Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week zondag 12 februari 2023: Luuk van Heerebeek

20230209-142738Luuk-van-Heerebeek

Nog nagenietend van een paar mooie frisse zonovergoten winterdagen kan ik met een lading nieuwe vitamientjes in mijn lijf een kanjer van een Boyke van de Week aan jullie voorstellen. Niemand minder dan het prachtige kereltje Luuk van Heerebeek zal a.s. zondag op de Klep de aftrap verrichten bij de wedstrijd van ons vaandelteam tegen Braakhuizen.

Luuk is 8 jaar oud, zit in groep 4 van "de Beerze" en heeft een heel lief zusje Noor. Volgens Luuk is voetballen bij Beerse Boys zo leuk omdat zowel de wedstrijden als de trainingen altijd gezellig en leerzaam zijn. Het liefst zou Luuk elke dag voetballen op de Klep. Gezellig om dat met veel vriendjes te doen, lekker in de gezonde buitenlucht. Ik heb zelfs afgelopen zaterdag gezien dat vertegenwoordigers van de Boyke de Beer Club na afloop van de wedstrijden voor de voetballertjes heerlijk fruit hadden klaargezet. Mocht je als ouders wat centjes kunnen missen, wordt dan sponsor van dit prachtige initiatief. (Naast het fruit vind je daarvoor aanmeldformulieren!!) Daarbij komt dat Beerse Boys ook buiten het voetballen om zoveel andere activiteiten organiseert. Zo zijn er veel voetbalvriendjes afgelopen woensdag samen naar de bekerwedstrijd van PSV tegen FC Emmen gaan kijken. In de samenvatting van die wedstrijd op TV heb je ze vast herkend!! Om wat van de gezellige sfeer daar te proeven hoop ik dat het lukt om een foto bij te voegen. 

Volgens Luuk is zijn sterkste punt het verdedigen en een pass naar voren geven naar zijn medespelers. Natuurlijk loopt Luuk zelf weleens mee naar voren om te kunnen scoren. Dat lukt hem nog vaak ook! Luuk is zeer leergierig en hij wil graag leren om de bal minimaal 20 keer hoog te houden. (Goed oefenen Luuk dan heb je dat zo onder de knie!) Ook het trucje "rondje om de wereld" wil hij graag goed kunnen uitvoeren.Als je zondag naar de Klep komt, dan wil Luuk dat trucje met plezier uitleggen. Tot slot zou Luuk graag leren om goed met links te schieten, want nu is hij, zoals voetballers dat onder elkaar zeggen: "stijf rechts"!

Bij de trainingen vindt Luuk eigenlijk alles leuk, maar het allerleukste vindt hij toch het spelen van een partijtje. Minder leuke dingen kan hij niet noemen, gewoon omdat hij alles leuk vindt. Kijk Luuk zo willen je trainers dat graag horen (en lezen). Dank je wel voor het compliment aan hun adres.

Het voetbal is Luuk met de paplepel ingegeven, want papa heeft bij Beerse Boys gevoetbald en opa Kees vroeger zelfs jarenlang in het 1e elftal. Opa Kees komt ook altijd samen met ome Harm supporteren bij Luuk op zaterdag en op zondag bij het 1e team. Iedereen die weleens een wedstrijd van ons vaandelteam ziet heeft zeker kennis gemaakt met de fanatieke aanmoedigingen van opa Kees en ome Harm. Zondag zullen zij met nog meer energie hun aanmoedigingen laten horen, dat weet ik zeker!

De favoriete club van Luuk is PSG uit Parijs. Ook vindt Luuk PSV (club van papa) en Ajax (club van opa Kees) heel leuk om naar te kijken. Heel goed Luuk, papa's hebben een goede kijk op mooi voetbal en opa's weten het beste welke club de beste voetballers heeft!!! Een echt goede voetballer is volgens Luuk Neymar Junior, want die kan fantastische acties maken en prachtige doelpunten scoren.

Naast het voetbal vindt Luuk het leuk om, samen met zijn vriendjes, FIFA 23 te spelen op zijn PlayStation. Verder houdt hij van buiten spelen en backflips maken op de trampoline. Zwemmen is ook een hobby van hem, net als heerlijk mountainbiken met papa in de bossen. Kortom Luuk is echt een sportfanaat en verveelt zich geen moment. Naast al dat sporten kijkt hij ook naar de You-tubers Rik en Jesper of naar tiktok filmpjes. "Brand stars" speelt hij ook graag op de laptop.

Luuk eet het liefst een heeeele groooote frikandel en heeeeeel veeeeel frietjes. Tja van al dat sporten krijg je natuurlijk heeeeel veeeeel honger!!

Luuk droomt ervan om profvoetballer te worden. Met de hulp van zijn trainers Ruud en Stijn Schilders gaat die droom vast uitkomen. Wie bij Beerse Boys 1 de beste speler is wil hij zondag na de wedstrijd pas verklappen. Wel durft hij te voorspellen dat de Boys met 3-2 gaan winnen. Ik zou de spelers van het vaandelteam dus willen adviseren extra goed hun best te doen om zichzelf bij Luuk "in de kijker" te spelen en Luuk wensen wij natuurlijk een onvergetelijk zondag toe. Komen jullie Luuk aanmoedigen?