Tweede verlies voor Beerse Boys; NWC wint op de Klep met 1-2

DSC_0031

Ook de tweede competitiewedstrijd heeft Beerse Boys niet in winst kunnen omzetten. De bezoekers uit Asten hadden het beste van het spel en aan de uitslag kan dan ook moeilijk getornd worden. Toch had er voor Beerse Boys meer in gezeten. Op slag van rust kopte Jeroen van Deursen de 0-1 tegen de touwen en in een sterke periode bracht Erik Jans na ruim een uur Beerse Boys langszij. Aan deze periode kwam een eind toen de scheidsrechter ruimhartig een strafschop toekende aan NWC die door Tijs van Tilburg verzilverd werd: 1-2.

Net als in de eerste wedstrijd van het seizoen nam ook nu de tegenstander van Beerse Boys het heft meteen in handen en moest de thuisploeg zich beperken tot verdedigen. Maar dat ging best aardig, gelet op het feit dat zich nauwelijks kansen voor NWC voordeden. Maar de rust werd nu toch niet, net als vorige week, met de 0-0 stand op het bord gehaald. In de 44e minuut kopte Jeroen van Deursen bij de tweede paal een lange voorzet vanaf de linkerflank onder doelman Rob Wilborts door in het Beerse doel: 0-1.

Na de pauze kwam Beerse Boys beter voor de dag en kwam NWC maar spaarzaam in het spel van voor de rust. Uit een goede aanval over links via Erik Jans en een snelle 1-2 met Niels van Heerbeek verscheen Erik vrij voor doel en wist met een lage schuiver keeper Gijs Brusewitz te verslaan in de 64e minuut: 1-1. Beerse Boys ging op de ingeslagen weg door en had nu het betere van het spel. In de 69e minuut leidde een overtreding op Niels van Heerbeek tot een vrije trap en die werd door Robin van Rooy maar net over de kruising geschoten. Uiteraard was NWC op zoek naar een nieuwe voorsprong. Balverlies van Beerse Boys in de 73e minuut luidde een snelle aanval van NWC in en een ingreep van Koen Verhagen in het beruchte gebied werd door scheidsrechter Karavla gemakkelijk met een strafschop beboet. Tijs van Tilburg wist met dit buitenkansje wel raad: 1-2. Het zelfvertrouwen van Beerse Boys kreeg hiermee een knak en hoewel er hard voor gewerkt werd lag de gelijkmaker niet meer binnen bereik. NWC kreeg nog wel enkele grote kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar door goed keeperswerk van Rob Wilborts en falen in de afwerking bleef het bij 1-2.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Koen Timmermans, Robin van Rooy; Koen Verhagen, Bram Gooskens, Teun Wanrooij (46. Sten Berben); Daan Mulders, Niels van Heerbeek, Erik Jans.

Op de grote foto boven dit artikel is Erik Jans bezig met de aanval die tot zijn doelpunt zal leiden.