Skip to main contentNieuwsBoyke van de Week: 6 maart 2022 Siem de Bresser

20220301-205808Siem-de-Bresser-top


HELAAS VOOR SIEM - EN ALLE SUPPORTERS - GAAT DE WEDSTRIJD ZONDAG NIET DOOR!

Vannacht rond de klok van 02.00 uur werd mijn droom over vrede in de wereld abrupt afgebroken na het horen van een paar knallen. Natuurlijk gaan je gedachte uit naar die verschrikkelijke oorlog in Oekraïne en vragen we ons af, wat die president van Rusland, Poetin, toch bezield heeft om zijn troepen naar zijn buurland te sturen. Laten we hopen dat deze nachtmerrie snel voorbij gaat, daar duimen we voor.

Maar ja blijft toch het mysterie van die knallen over. Ik kijk uit het raam en zie dat een derde knal gevolgd wordt door prachtig vuurwerk, zichtbaar boven het Doornboomplein of misschien is het zelfs al vuurwerk bij de Klep. Tja daar zijn natuurlijk al enkele fanatieke Beerse Boys fans zich aan het voorbereiden op de prachtige wedstrijd van a.s. zondag tegen een grote concurrent in de degradatiestrijd: Hilvaria uit het naburige dorp Hilvarenbeek.

Eindelijk weer een mooie thuiswedstrijd voor onze Boys in het vooruitzicht, met heel veel publiek natuurlijk en… na een veel te lange tijd, met ook weer een Boyke van de Week. Hij heeft er lang op moeten wachten, want eigenlijk zou hij al in november aan de beurt zijn, maar zijn lange wachten wordt beloond met zijn uitverkiezing in misschien wel de mooiste thuiswedstrijd voor Beerse Boys 1.Niemand minder dan Siem de Bresser mag deze eervolle taak gaan uitvoeren. Siem is 8 jaar, zit op basisschool De Beerze in groep 5 en speelt in JO9-1. Siem vindt spelen bij Beerse Boys vooral leuk omdat je mooie wedstrijden kunt spelen met je vriendjes. Siem treedt in de voetsporen van papa Paul, want ook hij verdedigt het Beerse Boys doel. En dat doet hij uitstekend, zo heb ik 2 weken geleden met eigen ogen mogen aanschouwen. Wat een goed vriendenteam is dat zeg. Ik durf te stellen dat het merendeel van deze groep in Beerse Boys 1 terecht komt, met natuurlijk Siem als keeper. En wat heeft hij een goed linker been zeg en hij durft ook tegenstanders voorbij te spelen. Zelf vindt hij ook dat dit toch wel zijn 2 sterkste punten zijn. Zijn streven is om nog een betere keeper te worden dan papa Paul. Tja Siem als jouw schouder het wel volhoudt ben je al heel snel beter dan papa. En dat Siem keeper is geworden is niet zo vreemd, want met je handen tegen een bal slaan is ook een grote hobby van mama!!

Natuurlijk hoort trainen bij de ontwikkeling tot een goede speler/keeper. Wat dat betreft boft Beerse Boys met al die goede trainers onder leiding van die ene kanjer Jasper. Ik nodig iedereen uit om eens naar de wedstrijdjes van de jongste jeugd te komen kijken of om eens een paar trainingen te volgen, dan weet je precies wat ik bedoel. De warming – up is heel noodzakelijk maar Siem vindt dat wel het minst leuke van een training. Liever doet hij partijtjes en lummelen. Ho ho, met lummelen bedoelt Siem niet, om lekker te luieren, nee, nee, hij bedoelt natuurlijk met 4 spelers in een vierkant en de 5e speler staat in het midden en die moet proberen de bal te onderscheppen. Zo nu weet iedereen ook meteen wat Siem met "lummelen" bedoelt.

Niet alleen Siem is net als papa actief bij Beerse Boys, ook broer Jens voetbalt en welbij JO12-1. Siem heeft 2 favoriete clubs; Beerse Boys en PSV. Echt goede voetballers vindt hij Messi, Lewandowski en Jippe van Hoof, zijn teamgenootje. Later wil Siem als profvoetballer het doel gaan verdedigen bij PSG, het team waar ook Messi nu speelt. Bij Beerse Boys 1 vindt hij de broers Daan en Jannes Mulders de grote uitblinkers. Dus weer die Daan, die genoemd wordt!! Kost de gebroeders Mulders wederom een grote snoepzak vrees ik!! Of een lekkere pannenkoek, want daar is Siem ook dol op!

Naast het voetbal vindt Siem het leuk om met zijn vrienden te spelen op de club en om zich lekker uit te leven op een trampoline. Ja ja Siem houdt wel van uitdagingen hoor. Daarom kijkt hij graag naar het You-tube kanaal met de Challenges van Boaz en Paraduze. Na het voetballen en trainen is het ook leuk om naar Freek Vonk of een Netflix serie te kijken .

Siem heeft als trainers/coaches: Bart Wilting, Richard van Loon, Frank Wouters, Rob van Kollenburg en natuurlijk is papa er ook bij als het kan. Daarbij wordt deze begeleidingsgroep voorzien van uitstekende trainingsoefeningen door Jasper van Hoof. Niet zo vreemd dat dit team nu al een hoog niveau voetbal op het kleine veldje neerlegt.

Volgens Siem gaat Beerse Boys met 5-2 winnen van Hilvaria. Laten we hopen dat dit ook echt gaat lukken. Lukt het niet, dan is dat ook geen probleem want 2 weken geleden won het grote talententeam van JO8-3 al ruim van hun leeftijdgenootjes uit Hilvarenbeek. Dus over 10 jaar volgt dan vanzelf een herkansing en met de mix van JO8-3 en dit team van Siem heeft Hilvaria dan zeker geen schijn van kans tegen onze Boys.

Laten we hopen op mooi weer, een leuke wedstrijd en een stralende Siem als Boyke van de Week.Als je de bijgevoegde foto van Siem ziet, dan komt dat beslist goed!!