Knullig verlies Beerse Boys bij PSV: 4-2

DSC_0030

Hoewel Beerse Boys bij PSV over het geheel genomen het betere van het spel liet zien, verloor het toch vrij kansloos. Zowel in de eerste als in de tweede helft incasseerden de Boys snel een doelpunt en vlak voor rust kreeg het een strafschop tegen. Bij de meeste doelpunten ging de normaal zo betrouwbare sluitpost Rob Wilborts niet vrijuit, terwijl aan de overzijde doelman Davidson Janzen een sta-in-de-weg was voor de Beerse aanvallers. Bij rust leidde PSV met 3-1 door een hattrick van Sander Megens; Jannes Mulders scoorde met een fraaie kopbal tegen. Na de pauze waren beide spelers nog eenmaal trefzeker. David Janssen (PSV) zag in de 85e minuut voor de tweede keer geel en moest vroegtijdig de douche opzoeken.

De ene zondag is de andere niet. Afgelopen zondag speelde Beerse Boys een uitstekende wedstrijd bij Gestel, terwijl vandaag de eerste de beste aanval van PSV in de 2e minuut al de openingstreffer opleverde. Sander Megens rukte over rechts op richting het Beerse doel en schoot tussen de eerste paal en doelman Rob Wilborts zuiver raak: 1-0. Beerse Boys reageerder correct en ging overtuigend in de aanval. Meer dan een aantal hoekschoppen en goede reddingen van doelman Janzen van PSV leverde het niet op. Uit een van de spaarzame tegenstoten van PSV kwam wél de 2-0 op het scorebord. Sander Megens was bij een lage inzet in de 24e minuut net iets eerder bij de bal dan doelman Rob Wilborts en tikte deze voor diens handen in het doel. Ook nu verzaakten de Beerse spelers niet en bleven de aanval zoeken en nu leidde dat wel tot een tegentreffer. Uit de hoekschop van Robin van Rooy in de 39e minuut kopte Jannes Mulders fraai raak via onderkant lat in de verre hoek: 1-2. Terwijl Beerse Boys op zoek ging naar de gelijkmaker en deze gelet op het spelbeeld ook eerder te verwachten viel dan nog een tegentreffer was toch het laatste het geval. Bij een ongevaarlijke situatie lieten doelman Wilborts en zijn verdedigers door miscommunicatie de bal gaan, waarna een PSV-er door de Beerse doelman gestopt werd middels een overtreding. Een strafschop dus en die werd door Sander Megens zuiver binnen geschoten: 3-1 in de 42e minuut.

Al vrij snel na de hervatting liet Beerse Boys zich weer verrassen bij een snelle aanval van PSV. Die werd besloten met een schot dat echter via binnenkant paal nog geen doel trof, maar Sander Megens stond bij de andere paal vrij om simpel de 4-1 aan te tekenen in de 48e minuut. Een schier onmogelijke opgave voor Beerse Boys om niet met lege handen te blijven. Het spel was echter te slordig om tot echt grote kansen te komen. Een half mislukte voorzet van Guus Hems in de 62e minuut kwam via een PSV-er voor de voeten van Jannes Mulders en die schoot zuiver raak: 2-4. De pogingen van beide ploegen om iets aan de score te doen liepen allemaal op niets uit. Wel kregen nog diverse spelers de gele kaart te zien van scheidsrechter De Loos. Voor David Janssen betekende zijn tweede in de 85e minuut een vroegtijdig einde van de wedstrijd.