Onze Club

Sportpark De Klep in Middelbeers

Sportpark "De Klep"

Sportparklaan 2a

5091 EM  Middelbeers

Telefoon: 013-5141351

Correspondentieadres

Klokkenmaker 18

5091 EZ  Middelbeers

Telefoon: 06-46580800

Bereikbaarheid Sportpark De Klep tijdens werkzaamheden reconstructie N395

In de periode van zondag 10 april 2022 t/m donderdag 2 juni 2022 is de N395 afgesloten tussen de Kerkstraat in Oostelbeers en de Oranjestraat/Vestdijk in Middelbeers. Om van en naar het Sportpark en MFC De Klep te rijden volgt verkeer een omleidingsroute.

De omleidingsroute verloopt grotendeels door woonstraten. Pas uw snelheid aan, beperk overlast voor bewoners en houd rekening met (jeugdige) fietsers!

 

Bereikbaarheid vanuit richting Oirschot

Verkeer vanuit Oirschot, A58 en Oostelbeers wordt op de Andreasstraat (N395) in Oostelbeers omgeleid via de route Kerkstraat – Hoogeindseweg – Hillestraat – Kuikseindseweg. Hiervoor volgt verkeer de borden met de letter ‘B’. Op de Kuikseindseweg is Sportpark De Klep met een aparte omleiding aangegeven. Verkeer richting het Sportpark volgt de borden met het cijfer ‘1’.

Bij het wegrijden van het sportpark volgt verkeer de borden met het cijfer ‘2’. Op de Kuikseindseweg linksaf slaan en de borden met de letter ‘A’ richting Oostelbeers volgen.

 

Bereikbaarheid vanuit richting Hilvarenbeek

Verkeer vanuit Hilvarenbeek en Diessen slaat in Middelbeers bij de afzetting van de N395 rechtsaf naar de Vestdijk. Na ongeveer 750 m linksaf slaan naar de Willibrordstraat. Bij de t-splitsing met de Kuikseindseweg rechtsaf slaan richting Eersel/Vessem/Hoogeloon. Op de Kuikseindseweg is Sportpark De Klep aangegeven met de omleidingsroute cijfer ‘1’.

Bij het wegrijden van het sportpark volgt verkeer de borden met het cijfer ‘2’. Op de Kuikseindseweg rechtsaf slaan naar de Kuikseindseweg. Bij de t-splitsing met de Willibrordstraat linksaf slaan richting Bladel/Casteren/Hapert. Na ongeveer 250 m rechtsaf slaan naar de Vestdijk. De Vestdijk volgen tot aan de kruising met de N395. Hier volgt verkeer de reguliere bewegwijzering richting Diessen en Hilvarenbeek.

 

Bereikbaarheid vanuit Vessem en Wintelre

Verkeer vanuit Vessem komt in Middelbeers aan via de Kuikseindseweg.

Verkeer vanuit Wintelre volgt de omleidingsroute ‘B’ en rijdt via Vessem richting de Kuikseindseweg in Middelbeers.

Op de Kuikseindseweg is Sportpark De Klep met een aparte omleiding aangegeven. Verkeer richting het Sportpark volg de borden met het cijfer ‘1’.

Bij het wegrijden van het sportpark volgt verkeer de borden met het cijfer ‘2’. Op de Kuikseindseweg linksaf slaan en richting Vessem en Wintelre rijden.

 

Bereikbaarheid Sportpark voor fietsverkeer

Vanuit Oostelbeers is het sportpark bereikbaar via het fietspad aan de noordzijde van de N395. Ter hoogte van de Sportparklaan is een fietsoversteek richting het Sportpark.

Vanuit Hilvarenbeek slaat het fietsverkeer bij de afzetting van de N395 linksaf en volgt de omleiding A voor het fietsverkeer. Na de Kosterstraat rijdt het fietsverkeer aan de noordzijde van de N395. Ter hoogte van de Sportparklaan is een fietsoversteek richting het Sportpark.

Fietsverkeer uit zuidelijke richting volgt op de Doornboomstraat de fietsroute ´B´ richting Oostelbeers. Deze komt langs Sportpark De Klep.

Fietsers rijden in dezelfde route terug.

 

Routebeschrijving in normale omstandigheden (dus als er niet aan de weg gewerkt wordt):

Sportpark "De Klep" is gelegen aan de N395 tussen Oostelbeers en Middelbeers.

Komend vanaf de A58 neemt u de afslag Oirschot en volgt de richtingaanwijzers naar Oostelbeers en vervolgens Middelbeers. Het sportpark ligt aan uw linkerzijde.

Komt u vanuit de richting Hilvarenbeerk/Diessen, vanaf Vessem of Westelbeers dan kiest u op de rotonde in Middelbeers richting Oostelbeers/Oirschot. Het sportpark ligt aan uw rechterzijde.

Het sportpark staat aan de N395 duidelijk aangegeven.

Ontstaansgeschiedenis

Eerste veld in gebruik in 1954

In 1954 werd het 'oude hoofdveld', het huidige veld 3, in gebruik genomen, samen met het oudste gebouw op 'De Klep' waarin 2 kleedlokalen, een scheidsrechterslokaal, een ‘winkeltje’ van 2 x 2 en een sanitaire voorziening (een rijtje urinoirs). Dit gebouw staat bij de oefenhoek aan de Hertog Janstraat en is nog slechts als opslagruimte in gebruik. In het winkeltje stond bij thuiswedstrijden van het eerste elftal Leen de Bruijn en ze verkocht via een luik dat omhoog gezet kon worden koffie, thee, een flesje bier of een glas fris en er was snoep voor de kinderen. De eerste versie van onze kantine, die dus alleen staanplaatsen kende en dan nog in de open lucht ook.

Tweede veld in 1968

Door de groei van de club kwam er behoefte aan een tweede speelveld en in 1968 werd dat tweede veld in gebruik genomen. We hebben het dan over het huidige veld 4 achter de sporthal. Tevens kwam de ruimte tussen deze twee velden en de Hertog Janstraat beschikbaar als trainingsruimte, verlicht met twee oude bouwlift-elementen van de firma Hek waarop lampen waren bevestigd. De ingang vanaf de Hertog Janstraat lag naast de woning 'Beek en Bos'.

Twee nieuwe kleedlokalen en een ‘kantine’ in 1970

Maar de groei zette door, met name door de bevolkingsaanwas in De Beerzen. De gemeente kocht grond grenzend aan de twee voetbalvelden waarop een tennisaccommodatie en nog eens twee voetbalvelden en een trainingsveld konden worden aangelegd. In samenwerking met bouwbedrijf Adriaans en met financiële steun van de rijksoverheid bouwden de leden van Beerse Boys twee nieuwe kleedlokalen achter de velden (de huidige bestuurskamer en ballenopslag) en in 1970 waren toenmalig voorzitter Frans de Laat en secretaris/pennigmeester Giel van Haaren er als de kippen bij om de eerste echte kantine op de kop te tikken. Een noodgebouw werd door aannemer Jan Hems afgebroken en cadeau gedaan aan Beerse Boys. Achter het toenmalige hoofdveld, nabij de nieuwe kleedlokalen, werd het noodgebouw neergezet en ingericht als kantine met een klein keukentje. Ries en Lien Versteeg werden de eerste beheerders en namen met hun dochters Gertie en Ine plaats achter de tap. Deze kantine zou zo'n 6 jaar als zodanig dienst doen en verhuisde toen naar 'De Hoeve' om als clublokaal voor de duivenmelkers aan een derde leven te beginnen.

Uitbreiding met 2 velden, trainingsveld, kantine en twee kleedlokalen

Intussen was het aantal velden gegroeid tot 4 - het huidige hoofdveld en het 'veld achter de tennisbanen' waren inmiddels in gebruik genomen - en ook over het huidige trainingsveld kon de club beschikken. Het aantal kleedlokalen bleef hierbij achter en dus werden plannen ontwikkeld om er twee bij de bouwen. De club kon een grote financiële bijdrage krijgen van het rijk (DACW-subsidie) en zo kon het gebeuren dat in één plan een nieuw clubgebouw en twee nieuwe kleedlokalen (op de plaats van de huidige massage-, was- en bespreekruimten) werden opgenomen en verwezenlijkt. Voorzitter Frans de Laat legde op 4 april 1976 de eerste steen voor het nieuwe gebouw en op vrijdag 1 oktober 1976 werd de huidige kantine als nieuw clublokaal officieel geopend door burgemeester Verwiel. De oude toegangsweg was inmiddels grotendeels verdwenen en de nieuwe sloot aan op de nieuw aangelegde Sportparklaan, waar tevens - in het gras - geparkeerd kon worden.

Naam voor het sportpark: De Klep

Er gebeurde dus veel in de zeventiger jaren; in deze periode kreeg het sportpark ook zijn naam: De Klep. Daarna werden er voorlopig geen grote werkzaamheden ondernomen. Eind jaren zestig werd tennisclub Fidote opgericht en de tennissers werden onze buren op De Klep. Tegen de achterkant van de tenniskantine en -kleedlokalen bouwde Beerse Boys samen met andere gebruikers van het sportpark - destijds korfbalvereniging Bedako, de handbalgroep van de KPJ en de buurtvoetbalelftallen - in 1985 de huidige kleedlokalen 7 t/m 10.

Verdere uitbreiding met sporthal, tribune en zes nieuwe kleedlokalen

Tien jaar later verreist mfc De Klep en wordt de parkeerplaats in het hard gelegd. De tribune bij het hoofdveld wordt gebouwd in 2000 en de kleedlokalen 1 t/m 6 komen in 2003 tot stand. De hulp van veel leden maken beide projecten haalbaar.

In 2003 heeft het clubgebouw tevens een facelift ondergaan. De toiletgroep werd uitgebreid en verbeterd en dat geldt ook voor de bestuurskamer die de bestemming van wedstrijdsecretariaat kreeg. Een nieuwe bestuurskamer werd een van de resultaten van de verbouw van vier verouderde kleedlokalen uit 1970 en 1976.

Het dak werd gerenoveerd en van betere isolatie voorzien, de gehele enkele beglazing werd vervangen door dubbele en de parketvloer moest plaats maken voor een onderhoudsarme tegelvloer. Ook de keuken en opslagruimten werden vergroot en van moderne apparatuur voorzien.

Bij gelegenheid van het 60 jarig bestaan in 2005 verrees een bescheiden omheind openbaar speeltuintje voor het clubgebouw.

Kunstgrasveld

Beerse Boys groeide vervolgens verder naar 850 leden en kreeg een ernstig tekort aan trainingsruimte. Uitbreiding met een extra veld bleek niet mogelijk, waarna het de oplossing was om een veld - gekozen werd voor veld 3 - om te bouwen tot kunstgrasveld. Dat kreeg zijn beslag in 2009; de trainings- en wedstrijdverlichting volgden een jaar later.

Vind ons leuk!
Voetbalvereniging Beerse Boys
Sportparklaan 2a
5091 EM Middelbeers
T. 013 - 514 13 51

Copyright © beerseboys.nl | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites