Goed herstel Beerse Boys levert nog geen punt op: 2-3 verlies tegen sv Someren

DSC_0012

Het spel en de strijdlust die Beerse Boys tegen Someren op de mat legde gaven aan dat de ploeg van Hans Staps de zeperd van vorige week goed verteerd heeft. Subtopper Someren verzuimde in de eerste helft een groter verschil dan 0-2 te maken – doelpunten van Maico Meulen en Thijs Martens – en mocht uiteindelijk blij zijn dat de drie punten nog binnengehaald werden. Daan Mulders zorgde met twee doelpunten voor de Beerse inbreng; tussendoor had Koen de Louw uit een counter het derde Somerense doelpunt voor zijn rekening genomen.

Na de zeperd van vorige zondag was het even afwachten hoe Beerse Boys het er af zou brengen tegen sv Someren, een van de ploegen die voor de bovenste plaatsen zullen meestrijden in deze klasse. Het begin was zeker hoopgevend, maar in de 9e minuut ging het weer knullig fout. Stijn van Heerbeek, terug in de ploeg na een schorsing, koos ervoor om de bal uit een hoge voorzet weg te koppen in plaats van deze te laten lopen richting cornervlag. De bal kwam recht voor het Beerse doel in de voeten van Maico Meulen en die schoot door een woud van benen raak: 0-1. De thuisploeg liet zich door deze tegenslag niet ontmoedigen en liet bij vlagen goed veldspel zien. Dat leverde een paar kleine kansen op. Aan de andere kant was het enkele keren gevaarlijker; in de 22e minuut kwam een bal na een vrije trap, die door doelman Rob Wilborts maar half onschadelijk was gemaakt, uit een moeilijke hoek tegen buitenkant paal, maar in de 33e was het wel raak. Bij een Beerse aanval bracht doelman Maarten Werts redding door de bal hard naar voren te trappen en daarmee een gelukkige assist te geven. De bal kwam in de aanval bij Thijs Martens en die liet met een lob de uitkomende Beerse doelman kansloos: 0-2. Ook nu bleef Beerse Boys de aanval zoeken en in de 36e minuut viel bijna de aansluitingstreffer; de kopbal van Jannes Mulders ging echter rakelings voorlangs. Someren had in de 43e minuut het duel alsnog op slot kunnen gooien. De scheidsrechter nam bij een tegenaanval van Someren het vlagsignaal voor buitenspel niet over en daardoor kon Someren over links uitbreken. De bal kwam uiteindelijk voor doel bij enkele vrijstaande spelers van Someren, maar met kunst- en vliegwerk konden de Beerse verdedigers tot twee keer toe een inzet van de lijn halen.

De tweede helft was zo'n kleine 10 minuten oud toen de Beerse doelman Rob Wilborts met twee uitstekende reddingen zijn ploeg op de been hield. De thuisploeg putte daar kennelijk wat nieuwe energie uit, want ze kreeg de overhand en drong Someren ver terug. Het leidde tot enkele kansrijke situaties, maar doelman Werts hoefde nog niet echt in actie te komen. In de 63e minuut kon hij een Beers' doelpunt echter niet voorkomen. Invaller Teun Wanrooij bezorgde vanaf links de bal bij Joop Willems en die besloot van afstand op doel te schieten; Daan Mulders stond in de baan van het schot en veranderde de bal subtiel wat van richting en passeerde daarmee doelman Werts. Beerse Boys bleef de aanval zoeken en moest beducht zijn op de tegenaanval, hoewel ook Someren vaak moest kiezen voor 'weg is weg'. De marge werd weer twee in de 74e minuut. Koen de Louw kwam bij een uitval voor het Beerse doel in balbezit en liet met een wippertje doelman Wilborts kansloos: 1-3. Ook nu gaf Beerse Boys de hoop op een puntje nog niet op en bleef de aanval zoeken. Een verlengde voorzet kon door Maarten Werts in de 84e minuut nog net over de kruising getikt worden en in de 85e minuut was Pepijn van Spreuwel heel dicht bij een doelpunt: zijn harde schot werd nog wat aangeraakt door een tegenstander en stuitte via onderkant lat weer terug het veld in. In de eerste van ruim 2 minuten extra tijd rondde Daan Mulders in de korte hoek bekwaam af nadat Stijn van Heerbeek bij een vrije trap de bal in duel met doelman Werts in de ploeg had gehouden. Hoewel er nog een grote kans kwam op de gelijkmaker bleef het hierbij: 2-3.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Nick van Rooy, Ruud Willems, Bram Gooskens, Stijn van Heerbeek; Koen Verhagen, Dennis Schapendonk (60. Teun Wanrooij), Joop Willems; Pepijn van Spreuwel, Jannes Mulders, Daan Mulders.

Op de grote foto boven het verslag het eerste doelpunt van Daan Mulders in beeld. Klik op de foto's hieronder voor een vergroting.