Ruime overwinning Beerse Boys op Acht: 0-6

DSC_0021

Beerse Boys heeft zondag overtuigend gewonnen van Acht. Vanaf de aftrap lieten de bezoekers er geen twijfel over bestaan welke ploeg vandaag de meeste aanspraak op de overwinning zou maken. Al snel opende Niels van Heerbeek de score en voegde er na een half uur zijn tweede aan toe. Met ook twee doelpunten bepaalde Jannes Mulders de ruststand op 0-4. Door doelpunten van Lars van de Sande en opnieuw Jannes Mulders in de tweede helft werd de eindstand op een ruime 0-6 bepaald. Behoudens een kopbal tegen de paal en enkele kleine kansjes stelde de thuisploeg hier weinig tegenover.

Beerse Boys zocht meteen de aanval en was al enkele keren dreigend door gekomen met uitstekend geplaatste diepteballen toen een pass van achteruit Niels van Heerbeek in de 12e minuut bereikte. Met een geplaatste lage schuiver liet hij doelman Rick Saes kansloos: 0-1. Vier minuten later had de Beerse routinier bijna weer succes; uit een voorzet van Jannes Mulders trachtte hij met een halve omhaal de bal tegen het net te deponeren, maar deze ging rakelings over. De 0-2 in de 32e minuut kwam alsnog op zijn naam en ook daarbij was de assist van Jannes Mulders. In de 38e minuut waren de rollen omgedraaid. Nu verzorgde Niels van Heerbeek het voorbereidende werk bij het doelpunt van Jannes Mulders: 0-3. Een kopbal van linksachter Kees Rooijakkers werd in de 44e minuut nog door doelman Saes met een snelle reflex gekeerd; toch viel het vierde Beerse doelpunt nog in de eerste helft en wel in de 1e minuut van de extra tijd. Een goede aanval over meerdere schijven werd door Jannes Mulders doeltreffend afgerond.

Goed doorzetten van Lars van de Sande in de punt van de aanval leverde in de 50e minuut de 0-5 op. In een tweestrijd met de laatste man van Acht eiste hij de bal op om vervolgens trefzeker af te drukken.

De dadendrang van Beerse Boys nam vervolgens wat af en slordigheden in de haast om de score op te voeren voorkwamen dat er nog meer doelpunten vielen. Tegelijk kon Acht wat meer doen in de aanval en een kopbal ging in de 60e minuut maar rakelings naast de kruising. In de 72e minuut was de thuisploeg nog dichter bij een doelpunt toen een kopbal tegen de paal kwam en vervolgens door een Beerse verdediger snel tot hoekschop moest worden verwerkt. De eindstand van 0-6 kwam in de 76e minuut op het scorebord. Bij een doodgelopen Beerse aanval heroverde Jannes Mulders midden voor het doel op de rand van het strafschopgebied de bal en schoof deze in de hoek binnen. In de slotfase maakten de jeugdspelers Joris van Doormaal en Gijs Fransen nog hun debuut in de hoofdmacht van Beerse Boys.