Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 29 oktober 2023: Juul van den Meijdenberg

Juul-van-den-Meijdenberg-2

Het wedstrijdaffiche van Beerse Boys voor zondag ziet er prachtig uit. Beerse Boys zal dan de strijd aangaan met SBC uit Son en Breugel. Om het allemaal nog mooier te maken zal de aftrap van deze wedstrijd worden verricht door ons Boyke van de Week: Juul van den Meijdenberg. Als je naar de rechterhand van Juul kijkt op de bijgevoegde foto, dan lijkt hij ons duidelijk te maken, dat hij "zweert" dat het een prachtige wedstrijd zal worden. Juul laat zich ook duidelijk omschrijven als een ondeugend varkentje naast het al aanwezige kalfje in de familie.

Wat ook opvalt is dat enorm guitige gezicht, waarachter een heerlijk ondeugend, grappig en kwajongensachtig kereltje schuilgaat. Zijn geluk is bovendien dat hij op mama lijkt en vandaar ook zijn knappe koppie, waarbij het passende kapsel verraadt, dat er een kapster in de familie werkzaam is!Juul is een hoogvlieger, een echte durfal, voor niets en niemand bang. Zie hem daar zitten, bijna in de wolken met die lach op zijn gezicht en dat duidelijke handgebaar, waarmee hij zweert dat hij zich als een goudvis in het water voelt, zo op die hoogte. Nou Juul als de schrijver van dit stuk zo hoog in de lucht zou zitten, dan zou dat witte bankje nu beslist een andere kleur hebben gehad!!

Toch even terugkomen op zijn handgebaar. De foto van Juul zou zo gebruikt kunnen worden voor een campagne tegen de oorlogen in de wereld. Het enig wat hij moet doen, is de wijsvinger en de middelvinger uit elkaar halen, zodat er een "V" zichtbaar wordt. De "V" van vrede. Dit gebaar van vrede zou de wereldleiders moeten stimuleren om heel snel te gaan zorgen dat oorlogen gaan plaats maken voor Vrede. Bij hun aanstelling als leiders hebben zij immers gezworen om daaraan te werken!

Snel terug nu naar ons knap, vrolijk, goedlachse Boyke van de Week. Juul is duidelijk een echte PSV fan (zie trainingspak) en ook van Paris Saint Germain (PSG is zichtbaar op zijn mooie shirtje!). Juul is 8 jaar oud en zit in Groep 5 van de Vliertuin. Bij zijn boevenstreken in Huize Van den Meijdenberg krijgt hij uiteraard altijd hulp van zijn lieve zusje Fenne.Wat in zijn interviewantwoorden opvalt is dat hij (en met hem bijna alle Boykes) het plezier in het voetballen met vriendjes zo belangrijk vindt. Natuurlijk is een wedstrijdje winnen leuk, maar het allerbelangrijkste is toch dat je samen een plezierige training of wedstrijd kunt beleven. Ik denk zelfs dat als je het plezier voorop zet, dat dan de overwinningen vanzelf komen. Daarom ook is het niet zo verwonderlijk dat Juul met zijn teamgenootjes alle wedstrijden van het 1e competitie deelwist te winnen. Twee weken geleden hebben ze dat feestelijk gevierd samen met hun leiders/trainers. Mark, Frank, Harold en Jasper. Een prachtige foto van deze voetbalvreugde heb ik daarom met plezier toegevoegd.

Het sterkste punt van Juul is dribbelen en passen. Geen wonder dat hij zo'n groot fan is van het Nederlandse dribbelwonder: Xavi Simons. Juul wil wel graag leren om de bal heel erg lang hoog te houden. Dan heb ik een advies voor Juul. Vraag zondag bij de warming-up maar eens aan de spelers van Beerse Boys 1, hoe je dat het beste kunt leren. Zij kunnen dat als geen ander! Verder vindt Juul bij de training "op goal schieten" het leukste onderdeel. Het minst leuke vindt hij in het doel staan. Maar ja, je hebt nu eenmaal een keeper nodig in een wedstrijd en daarom is het zo goed dat iedereen aan de beurt komt om het doel te verdedigen.

Juul komt uit een echte voetbalfamilie, want naast Papa Harold (6e), Ome Paul (6e) voetballen zijn neefjes Senn, Bram en Luuk in JO15-1. Naast het voetbal vindt Juul het leuk om met zijn vrienden af te spreken en te gamen. Op TV/tablet kijkt hij graag naar het Jeugdjournaal en Holland got talent. Zijn favoriete YouTube kanaal is: Jesper & Rik en Stuk TV. Juul is dol op friet en later wil hij graag profvoetballer of bouwvakker worden. Och het maakt niet uit wat je kiest Juul, als je maar aan je toekomst "timmert".

Juul denkt dat Beerse Boys met 4-2 gaat winnen van SBC en hij verwacht ook dat zijn favoriet Niels minimaal 2 keer gaat scoren! Wat de uitslag ook mag worden, we hopen vooral dat iedereen op en naast het veld een plezierige voetbalmiddag mag beleven, want vooral daarom ga je toch naar het voetbalveld. Graag wensen we iedereen dat toe voor a.s. zondag. In het bijzonder wensen we Juul een onvergetelijke middag toe!