Skip to main content



Nieuws



Boyke van de Week zondag 10 december 2023: Dirk Timmermans

Dirk-Timmermans-close

De laatste dagen werden we ondergedompeld in de wereld van hard meegezongen Sinterklaasliedjes, hoefgetrappel op de straten en op de daken, enthousiaste reacties van kinderen, die een favoriet speelgoedje in hun schoentje vonden. Ja zelfs de teleurgestelde reacties na de staking van de Bezorgpieten, gingen niet aan onze oren voorbij. Nu hoor ik alleen nog in de verte, de laatste klanken van het liedje "Dag Sinterklaasje" en het geluid van de stoomboot, die weer terugvaart naar Spanje. Ik hoor zelfs nog heel zacht uit de mond van Malle Pietje zijn bekende grapje "bedankt voor het komen en een goede reis terug"! Kortom de surprisetijd ligt weer achter ons. Jammer eigenlijk, want wat was het een prachtige tijd met die verraste, blije gezichtjes van de allerkleinsten en de wat groteren, die hun best hadden gedaan om een klasgenootje met een leuke surprise en een klein passend cadeautje te verwennen.

Ook ik mocht daar getuige van zijn, toen ik gisteren op mijn kleinkinderen stond te wachten. Op advies van de oudste had ik mijn auto meegenomen, want volgens hem stond er wel een heel groot pak op hem te wachten. Vooral de mooie tekening van een hagedis op de surprise was voor hem de aanwijzing dat dat pak voor hem was! Nadat de bel het einde van de lesdag had ingeluid, kwamen de grote en kleinere pakjes een voor een naar buiten. Allemaal stralende gezichten en een ervan behoorde toe aan mijn andere kleinzoon, die het grote Ajax stadion in kartonvorm voor zich uit droeg. Op mijn oudste kleinzoon moest ik langer wachten. Ik kreeg hem pas in het vizier toen ik een enorm grote voetbal, gemaakt van papieren bekertjes, met daaronder een groene doos met een hagedis erop, op me af zag komen. Helemaal daarachter verborgen zat het vrolijke gezicht van mijn kleinzoon. Na wat passen en meten toch alles in de auto gekregen en snel huiswaarts.

Tja zul je nu zeggen, mooie inleiding maar wat heeft dit dan allemaal te maken met ons Boyke van de Week Dirk Timmermans? Nou, alles. Want uit het verhaal blijkt hoe blij ik word bij het zien van de beschreven Sinterklaas en surprise beelden. Nou en zo blij word ik ook als ik Dirk op het voetbalveld en trainingsveld bezig zie. De inzet en passie waarmee hij deze hobby beoefent maakt me enorm blij. Dirk moet het niet hebben van techniek, nee hoor, veel meer van zijn enorm goed verdedigen en hij blijft gaan. Zijn teamgenoten zijn dol op hem, omdat hij zo'n goede teamspeler is. Hij last elke opening in de verdediging dicht met zijn loopvermogen, net zolang tot er een hele ketting rondom zijn eigen doel is gesmeed. Het team kan altijd op hem rekenen. Dus is Dirk een verlate surprise voor alle toeschouwers, die hem zondag in de prachtige laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Hoogeloon als Boyke van Week aan het werk zullen zien. Ik verwacht a.s. zondag om 14.00 uur weer veel spektakel – het is immers net als tegen Vessem weer een halve derby – en hopelijk kunnen we na afloop net als Malle Pietje tegen Hoogeloon zeggen: "Bedankt voor het komen en een goede reis terug!"

Maar laten we nu eerst ons Boyke Dirk eens nader voorstellen: Dirk is 8 jaar oud, heeft een oudere broer Toon van 10 jaar en een klein broertje Kees van 4 jaar. Broer Toon speelt in JO11-2 en zelfs broertje Kees traint soms al mee met de allerkleinsten.

Dirk zit in groep 5 van "de Vliertuin" en vindt het voetballen met zijn maatjes gewoon leuk, omdat je dan samen moet spelen en je bent heerlijk buiten. Dirk is ook echt een kereltje dat graag buiten is en de mooie foto van hem laat dat nog eens zien. Aan zijn zelfverzekerde blik is te zien, dat ze hem als verdediger niet zomaar voorbij komen! Dirk wil graag nog aan zijn techniek schaven en met hulp van zijn trainers/leiders – Harold, Mark en Frank – gaat dat beslist wel lukken. Dribbeloefeningen op de trainingen vindt hij niet zo leuk, maar tijdens de partijtjes gaat zijn gezicht weer glunderen, dan kan hij zijn tomeloze inzet weer laten zien. 

Dirk is fan van PSV en hij heeft, verrassend genoeg, nog een club uit de keukenkampioendivisie waar hij fan van is: FC Den Bosch. Waarom dat is, dat heeft hij mij niet "verklapt", maar dat ga ik hem toch eens een keertje vragen. Zijn favoriete voetballers zijn Ronaldo en Virgil van Dijk. Ronaldo omdat hij zo veel doelpunten scoort en Virgil van Dijk omdat hij zo goed kan verdedigen. Naast het voetbal houdt Dirk van mountainbiken, buiten spelen en schaken. Schaken is een prachtige sport, waarbij je veel moet nadenken en de juiste oplossingen moet zoeken voor moeilijke stellingen op het bord. Dat zoeken naar oplossingen past ook weer goed bij de toekomstwens van Dirk. Hij wil later professor worden. Hij is nu vast al bezig met het smeden van plannen voor nieuwe uitvindingen!!

Dirk kent nog geen spelers van Beerse Boys 1, maar hij kijkt er naar uit om ze zondag te gaan leren kennen. Overigens verwacht ook Dirk zondag een prachtige, spannende wedstrijd, maar wel met een 2-1 overwinning voor Beerse Boys. Zoals ik al eerder meldde, begint de wedstrijd i.v.m. de snel invallende duisternis een half uur eerder. Wil je niets van de wedstrijd en van de aftrap door Boyke Dirk missen, zorg dan dat je zeker om 14.00 uur op "de Klep" bent. Dirk zal er dan al zeker zijn om jullie te verwelkomen. Graag wensen we Dirk een onvergetelijke middag toe en het vaandelteam wederom alle succes en een sportieve wedstrijd vol "vuurwerk".