Ruime thuisoverwinning Beerse Boys op Rood Wit V: 5-0

b2ap3_large_DSC_0005

Beerse Boys beleefde op sportpark De Klep een vrij gemakkelijke middag tegen hekkensluiter Rood Wit uit Veldhoven. De spelers van trainer Ben Hoek wisten elkaar gemakkelijk te vinden en bouwden via Jannes Mulders en twee maal Niels van Heerbeek voor rust een 3-0 voorsprong op. Na de thee werd het allemaal wat slordiger, maar in het laatste kwart van de wedstrijd werd de score via Jannes Mulders (penalty) en Juul Verhagen opgevoerd tot een ruime 5-0 zege.

Hoewel Rood Wit V, zeker in de beginfase van de wedstrijd, goed tegenstand bood en ook enkele kansjes wist te creëren, was Beerse Boys met degelijk veldspel de bovenliggende partij. In de 6e minuut was Niels van Heerbeek al dicht bij de openingstreffer; zijn inzet belandde echter tegen de lat. Een minuut later was het alsnog raak. Een hoge voorzet kwam, mede onder invloed van de stevige wind, bij Jannes Mulders terecht en die liftte de bal over de uitkomende doelman Corne van der Heijden om deze vervolgens in het doel te koppen. Het tweede Beerse doelpunt viel in de 18e minuut. Niels van Heerbeek stond bij een hoge voorzet van Pepijn van Spreuwel volledig vrij en kopte tegendraads in de verre hoek raak: 2-0.

Een mooie Beerse aanval leidde in de 37e minuut tot het derde doelpunt. Jannes Mulders legde met de borst de bal panklaar voor Niels van Heerbeek die de bal hard en laag in de korte hoek binnen schoot: 3-0.

In de aanval vanaf de aftrap werd Rood Wit V gevaarlijk, maar de Beerse doelman Rob Wilborts redde bekwaam. Na de pauze was er voor het talrijke publiek aanvankelijk niet veel te genieten; het spel was wat gezapig, Beerse Boys liet de teugels wat vieren en de bezoekers waren niet tot grote daden in staat. In het laatste kwart van de wedstrijd zette Beerse Boys weer wat meer aan en werd af en toe weer wat gevaarlijker. In de 72e minuut brak Niels van Heerbeek door na een dieptepass op maat, maar hij werd binnen de lijnen van het beruchte gebied gevloerd. Het gevolg was een strafschop die door Jannes Mulders trefzeker werd verzilverd: 4-0.

Inmiddels waren wat verse Beerse krachten binnen de lijnen gekomen en die zorgden voor de 5-0 eindstand. Bas van de Schoot brak in de 90e minuut op links door en verzorgde een puike voorzet waar doelman Van der Heijden de nodige moeite mee had. Daardoor kwamen Finn van Kollenburg en Juul Verhagen in de gelegenheid om het laatste doelpunt op het scorebord te brengen. Dat lukte Juul Verhagen - overigens in de eerste helft al ingevallen voor de onfortuinlijke Guus Hems - bij de tweede paal. Vrijwel meteen na de aftrap klonk het eindsignaal van scheidsrechter Francisca.