Scheidsrechters

Arbitrageplan

Begin seizoen 2006/2007 is er door ondergetekenden het plan opgepakt om het scheidsrechters gebeuren binnen onze vereniging op zijn Beers gezegd wat meer SMOEL te geven.

Voor de buitenwacht leek Beerse Boys zijn zaakjes betreffende scheidsrechters aardig op orde te hebben echter er is nooit iets op papier vastgelegd. Door het benoemen van 2 scheidsrechters coördinatoren, Peter van Bijsterveldt (senioren) en Paul Rooijakkers (jeugd) werd een éérste concrete stap gezet. Niet snel daarna boekten zij hun éérste resultaat door met het hoofdbestuur tot een ééndrachtig besluit te komen over de vergoedingen aan onze verenigingsscheidsrechters.

Lopende het seizoen hebben ze veel tijd en energie gestoken in het opzetten van een arbitrageplan om zodoende onze scheidsrechters een structurele plaats binnen de vereniging te geven. Het plan werd door het hoofdbestuur met veel enthousiasme ontvangen en goed gekeurd.

Ook de KNVB toonde veel interesse en wilde graag het plan inzien. Dit heeft er toe geleid dat de KNVB toestemming heeft gevraagd om het arbitrageplan als voorbeeld te mogen gebruiken.

Uiteraard voelden wij ons gevleid, echter het plan is geschreven voor de scheidsrechters van Beerse Boys en dus wilden wij het éérst aan deze groep mensen presenteren alvorens het verder naar buiten te brengen. Op vrijdag 16 maart 2007 is het arbitrageplan dan ook aan onze verenigingsscheidsrechters gepresenteerd en ook hier viel het in goede aarde en was men vol lof.

Met het voltooien van het arbitrageplan heeft de verenigingsscheidsrechter binnen Beerse Boys zich een structurele plaats toegeëigend en krijgt het de aandacht die het verdient.

U kunt het arbitrageplan hieronder downloaden. Overname van dit plan of delen daaruit is toegestaan onder voorwaarde dat je de bron vermeldt.

Arbitrageplan downloaden

Spelregelwijzigingen

Met ingang van het nieuwe seizoen 2019/2020 zijn de volgende 6 belangrijkste wijzigingen van kracht:

 • Strafschoppenserie
  Als er een strafschoppenserie aan te pas moet komen om een beslissing te brengen, gaat het vanaf dit seizoen weer om-en-om. Team A begint, team B neemt daarna een strafschop, daarna weer Team A, enzovoort. De ABBA-procedure, die vorig seizoen werd gebruikt, bestaat niet meer.
 • Plek van wisselen
  Als een speler gewisseld wordt, kan de scheidsrechter bepalen dat dit bij de dichtstbijzijnde doel- of zijlijn moet gebeuren. De scheidsrechter kan dit bijvoorbeeld beslissen om tijdrekken te voorkomen, of in het geval van een blessure.
 • Doeltrap
  Bij een doeltrap, of een vrije trap in de eigen zestien meter, hoeft de bal niet meer eerst uit het strafschopgebied voordat een medespeler deze mag aanraken. De bal is in het spel vanaf het moment dat deze is getrapt en duidelijk beweegt. Alleen de opbouwende partij mag de bal direct in de zestien meter aanraken.
 • Scheidsrechterbal
  Bij een scheidsrechterbal mag er voortaan maar één speler in de buurt staan van de scheidsrechter, als hij de bal laat vallen. Dit moet een speler zijn van het team dat de bal als laatste heeft aangeraakt. De rest van de spelers moet op minimaal vier meter afstand staan. Als er een scheidsrechtersbal in het strafschopgebied is, is deze altijd voor de keeper.
 • Kaarten voor teamofficials
  Een scheidsrechter kan ook een gele of rode kaart geven aan teamofficials. Teamofficials zijn alle stafleden die langs het veld zitten, zoals de coach, verzorger of teammanager. Afgelopen seizoen is hier al mee geëxperimenteerd in het betaald voetbal; vanaf komend seizoen geldt het ook voor het amateurvoetbal.
 • Muurtje
  Als de verdedigende partij bij een vrije trap een muurtje neerzet van drie of meer spelers, moeten alle aanvallers minimaal één meter afstand houden van dit muurtje. Als de aanvallers zich hier niet aan houden, volgt er een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.

Klik voor een filmpje met de uitleg op de knop Read More hieronder.

Scheidsrechterskorps

Onze scheidsrechters zijn onlangs in het (lichtblauwe) nieuw gestoken.

Vind ons leuk!
Voetbalvereniging Beerse Boys
Sportparklaan 2a
5091 EM Middelbeers
T. 013 - 514 13 51

Copyright © beerseboys.nl | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites