Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 12 november: Loek van Loon

Loek-van-Loon-close

Als je iemand die is opgegroeid in het prachtige dorpje Haghorst in contact brengt met een lieve jongen of meisje uit onze eigen gemeente, dan volgt er bijna altijd liefde op het eerste gezicht. Ik kan daar heel veel voorbeelden van noemen en daarbij kan ik ook nog eens putten uit eigen ervaring. Als er uit die liefde dan ook nog kinderen geboren worden, dan zijn dat altijd toppers met een knap en lief koppie. Ons Boyke van de Week, Loek, is daar een goed voorbeeld van. Het loont zich wat dat betreft om naar de mooie bijgevoegde foto van Loek te kijken. Wel heeft Loek ons met zijn foto voor een grote opgave geplaatst: in welk stadion is deze foto gemaakt? De eerste lezer die het goede antwoord aan Loek doorgeeft a.s. zondag, mag als beloning aan de bar een lekker snoepzakje gaan halen. De schrijver van dit stuk zal de kosten voor zijn rekening nemen.

Je ziet, dat de inspiratie deze week niet voortkomt uit de foto, maar meer uit de prachtige naam van ons Boyke. Kijk nog maar eens goed naar zijn foto of zoals de Engelse zeggen: Look at his picture. De voornaam is stoer en kort en dat past bij Loek. Tja en zijn achternaam doet mij denken aan mijn jeugd op school, toen we minstens 3 spreekwoorden met "Loon" moest kennen. De slimme lezer (dat zijn jullie toch allemaal!) kent zeer zeker de gezegden: "Boontje komt om zijn loontje" of "Je verdiende Loon krijgen". Deze twee wat negatieve spreuken passen helemaal niet bij Loek en de prachtige familie Van Loon, met lieve oma Joke voorop. Nee, "Loon naar werken krijgen" en "een goede inzet loont" passen wat de betekenis betreft veel beter.

Tot zover het stukje Nederlandse les en snel over naar het nader voorstellen van ons Boyke van de Week. Loek is 8 jaar oud en heeft een lieve zus Romy en een grote broer Jip. In groep 5 van de Vliertuin leert Loek heel erg veel en vooral ook spreekwoorden. Loek vindt voetballen leuk omdat het heerlijk in je eigen dorp te doen is. Loek is een voetballertje met 2 belangrijke voetbaleigenschappen: hij is technisch heel sterk en heeft een prima overzicht. Wel zou Loek nog graag wat trucjes willen leren, zodat zijn enorme inzet ook extra beloond wordt met applaus vanwege een mooi trucje met de bal, waarmee hij dan een tegenstander "te kijk zet". Dat zou echt bij Loek passen. Dat komt wel goed denk ik, want bij zijn trainers/leiders - Harold, Frank en Mark - is hij in goede handen. Het leukste op de training vindt ook Loek het spelen van partijtjes 2 tegen 2 of 3 tegen 3. Tja en dan die warming up, die hoort er bij maar ons Boyke kan daar niet echt van genieten. Maar ja als je dan na een slechte warming-up een blessure oploopt, dan zal er beslist iemand zeggen: "Boontje komt om zijn loontje" of "Je krijgt je verdiende loon!". Dus beste sportende lezers, toch altijd maar een goede warming-up doen!

Loek maakt echt deel uit van een grote voetbalfamilie: Loek zelf speelt in JO9-1, broer Jip in JO13-2, neef Daan in JO15-2, nichtje Lina in MO13-1, neefje Tren in JO8-1, neefje Krijn in JO7-2 en tot slot ome Eddy die bij de veteranen speelt. Zou je 7 tegen 7 spelen, dan was het een compleet team! Loek heeft als favoriete clubs AZ en Manchester City. De Franse voetballer Mbappé is zijn grote voorbeeld, want die is snel, sterk en maakt heel gemakkelijk een doelpuntje.

Loek verveelt zich naast het voetbal totaal niet, want gamen en met de honden spelen doet hij ook graag. Daarnaast kijkt hij naar SpongeBob en op You-Tube naar Minecraft. En mocht hij even niet weten wat hij moet doen, dan gaat hij gewoon naar ome Eddy, want daar "kan hij altijd zijn ei wel kwijt!" Wat eten betreft is Loek een fan van Pizza en Spaghetti. Als hij later groot is wil Loek profvoetballer worden of boswachter. Geen houthakker dus, want die lopen er al genoeg rond op de verschillende voetbalvelden. Gelukkig niet bij Beerse Boys 1 zo zegt Loek, maar namen van spelers kan hij helaas niet noemen. Nou Loek, na zondag zal dat beslist anders zijn, want natuurlijk zullen alle spelers van ons vaandelteam zich netjes aan je voorstellen, alvorens je de aftrap van de "halve derby" tegen Wilhelmina Boys gaat verrichten. Het begrip "halve derby" moet nog even uitgelegd worden: zoals jullie allemaal weten spreken we van een derby als 2 verenigingen uit 1 dorp of stad tegen elkaar spelen. Wilhelmina Boys komt uit Best en dat is een buurgemeente en dus noemen we deze wedstrijd voor het gemak maar een "halve derby".Het wordt ongetwijfeld een zeer spannend duel, want Beerse Boys en Wilhelmina Boys delen nu samen de 7e plaats op de ranglijst met 8 punten. Laten we hopen dat de goede inzet op de trainingen zich loont en dat Beerse Boys zondag loon naar werken krijgt en alle toeschouwers beloont met een mooie overwinning. Boyke Loek denkt dat dit gaat lukken want hij voorspelt een 3-2 overwinning. En met dit toppertje als Boyke heb ik daar ook alle vertrouwen in. In ieder geval wensen we ons vaandelteam alle succes en Loek een ongelooflijk mooie zondagmiddag toe! Komen jullie zondag onze Boys en Loek aanmoedigen?? Goed zo!