Skip to main contentNieuwsLid van Verdienste Frans Dieker (79) overleden

Frans-Dieker-2017

Vanmiddag bereikte ons het trieste nieuws dat ons Lid van Verdienste Frans Dieker is overleden. Hij werd 79 jaar.

Frans heeft een grote staat van dienst bij Beerse Boys. Hij speelde vele jaren in de verdediging van het eerste elftal tot een beenbreuk een einde maakte aan zijn actieve loopbaan. Na zijn herstel pakte hij de draad weer op en werd clubscheidsrechter. Door zijn grote ervaring als speler en door zijn goede karakter was hij een leidsman die de spelers er graag bij hadden. Het was dan ook een logische volgende stap om bij het eerste elftal als leider/grensrechter aan de slag te gaan. Ook deze functies deed hij vele jaren vol overgave. Toen bij onze club een kleine 20 jaar geleden een klusploeg - toen nog de 55+ vrijwilligers genoemd - ontstond meldde Frans zich als lid om tot voor kort wekelijks twee ochtenden te helpen om de velden, gebouwen en verder het hele sportpark netjes te houden. Zijn ziekte noopte hem geleidelijk aan af te haken. Daardoor moest hij ook als trouwe supporter enkele wedstrijden van Beerse Boys 1 missen en dat kwam zeer zelden voor.

Frans was meer dan 60 jaar lid van Beerse Boys (op 6 juni 2015 ontving hij de oorkonde hiervoor bij gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de vereniging) en zijn verdiensten werden door de leden op de juiste waarde geschat toen ze hem als eerste kandidaat voordroegen voor benoeming als Lid van Verdienste; tijdens de nieuwjaarsreceptie van 6 januari 2008 was die benoeming een feit.

Frans - en ook zijn al eerder overleden echtgenote Elly - waren mensen met een echte Beerse Boys hart. Ook hun zoon Ruud ging bij Beerse Boys spelen en verdedigde het doel van onder meer Beerse Boys 1. Dochter Edith was dan wel niet op het veld actief, maar zorgde een aantal jaren voor de inwendige mens in de kantine. Kleinzonen Kevin, Youri en Roy volgden eveneens het voorbeeld van opa; kortom de hele familie hoort bij Beerse Boys. We wensen hen en de verdere familie veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Het afscheid van Frans zal plaatsvinden op dinsdag 23 juli om 13.00 uur in crematorium Hilvarenbeek.

Onderstaande foto's:

Beerse Boys 1 seizoen 1967/1968 met Frans gehurkt tweede van rechts

Huldiging van Frans vanwege zijn meer dan 60-jarig lidmaatschap op 6 juni 2015

Jan (Smetsers) en Frans van de klusploeg in 2014, klaar om te beginnen met klussen