Skip to main contentNieuwsWeer complimenten voor onze scheidsrechters

ARAG-KNVB-FairPlay-10-3-2012-3

In 2012 ontving Beerse Boys als eerste vereniging in district Zuid 1 de Arag Fair Play certificering. Dat was het directe resultaat van veel werk van met name Paul Rooijakkers en Peter van Bijsterveldt. Zij schreven als leden van onze Scheidsrechterscommissie het Arbitrageplan en, zeker zo belangrijk, gaven er ook uitvoering aan. Zoals op bovenstaande foto te zien kwam Danny Makkelie, sindsdien uitgegroeid tot een van Nederlands internationale topscheidsrechters, het certificaat met bijbehorend bordje op de Klep uitreiken.

Sindsdien zijn al weer meer dan 10 jaar verstreken en het is geen eenvoudige opgave om de arbitrage steeds op peil te houden. Er stoppen uiteraard regelmatig scheidsrechters, dus moeten er ook weer bij komen om voldoende opgeleide mensen te hebben om de (thuis)wedstrijden te fluiten. Deze taak is bij onze Scheidsrechterscommissie in goede handen. Begin vorige maand maakten we melding van het feit dat onze scheidsrechters die afgelopen seizoen de meeste wedstrijden hadden gefloten door de KNVB uitgenodigd waren om de interland Nederland - Griekenland in Eindhoven te gaan bezoeken. Beerse Boys stond namelijk in de top 10 van verenigingen die het hoogste percentage scoorden van wedstrijden die door opgeleide scheidsrechters waren gefloten. Dat is namelijk een van de voorwaarden om de Arag certificering te mogen behouden.

Afgelopen zaterdag 28 oktober kreeg onze Scheidsrechterscommissie bezoek van de heer Hans Quaars, Verenigingsadviseur Arbitrage KNVB Zuid 1. De voorwaarde om het certificaat te mogen behouden was dat 95% van de thuiswedstrijden geleid moeten worden door opgeleide scheidsrechters. Dat percentage is losgelaten omdat anders te veel verenigingen niet meer in aanmerking zouden komen. Er wordt nu gewerkt met sterren, waarbij één, twee of drie sterren behaald kunnen worden. Hans Quaars (rechts op de foto) legde het uit aan (vlnr Roy Stroot, Ronald Spijkers en Theo van Woensel).

De heer Quaars liet ook zien dat het bij Beerse Boys nog steeds goed zit. Dit seizoen is 97,2% van de beker- en competitiewedstrijden door scheidsrechters met een diploma gefloten. Het is de hoogste grafiek van de afgelopen seizoenen (zie onderstaande foto), maar elk seizoen scoort Beerse Boys erg goed en staat daarmee 'aan de top' in ons district, samen met UNA, en dat is tevens de landelijke top. Een geweldig compliment voor het werk van de Scheidsrechterscommissie en al onze scheidsrechters!