Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 18 februari: Luuk van Beers

Luuk-van-Beers

De wedstrijd Beerse Boys - Braakhuizen stond oorspronkelijk gepland op zondag 21 januari met als Boyke van de Week Luuk van Beers. Helaas kon de wedstrijd toen niet door gaan, maar voor komende zondag 18 februari ziet het er weer c.q. weer er goed uit. Daarom brengen we hieronder het stukje over Luuk nogmaals onder de aandacht!


De Kerstdagen en de jaarwisseling liggen voor ons gevoel al een hele tijd achter ons, maar toch is 2024 nog maar een paar weken oud. Dus lijkt het mij zeer gepast om iedereen binnen de Beerse Boys en ook daarbuiten natuurlijk een gelukkig, gezond en sportief 2024 toe te wensen! Een zeer geslaagde Nieuwjaarsreceptie vormde de aftrap van weer een nieuw voetbaljaar.

De competitie wordt a.s. zondag 21 Januari 2024 hervat met een thuiswedstrijd tegen Braakhuizen. "Geen misselijke tegenstander" aldus een fanatieke volger van ons vaandelteam. Hoewel de naam van de tegenstander anders doet vermoeden, ben ik het geheel met deze "kenner" eens. Braakhuizen is in het verleden een lastige tegenstander gebleken en dat zal in 2024 niet anders zijn.

Weer beginnen met het voetballen is nauwelijks voor te stellen als je naar buiten kijkt en de voorspellingen mag geloven. In deze winterse omstandigheden denk je eerder aan skiwedstrijden of schaatspret. Het is dan ook nog maar zeer de vraag of er zondag gevoetbald gaat worden, want met sneeuw op een kunstgrasveld is voetballen niet toegestaan. Ondanks deze, voor de voetbalwedstrijd, wat sombere vooruitzichten gaan we er toch vanuit dat a.s. zondag de competitie weer van start gaat. En een thuiswedstrijd van Beerse Boys zou geen echte wedstrijd zijn zonder de aanwezigheid van een stoer Boyke van de Week, dat absoluut niet opziet tegen voetballen onder deze omstandigheden. En mocht de wedstrijd worden afgelast, dan blijft het Boyke gewoon ook bij het inhalen ons Boyke.

We stellen met zeer veel genoegen het Boyke van de Week aan jullie voor: Luuk van Beers. Aan Luuk de eer om zondag het eerste doelpunt voor Beerse Boys in dit kalenderjaar te gaan maken, vanaf de aftrap nog wel! Luuk is 10 jaar oud en zit in groep 7b van de Vliertuin in Middelbeers. Luuk heeft een zusje Pien en een broer Teun. Samen zorgen ze ervoor dat er voldoende "te beleven is" in huize Van Beers.

Luuk vindt voetballen leuk omdat er zo'n leuke trainers rondlopen bij Beerse Boys. Wat ontzettend aardig en attent dat Luuk dit zo omschrijft. Natuurlijk ben ik wat bevooroordeeld, maar ik vind dat Beerse Boys zich gelukkig mag prijzen met zeer veel fantastische trainers en begeleiders. Vele andere verenigingen zijn dan ook jaloers op ons. En terecht, want naast het geven van trainingen en het begeleiden tijdens de wedstrijden, doen ze nog zeer veel meer. Zo organiseerden ze afgelopen zaterdag wederom een geweldige soldaten dag. Dit is een elk jaar terugkerende happening waarbij onze jongste leden een echte soldatentraining krijgen met zeer wisselende opdrachten. Tientallen trainers, begeleiders en ouders werken hieraan mee. Als je de filmpjes en foto's van deze dag onder ogen krijgt, dan snap je goed wat ik bedoel. Namens alle deelnemers: Dank je wel voor deze onvergetelijke dag! Sommige trainers doen dit werk al zeer veel jaren. Neem b.v. John van Bijsterveldt, die daarvoor tijdens de Nieuwjaarsreceptie werd gehuldigd als Lid van Verdienste. John kreeg gezelschap van terreinknecht en begeleider Gijs van Beers die terecht dezelfde "onderscheiding" kreeg.

Maar nu snel terug naar ons Boyke van de Week, Luuk van Beers. Luuk is een ijzersterke verdediger. Kijk maar eens naar zijn foto, dan snap je direct waarom tegenstanders zo tegen hem opzien. Win daar maar eens een duel van. Luuk wil graag beter leren koppen, maar dat leer je niet door telkens een voorgeschoten bal weg te koppen, nee daar komt heel wat meer bij kijken. Veruit de beste kopper die ik ken is Luuk de Jong van PSV. Kijk naar zijn kopdoelpunt afgelopen zondag. Natuurlijk begon het met een prachtige voorzet van verdediger Dest. Maar wat Luuk de Jong daarna deed was perfectie. Eerst een klein stapje terug om weg te komen van zijn tegenstander, dan een prima timing en afzet met zijn juiste been, waardoor hij extra van de grond kwam. Gevolgd door een beweging met zijn hoofd naar achteren en een prachtige knip tegen de bal. En dan komt het belangrijkste: hij knikte de bal naar de grond en hield zijn ogen open en keek de bal na totdat die in de hoek van het doel verdween!Kijk dit doelpunt van je naamgenoot Luuk maar eens enkele keren na en train dan op elk onderdeel, vooral op de afzet, de sprong en de timing. Zo wordt ook jij een prima kopper!

Natuurlijk vindt Luuk een partijtje spelen het leukste trainingsonderdeel en is de warming up niet zo zijn ding. Zijn achterneven Tijn en Janus spelen in JO11-2. Zijn favoriete club is PSV en Luuk is natuurlijk fan van de beste verdediger van Nederland: Virgil van Dijk. Naast het voetbal vindt Luuk, de scouting erg leuk en hij is ook een carnavalsliefhebber.

Op tv/tablet kijkt hij graag naar Patto, een voetbal YouTuber. Ook kijkt hij graag naar Rik en Jesper op hetzelfde kanaal. Later als Luuk groot is, wil hij bierbrouwer of profvoetballer worden. Een perfecte combinatie om later bij Beerse Boys te blijven voetballen Luuk!

Bij Beerse Boys 1 vindt hij Joran Liebregts de beste speler, zijn trainers/coaches zijn Job Denissen en Ruud Schilders. Ondanks de winterse omstandigheden zal Beerse Boys deze wedstrijd met 3-1 gaan winnen van Braakhuizen, althans als we Luuk mogen geloven.

Graag wensen wij Luuk een onvergetelijke middag toe en ons vaandelteam natuurlijk een prettige en succesvolle wedstrijd! Graag tot zondag!!