Koploper Marvilde duidelijk maat te groot voor Beerse Boys: uitslag weer 5-0

DSC_0016

Vorig seizoen speelde Beerse Boys de laatste uitwedstrijd van de afgebroken competitie bij toenmalig koploper Marvilde en verloor kansloos met 5-0. De situatie is ruim een jaar later ongewijzigd: ook nu verloor Beerse Boys met dezelfde cijfers van de huidige koploper en kon geen moment aanspraak maken op een beter resultaat. Door doelpunten van Sander Megens en Anwar Janssen was de ruststand 2-0; na de thee brachten Twan Demin en Anwar Janssen de stand op 4-0, alvorens een ongelukkig eigen doelpunt de eindstand op 5-0 bepaalde. Hopelijk kan de vergelijking niet zover doorgetrokken worden dat dit later ook de laatste uitwedstrijd van de competitie blijkt. Beerse Boys speelde met rouwbanden vanwege het overlijden van jeugdwedstrijdsecretaris Erwin van den Hout.

Beerse Boys haalde er de hele wedstrijd uit wat erin zat en aan het begin van de wedstrijd bleek dat te leiden tot de beste kansen aan Beerse Boys-zijde. Erik Jans zag na een goede aanval over links de bal uiteindelijk in de kluts maar net naast het Marvilde-doel gaan en ook Daan Mulders en Koen Verhagen lieten voorin van zich horen. Maar een vlotte aanval over links van Marvilde, waarin Ferry Aerts Pepijn van Spreuwel passeerde en met een lage voorzet Sander Megens bediende, stond het met een intikker van laatstgenoemde in de 8e minuut 1-0 voor de thuisploeg. Beerse Boys moest al aantreden zonder de zieke Jannes Mulders en verloor broer Daan al na ruim een kwartier door een blessure. Het kwam de 5 minuten met 10 man goed door, maar in de 29e minuut leidde ongelukkig balverlies tot de 2-0 van Anwar Jansen die op rechts inkomend met een lage schuiver doelman Rob Wilborts kansloos liet. In de 35e minuut ontsnapte Beerse Boys aan een tegendoelpunt toen de bal op de paal belandde.

Het aluminium was Beerse Boys ook in de 57e minuut behulpzaam toen Nick van Rooy de bal via de lat wegwerkte, maar dat is ook op Europees niveau een geaccepteerde manier van uitverdedigen. Nadat vervolgens Erik Jans met een blessure het veld had verlaten tilde Twan Demin in de 68e minuut uit een voorzet vanaf de rechter vleugel de stand naar 3-0. Het gemakkelijk combinerende Marvilde leek op een hele grote overwinning af te stevenen, maar ook al is een goed resultaat uit zicht, deze Beerse ploeg toont wekelijks aan dat ze blijft strijden tot het einde. De meeste aanvallen werden dan ook op tijd onschadelijk gemaakt, waarna ook regelmatig goede combinaties werden opgezet richting het doel van Sam van Rooij. Zonder daar overigens voor echt gevaar te kunnen zorgen. Dat Anwar Janssen trefzeker is liet hij in de 74e minuut nogmaals zien, toen hij een lage voorzet vanaf links van Ferry Aerts via onderkant lat binnen schoot: 4-0. Bij het laatste doelpunt, in de 80e minuut, was al enkele keren de bal in een heel druk strafschopgebied voor het Beerse doel weggeschoten toen uiteindelijk Nick van Rooij en doelman Rob Wilborts naar de bal gingen die wederom was ingebracht; Nick schoot de bal van de doellijn, maar tegen de duikende doelman Wilborts aan. In de slotfase maakte Job van Ham, speler van JO19-1, zijn debuut in Beerse Boys 1.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Teun Wanrooij, Bram Gooskens, Dennis Schapendonk (89. Job van Ham); Koen Verhagen, Daan Mulders (23. Koen Timmermans), Erik Jans (66. Joran Liebregts)