Beerse Boys 75 jaar!

HOERA!! BEERSE BOYS IS 75 JAAR GEWORDEN!

Op 18 april 1945 is Beerse Boys opgericht en dus is Beerse Boys op 18 april 2020 75 jaar geworden! Een mens zou dan bij de ‘ouden van dagen’ - of zoals nu gangbaar is de ‘ouderen’ - horen, maar een vereniging staat op 75-jarige leeftijd nog midden in het leven. Of liever nog maar aan het begin van een heel lang bestaan.

Het geplande feest is niet door gegaan vanwege de corona-crisis. We feesten een jaar later: op 16-17-18 april 2021. Als dan tenminste de omstandigheden het wél toelaten om een feestje te bouwen.

De feestcommissie heeft besloten om de voor 2020 geplande festiviteiten in zijn geheel door te zetten naar 2021. Het is onder voorbehoud, maar het programma ziet er in principe dus als volgt uit:

PROGRAMMA JUBILEUMWEEKEND

Alle activiteiten vinden plaats op Sportpark De Klep

 

Vrijdag 16 – 4

WEDSTRIJD TEAM OF LEGENDS

Welke spelers en speelsters mogen volgens jou niet ontbreken in het team of Legends? Welke legendarische personen hebben op, maar zeker ook naast het veld, een indrukwekkend verleden en verdienen een plek in dit team met Legends van Beerse Boys? 

Jij komt toch ook je Legends aanmoedigen?

Tijd wedstrijd: 18.30 uur

Voor wie: Iedereen die zin heeft om te komen kijken naar een mooie pot voetbal tussen onze ‘Official Legends’.

Aanmelden: Niet nodig, iedereen is welkom.

Kosten: Gratis

D’N AFTRAP

Een receptie die je niet wilt missen! Met Pieter van Heerbeek en DJ Ferry van Gestel.

Tijd: 20.00 uur

Voor wie: Voel je je verbonden met Beerse Boys? Dan ben je natuurlijk van harte welkom op onze receptie.

Aanmelden: Niet nodig, iedereen is welkom.

Kosten: Gratis

 

Zaterdag 17 - 4

VOETBAL6KAMP VOOR DE JEUGD

Een spectaculaire zeskamp met de meest uitdagende spellen, luchtkussens en nog veel meer! Natuurlijk staat er na al die inspanning iets lekkers op je te wachten.

Tijd: 10.00 – 13.00

Voor wie: Alle jeugd uit Oost-, West- en Middelbeers van 4 tot en met 15 jaar.

Aanmelden: informatie hierover volg tzt.

Kosten: Gratis

 

PUNTERTOERNOOI 30+

Tijd om weer met je makkers uit je favoriete jeugdteam te voetballen! Natuurlijk is de kantine ook na het toernooi geopend om gezellig na te kletsen.

Tijd: 15.00 – 18.00

Voor wie: Voor genodigde (oud)leden.

Aanmelden: Op uitnodiging.

Kosten: Gratis

 

VIEZE SCHWALBEATZ

Dat wordt een geweldig feest in onze feesttent! Met The Darkraver, Caza Live, Smèrrig Diskjochies, Daisy, Sjannies, El Chapo & Friends, SjorsRon ft. Witte Jippe en Feest DJ Nick & Sam schupt d’r Overdijk.

Tijd: 16.00 – 01.00

Voor wie: Iedereen die zin heeft in een goed feestje!

Aanmelden: kaarten van 2020 blijven geldig. Meer info volgt tzt.

Kosten: € 10,-

 

Zondag 18 - 4

LUNCH

Een heerlijke lunch verzorgd door de supportersclub ‘Vrienden van Beerse Boys’. Schuif gezellig aan!

Tijd: 13.00 – 15.00

Voor wie: Iedereen die wil komen genieten van deze lunch.

Aanmelden: Kaarten van 2020 blijven geldig; meer info volgt tzt. Let op: VOL = VOL.

Kosten: € 5,00 p.p.

ELFTALBLIJVENZITTENMIDDAG XXL

Een super editie van de alom bekende Elftalblijvenzittenmiddag, uiteraard mede georganiseerd door de activiteitencommissie. Deze keer zingt Beerse Boys Hazes! De deelnemers kunnen zelfs shoppen in een heuse Hazes-winkel. Afgewisseld met onze Hazes talenten zullen ook Beekman Kollektiv, De Frietjes, Ferry de Lits, DJ Roel Adriaans en 2 Pink te zien zijn.

Tijd: 15.00 – 23.00

Voor wie: Iedereen die zin heeft in dit afsluitende feestje.

Aanmelden: Meedoen als Hazes-imitator? Stuur dan een berichtje naar Faas Timmers 06 21 54 39 36.

Kosten: Gratis

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Voor de jarige Beerse Boys

Ook vanuit de jeugd is een felicitatie voorzien van een mooi toepasselijk kunstwerk binnen; het komt van Niek Liebregts (9) van JO9-1. Dank je wel Niek.


Door Sheng Kooijmans (12) opgenomen en ingezonden:

 

Een filmpje bal hoog houden. Hoeveel keer tel jij?

 

Een filmpje met een truuk: knap gedaan!

 

Dank je wel Sheng!


Mooiste herinneringen aan Beerse Boys

Ronnie Pijnenburg: Dit is de dag dat we promoveerden naar de eerste klasse in 2014. Ik zelf maak hier de 1-1 tegen Best Vooruit. Na een eerdere overwinning in Best (geloof 1-2 of 0-2), hadden we hier aan een gelijkspel voldoende. Was ergens in de 70e minuut ofzo, dat ik een vrije trap mocht nemen net buiten de 16. Deze dwarrelde er prachtig in en gelukkig stond er iemand naast de kant om het te filmen.

Het gaat om: Seizoen: 2013-2014, Team: het eerste, Datum: 01 juni 2014, Wedstrijd: Beerse Boys 1 - Best Vooruit 1, Sportpark de Klep.


Kampioenschap van het Vierduh in 2015

In het seizoen 2014-2015 werden we met het Vierduh van Beerse Boys kampioen. In spannende rechtstreekse duels rekenden we af met concurrenten Taxandria en VOAB. In de één na laatste wedstrijd konden we kampioen worden, uit bij Were Di 2. Trainer Bas vd Oord had alvast een huifkar geregeld voor de tocht naar deze wedstrijd, terwijl we deze wedstrijd nog moesten winnen (uitstekend potje bluf 🙂). Bij rust stond de brilstand op het scorebord. In de tweede helft krijgen we een penalty tegen. Onze keeper Tim van Kollenburg weet deze penalty gelukkig te stoppen. Iedereen haalde opgelucht adem, zeker Tijn Klein Hofmeijer, die deze overtreding beging. Hierna wisten we 2 keer het netje te vinden, door doelpunten van Jop Adriaans en Paul Soetens. Het werd hierna één groot feest. Allereerst zondag in de kantine en als afsluiter de Doornboom. De dag erop lekker richting Oirschot gegaan (Palacios) en wederom afgesloten bij de Doornboom. Dinsdag zijn er nog enkele naar Tilburg gegaan, maar de grootste dorst was er wel voort af.

 

Kampioenenweekend in Dublin

Het allermooiste moest echter nog komen. Na goed voorbereidend werk van o.a. Paul en Bas zijn we op kampioenenweekend richting Dublin gegaan!! Wat was het daar gezellig. Rondleidingen gehad bij Guinness (bier in moddervorm) en Jameson (whiskey). Veel plezier gehad op kampioenenweekend in Dulbin (heel de dag live muziek, gezellige kroegen, uitgaan op Temple Bar district). Ook enkele legendarische uitspraken van Bas vd Oord meegekregen in het Engels: "one is one, and two is more" (geen speld tussen te krijgen).

 

Spelers: Pim Adriaans, Jop Adriaans, Tijn Klein Hofmeijer, Mark van Dooren (Kuuske), Mark Smits, Paul Soetens, Fons Soetens, Tim van Kollenburg, Koen van Ham, Rik Scheepers, Willem Valks, Hans Mariën, Luuk Pasmans en Dennis van Overdijk

Staf / sponsors: Bas van den Oord, Rob van Kollenburg, Willem van Tiel en Ronnie Rieswijk


Meisjeskamp en vier-tegen-vier

Van oud-Beerse Boys speelster Danielle Smetsers ontvingen we de volgende bijdrage, uiteraard met aandacht voor het dames- en meisjesvoetbal bij Beerse Boys:

In 1991 vond het eerste meisjesvoetbalkamp in Noord-Brabant op de Klep plaats. Monique Deenen is toentertijd op het kamp gescout voor het Brabants Elftal. Heb een artikel en brief toegevoegd. Toen dames- en meisjes voetbal nog in de kinderschoenen stond was Beers al actief en nu nog steeds goed lopend!

Groetjes Danielle Smetsers

Mooie herinnering Danielle! We willen het graag aanvullen, want in hetzelfde jaar 1991 werd een meisjesteam Brabants kampioen 4-tegen-4 met in de ploeg de door jou genoemde Monique Deenen en Mi Choe Luykx, die in het krantenknipsel de hoofdrol vertolkt. In de krantenknipsels lees je nog eens alle bijzonderheden. Dit meisjesteam herhaalde in 1992 de prestatie door nogmaals Brabants kampioen te worden.


De eerste 10 jaar van Beerse Boys.

Op de website staat in vogelvlucht de ontstaansgeschiedenis beschreven, maar hierbij wat interessante aanvullingen over de eerste 10 jaar van het bestaan. Beerse Boys is op 18 april 1945 opgericht in Middel- en Westelbeers. In Oostelbeers begon rond dezelfde tijd het voetballen in clubverband bij OVS. Beide clubs zouden in 1950 fuseren en verder gaan onder de naam Beerse Boys. Daarom zal ook de oprichtingsdatum 18 april 1945 gehandhaafd zijn.

Van het bestaan van Beerse Boys getuigen onderstaande krantenberichten uit 1947. Het eerste is een verslagje van de wedstrijd tegen Hilvaria 2; Beerse Boys nam met een 4-2 overwinning op eigen veld revanche voor de eerder geleden nederlaag van 5-1 tegen dezelfde tegenstander. Het tweede bericht meldt dat het eerste jeugdelftal kampioen is geworden na een volkomen verdiende 1-3 overwinning op naaste rivaal, al dan niet toevallig, ook weer Hilvaria uit Hilvarenbeek.

In het artikel van 4 mei 1947 staat te lezen: ‘alhier in het veld’. Dat was niet op het huidige sportcomplex De Klep. Beerse Boys speelde op een veld dat aan de Westelbeersedijk lag, rijdend van Middelbeers naar Westelbeers aan de linkerkant van de weg. Op het kaartje hiernaast net boven het zijweggetje bij de straatnaam.

OVS had in Oostelbeers een voetbalveld dat tegen de bossen lag aan het eind van de Hanenberg. Vanaf de Andreasstraat, zo’n beetje op de plaats waar nu Andreasstraat en Langereijt bij elkaar komen ter hoogte van de Neereindseweg, liep een zandpad (karrespoor) naar het voetbalveld toe. Ook hiervan is een kaartje (uit omstreeks 1950) beschikbaar. Het voetbalveld ligt in het middelste vlak tegen de bosrand aan.

Toen beide verenigingen aan de burgemeester, mevrouw Smulders-Beliën, vroegen of ze een nieuw veld konden krijgen stelde die voor dat beide clubs zouden samengaan en dan zouden ze een nieuw veld krijgen dat tussen Oostelbeers en Middelbeers aangelegd zou worden. We schrijven dan 1950. OVS hield dus op te bestaan en de leden voegden zich bij die van Beerse Boys. Voor het beloofde veld viel het oog van de gemeente op een perceel dat naast de nieuwe woning van de burgemeester, Beek en Bos, lag. Na een brand in hun woning in Middelbeers in 1947 verhuisde het gezin Smulders naar de nieuwe woning aan de Hertog Janstraat; deze woning heeft nu huisnummer 40 en staat tussen de trainingshoek en de Kleine Beerze. Toen heette deze straat overigens Het Ven. Van de ‘boerenovertrek’ op 3 januari 1949 is een film gemaakt. De stoet trekt van de pastorie in Middelbeers, waar de burgemeester met haar gezin tijdelijk woonde, naar de nieuwe woning en komt aan het einde dus langs waar nu ons sportpark De Klep ligt. Op onderstaand beeld uit de film arriveert de boerenovertrek bij Beek en Bos en is te zien dat het huidige kunstgrasveld toen nog akkerland was.

De grond werd bewerkt en klaar gemaakt voor de aanleg van een voetbalveld. In 1954 was het allemaal klaar en werd de openingswedstrijd in gang gezet door de aftrap van de burgemeester (foto links hieronder). Daarnaast een foto van het elftal dat de openingswedstrijd speelde. Op de achtergrond het toen nieuwe kleedgebouw dan nu nog dienst doet als opslagruimte. Rechts het kaartje van De Klep vóór aanleg van het eerste voetbalveld (de horizontale rode lijn is de weg van Middelbeers naar Oostelbeers; de Klep ligt rechts daarvan net voor de groene strook).

Dat het sportief gezien daarna niet allemaal naar wens verliep lezen we in onderstaand krantenbericht uit oktober 1954 (links). Wat betreft het nut van trainen is er in de tijd tussen toen en nu niet veel veranderd (rechtse bericht van 7 oktober 1954).

Het heeft even geduurd voordat het nieuwe sportpark een naam kreeg. Op aandringen van de redactie van clubblad De Punter schreef de Sportraad een wedstrijd uit om tot een goede naamgeving te komen. De keuze viel op De Klep omdat de grond waarop het eerste veld werd aangelegd al in 1687 deze naam had. En misschien al wel eerder.

Vind ons leuk!
Voetbalvereniging Beerse Boys
Sportparklaan 2a
5091 EM Middelbeers
T. 013 - 514 13 51

Copyright © beerseboys.nl | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites