Skip to main contentNieuwsBeerse Boys ZA2 start competitie voortvarend!

2-Za-19-20

Na de glorieuze bekercampagne, met louter winstpartijen en een volledige 'clean sheet', mochten de heren van BB ZA2 op 21 september aantreden voor hun eerste competitiewedstrijd. Rood Wit Veldhoven, thuis. Al ruim vóór 15u (start wedstrijd om 16u), was de tegenstander op De Klep. Allemaal keurig in polootje, drie leiders, twee technisch managers en vijf verzorgers bij, en om 15u op het veld om aan de warming-up te beginnen. Als het bedoeld was om indruk te maken, dan was het gelukt, want bij onze jongens hoorde je voorzichtig al kreten als "die zijn profi", en "we zullen wel aan de bak moeten".

Nadat Ward – il Duce – Pasmans de, vandaag blauwe, shirts had uitgedeeld en zijn elf basisstrijders bekend had gemaakt, ook Faas zich inmiddels in het kleedlokaal gemeld had en gastspeler Daan van Ham vakkundig afgezeken werd door zijn voormalig biologiedocent, begaven ook wij ons het ellendige kunstgrasveld op, om aan onze opwarming te beginnen. En al vóór de wedstrijd begon, konden we allemaal getuige zijn van iets wat je in je leven zelden mee zult maken: we hebben Peter van Gerven zien rennen. Als een heuse Anton Corbijn dirigeerde hij de Beerse jongens eerst weer uit hun blauwe shirt, in hun rode shirt, om ze vervolgens op de gevoelige plaat vast te leggen.

Nadat Peter ervan verzekerd was dat er een foto tussen zat waar niemand er heel slecht op stond, konden we aftrappen. En al gauw werd duidelijk dat Rood Wit Veldhoven beter iets meer had kunnen investeren in trainingsuurtjes en wat teamcoaching, dan in polootjes. Kortgezegd: tegen de gelouterde routiniers van ZA2 hadden ze weinig in te brengen. Ward had vandaag een opstelling met onze keeper als aanvoerder: Sjef – Captain Caveman – van Brunschot op doel. De verdediging, sterker dan de Atlantikwall, bestond uit Pieter – de ideale schoonzoon – Fijneman, Max – Mitrogol – Schepers, Piet – de nestor van dit team – Blankers en Ward – il Duce – Pasmans. Het middenveld werd gevuld door de degelijke Jack – de jurist – van Beers, Fluwelen Jantje Mijs, en Frits – vandaag niet de spits – van Gerven. Voorin werd het heldenensemble gecompleteerd door Dave – Divke aka d'n Dave – van Woensel, Daan – ik heb gisteren veel te veel gezopen – van Ham en Fons – Bongo – Soetens.

En.. ere wie ere toekomt.. vandaag zou het de wedstrijd worden van onze Fluwelen Jantje Mijs. Al na kwartiertje spelen knalde hij een afvallende bal, na goed werk van onze Frits, hard en laag achter de keeper. Kort daarna zette hij weer zijn naam op het scorebord, toen hij de bal na een mooie steekpass van ik weet niet meer wie ook vakkundig in het mandje wist te leggen. Dus binnen no-time stond het 2-0 en hadden we al het gevoel dat we dit niet meer weg gingen geven. Rood Wit kreeg een aantal kleine kansjes, maar steeds waren onze verdedigers of Sjef een sta-in-de weg. En zelfs al kregen ze een enkele niet-te-missen kans, dan lukte het hen wel om die zelf niet tot doelpunt te promoveren.

Ondertussen genoten we van het warme zonnetje en het veel te hete kunstgrasveld en probeerden we het publiek, dat uiteraard in grote getalen aanwezig was, te trakteren op een huzarenstukje voetbal. Daan van Ham liet zien dat hij een flinke dosis spitsenkwaliteiten mee naar Australië gaat nemen, want met een vakkundig precisieschot in de kruising zette hij Beers op 3-0. Jantje Mijs maakte zijn hattrick compleet door nog vóór rust voor de 4-0 te tekenen.

De zeer goed leidende scheidsrechter hield het duel keurig in de hand en toen hij kort voor rust floot voor een vrije trap op zo'n 25 meter voor de goal, ging het publiek er nog eens goed voor zitten. Max – Mitrogol – Schepers ging achter de bal staan en mat nauwkeurig zijn stappen uit. Na de aanloop volgde een traptechniek à la Jaap Stams penalty in de halve finale van het EK van 2000. Of, zoals ze in De Biest zouden zeggen: "hôôg, hard en wèèd." Met dit wapenfeit, en dus een 4-0 stand, gingen we de rust in.

In de rust probeert Ward nog even streng te zijn en een of ander verhaal doordrenkt met clichés aan zijn spelers te verkopen. Iets met "we zijn er nog niet..", "niet verslappen mannen.." en "de wedstrijd duurt 90 minuten..", om zichzelf vervolgens te wisselen. Roy – Bonk – van Gils had de eerste helft zo ongeveer 50% van zijn roes uitgeslapen en kon er waarschijnlijk nog wel 45 minuten tegenaan. Ook Faas – Fesku – Timmers en inmiddels vaste kracht Bas van de Ven mochten hun intrede maken. Bongo geeft aan dat hij nog wel "ff een keer lekker de trekker over wil halen" en de rest is het wel gezegend. Met dit weer en zonder drinkpauze voetbalden we die tweede helft wel rustig uit. Frits – de tweede helft weer wel in de spits – van Gerven kreeg nog een 100% kans maar knalde die tegen de keeper, Bongo raakte de paal met een vuurpijl en Piet besloot dat Max niet de enige was die een bal HH&W over het doel heen kon schieten. Gelukkig was er nog d'n Dave, die er zeker van wilde zijn dat hij 1-op-1 bleef lopen met zijn doelpunten. En na goed voorbereidend werk van Bongo, was het aan Dave om de bal op de goede plek op zijn hoofd te laten vallen, zodat deze in het doel terecht kwam. Dave bepaalde daarmee de eindstand op 5-0. Een mooie start van de competitie!

's Avonds hebben we de overwinning goed gevierd in seksboetiek "De Blauwe Dop", waar onze onvermoeibare Puck H. (wegens privacyredenen gefingeerd) intrek heeft genomen. Tot dusverre is de campagne van BB ZA2 immers nog een groot succes!