Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 24 april: Dani Wouters

20220420-101425Dani-Wouters-groot

Wat hebben we een paar dagen geleden kunnen genieten van een prachtige bekerfinale tussen PSV en Ajax. Deze 2 topteams uit Nederland maakten er een echt voetbalspektakel van met als glorieuze winnaar de ploeg uit Eindhoven. Groot feest daar, maar ook een klein feestje thuis op de bank bij ons Boyke van de Week, Dani Wouters. Dani is groot fan van PSV en zijn grote voorbeeld is Noni Madueke, want die kan zo ontzettend hard rennen en kent heel veel trucjes. Maar, de oplettende lezer/lezeres heeft ongetwijfeld het woord "klein" zien staan voor het woord feestje. Dit woordje "klein" is bewust gekozen, want naast Dani zat zijn jongere broertje Matz , die zijn slaapkamer vol heeft hangen met Ajax-posters en die zijn teleurstelling aan het verwerken was. Tja, je zal maar Dani zijn, gek van PSV, net als papa Frank, opa Ger en ome Tim en aan de andere kant zie je je broertje Matz, peetoom Koen en opa Bert, die groot fan van Ajax zijn. Een groot dilemma, maar Boyke van de Week heeft daar een prima oplossing voor bedacht. Hij heeft besloten om zijn prachtige Barcelona-shirt aan te doen voor de foto. Goed zo Dani, want bij Barcelona komen die 2 Nederlandse topploegen samen in de persoon van Memphis Depay (oud PSV speler) en Frenkie de Jong (oud Ajax speler). Ook is Dani groot fan van Liverpool en het Nederlands elftal. Ook hier strijden Ajax spelers en PSV spelers SAMEN voor een overwinning van Nederland.

Kortom Dani is heel duidelijk, je mag best een favoriet elftal hebben, maar je bent nooit tegen een ander elftal, want vaak hebben die spelers elkaar toch op een zeker moment nodig!! En het is toch prachtig om een Nederlands team in een Europese wedstrijd te zien winnen.

Tot zover de wijze les van Dani Wouters. Dani is a.s. zondag te zien als Boyke van Week in de wedstrijd van Beerse Boys tegen Sparta '25. Dani is 8 jaar, zit in groep 4 van basisschool "de Beerze" en speelt in het zeer talentvolle team van J09-1. Dani woont samen met papa en mama en zijn eerder genoemde broertje Matz in de buurt van het voetbalveld. Dani vindt voetballen zo leuk omdat je dat samen met je vrienden kan doen en ook vindt hij "de Klep" een prachtig sportpark.

Dani kan heel hard schieten en heel hard rennen. Hij wil ook heel graag leren om wat meer "te durven" op het veld. In een duel b.v. ook eens een lekker schouderduwtje uitdelen. Omdat hij zo graag hard rent vindt hij trucjes doen iets minder leuk. Volgens Dani heb je geen trucjes nodig, als je iemand gewoon hard voorbij kunt rennen!! Papa Frank dacht er vroeger ook zo over!!

Dani is thuis in goed Beerse Boys gezelschap. Broertje Matz, voetbalt in JO8-3 en papa Frank speelt inBB 10 en is ook zijn trainer. Ook zijn andere trainers en coaches, Bart Wilting, Rob van Kollenburg en Jasper van Hoof vindt hij toppers!

Naast het voetballen vindt Dani het heerlijk om met planken en andere materialen hutten en schuiltenten te bouwen in de bossen. Als hij even wil relaxen kijkt hij op de tablet of TV naar "Last Family standing", of voetbal. Zijn favoriete You-tube kanaal is Alex Klein.

Later wil Dani profvoetballer worden natuurlijk, maar als dit niet lukt wil hij toch zeker in Beerse Boys 1 komen om dan samen met broertje Matz en hun vrienden te kunnen strijden tegen zijn neefjes uit Hilvarenbeek Kjeld en Hidde. Als die droom toch eens uit zou mogen komen Dani!! We hopen het voor heel Beerse Boys. Voor die tijd nog even goed trainen allemaal!!

Bij Beerse Boys 1 vindt hij Niels van Heerbeek helemaal "cool" met als prachtige motivatie: "Ik heb hem nog nooit zien voetballen, maar hij ziet er zo stoer uit!!" Nou Dani, zondag kun je Niels aan het werk zien en wie weet gaat hij wel met jou op de foto!!! En…. Natuurlijk gaat Niels aan zijn totaal van 100 doelpunten er speciaal voor jou enkele toevoegen. En met de aanmoedigingen van heel veel supporters denkt Dani dat Beerse Boys met 3-0 gaat winnen. Beerse Boys veel succes en Dani veel plezier als Boyke van de Week.