Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week maandag 29 mei: Kes van den Biggelaar

Kes-van-den-Biggelaar-close

Voor ons laatste Boyke van de Week van dit seizoen, Kes, wordt het een Pinksterweekend om nooit te vergeten. Op 1e pinksterdag 28 mei wordt hij 9 jaar en dan mag hij een dag later bij de seizoen afsluiting van ons vaandelteam tegen DBS ook nog eens in het middelpunt van de belangstelling staan als Boyke van de Week. Dat is dus 2 keer een felicitatie waard en ik weet zeker dat er voorafgaand aan de wedstrijd een "lang zal ie leven" voor Kes gezongen zal gaan worden door de spelers en de staf.Hans Staps, in zijn laatste wedstrijd als trainer van Beerse Boys, zal daarin beslist het voortouw nemen. Hans is immers naast een prima trainer ook een talentvolle zanger, zo heb ik vernomen. Ik stel dus voor dat Hans begint met zingen en ik weet zeker dat dan het hele kleedlokaal wel zal "invallen"!

Graag stellen we de net 9 jarige Kes aan jullie voor. Kes is een knappe, lieve, rustige, sociale, maar vooral gewone jongen. Dat alles straalt hij helemaal uit op de prachtige bijgevoegde foto. Kes, de gewone jongen heeft gewoon een stoere grote broer Sepp, die 11 jaar is en speelt in JO11-1. Ook heeft Kes gewoon een schat van een zusje Yve, van 5 jaar oud. Yve zit op volleybal bij Odi, ook zo'n mooie vereniging uit ons dorp. Kes zit gewoon op basisschool "de Beerze" in groep 5. Ook heeft Kes gewoon een hele lieve mama. Papa is echter wel de enige echte "Gewone Man" in huis. Het motto van dit prachtige gezin is dan ook: "Doe maar GEWOON, dan doe je al gek genoeg". Dit motto zouden de hooligans op de tribunes in al die stadions in Nederland en ver daarbuiten moeten koesteren, dan zouden veel, meestal gekleurde, voetballers zich niet zo verdrietig hoeven te voelen tijdens of na een wedstrijd, waarin ze b.v. op apen-geluiden worden "getrakteerd". Laten we als mooie vereniging afspreken om aan dit soort spreekkoren nooit mee te gaan doen en gewoon "lief zijn" voor iedereen en iedereen gewoon accepteren zoals hij is of er uit ziet. Afgesproken??

Terug naar die gewone jongen, Kes. Hij kan heel goed verwoorden waarom voetballen bij Beerse Boys zo leuk is. Hij zegt: "Ik vind voetballen bij Beerse Boys heel leuk, omdat ik daar mijn vrienden kan zien. Samen sporten met mijn vrienden vind ik leuk. Ook vind ik het fijn om buiten te zijn!" Treffender had Kes het niet kunnen verwoorden. Mooi ook dat deze woorden samenvallen met de wedstrijdjes van de Boyke de Beer Cup. Aan deze wedstrijdjes doen zowel leden als (nog) niet leden van Beerse Boys mee. Ik weet zeker dat we over enkele weken weer veel nieuwe jonge Beerse Boys leden mogen begroeten. Uit ervaring weet ik dat je daar geen spijt van zult krijgen en over een paar jaar nog eens aan die prachtige woorden van Kes zult terugdenken.

Kes is een ijzersterke verdediger en hij is een loopwonder en daarbij heel snel. Graag wil hij nog leren om een bal "strak" naar een medespeler te schieten. Het allerleukste bij de trainingen blijft toch het spelen van partijtjes. Waarom? Weer zal ik nu met plezier Kes citeren: "Je hebt dan een soort wedstrijdje tijdens het trainen. Vaak spelen we 3 tegen 3 of 4 tegen 4. Het is leuk dat je dan met verschillende andere kinderen samen kunt spelen. En ook een keer spelen tegen je eigenlijke teamgenoot is ook een mooie uitdaging!"

Kes is bij de trainingen niet zo'n liefhebber van het warm lopen en dribbelen, maar ja, beide onderdelen zijn onmisbaar voor je nog jonge spieren.

Zijn favoriete club is PSV, maar omdat er in zijn team zowel PSV- als Ajax-supporters zitten, heeft hij voor zijn foto gekozen voor het prachtige Beerse Boys logo. Daar is iedereen die dit ziet en leest immers groot fan van. Kes vindt Mbappe een geweldige speler, omdat hij zoveel snelheid heeft en gewoon heel goed is!

Als je ziet waar de prachtige foto van Kes gemaakt is, dan kun je wel raden, wat hij naast het voetbal ook zo leuk vindt: heerlijk buiten zijn en spelen in de bossen met vriendjes. Hutten bouwen en op zoek gaan naar kikkers en vissen. Geen wonder dat hij dol is op vissen, graag naar "Freek in het wild" kijkt en later als hij groot is Bioloog wil worden. Het liefst eet Kes friet met mayo en appelmoes.

Op de vraag, wie de beste voetballer van Beerse Boys is, geeft Kes wederom gewoon een prachtig antwoord: "Ik ken geen spelers van Beerse Boys 1, maar maandag 29 mei ga ik ze leren kennen. Ik denk dat ze allemaal heel goed zijn, anders speel je niet in het eerste. Succes jongens!" Prachtig antwoord Kes en wat zijn we trots op trainer Hans, de andere stafleden en de spelers, voor de prima seizoenprestatie. Laten we hopen dat ze dit seizoen prachtig afsluiten. Kes heeft er alle vertrouwen in, want hij voorspelt dat de Boys met 3-1 gaan winnen.

Wij wensen Kes een onvergetelijke dag toe, samen met vriendje Dani, die hij voor dit "voetbalfeestje" heeft uitgenodigd, zodat ze samen kunnen genieten van deze dag, als Biologen onder elkaar.

Ook moest ik van Kes vooral niet vergeten om zijn trainers/coaches Job, Bas, Michel, Bart en al die andere trainers en vrijwilligers te bedanken. Hier sluit ik me graag bij aan en voor deze en alle andere (bijna 300 vrijwilligers) liggen er "dank je wel bonnen" klaar op de Klep. Deze welverdiende attentie kun je daar ophalen. Wanneer? Tja dat lees je bij "de Klep" of hoor je van iemand van de Vrijwilligerscommissie. In ieder geval hartelijk dank aan al die vrijwilligers.

Graag wil ik in deze laatste Boyke van de Week Peter en Jens bedanken, die er telkens weer voor zorgden dat mijn verhaaltjes op de site en op de facebook pagina kwamen. Ook wil ik jullie als lezers bedanken voor alle fijne reacties.

Sorry, dat het een lange laatste aflevering is geworden, maar mijn pen moest nog even leeg gemaakt worden. En op de vraag, die ongetwijfeld komen gaat, waarom het woord GEWOON zoveel in het stukje voorkomt, zou ik willen antwoorden: "Nou GEWOON daarom!!

Kes veel plezier a.s. Pinkstermaandag en nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag en dat je in een goede gezondheid mag opgroeien van een gewoon kereltje naar een GEWONE MAN.