Skip to main contentNieuwsBeerse Boys ZA2 meteen heuse cupfighters

Op een zonovergoten zaterdag mocht het kersverse selectieteam van Beerse Boys aantreden voor hun eerste bekerwedstrijd. Het nieuwe heldenensemble onder de vlag van Beerse Boys ZA2. Met niet voor iedereen evenveel trainingsuurtjes in de benen, maar met een flinke dosis Beerse bluf op de groepsapp, riep Ward – Il Duce – Pasmans zijn team bijeen. De Grote Leider liet meteen zijn dictatoriale trainerscapaciteiten gelden door Max – formerly known as El Chapo – Mitrogol Scheepers op de bank te plaatsen én zijn aanvoerdersband aan Pieter F. te geven. En zo ging het ouwe 7e, aangevuld met wat nieuwe talenten, als selectieteam naar FC Tilburg voor een eerste en tevens laatste poulewedstrijd van het nieuwe bekerseizoen.

In Tilburg aangekomen werd de selectie, onder het toeziend oog van onze scheidsrechter (want die deelde het kleedlokaal met ons), in de clubtenues gehesen. En na een korte warming-up, met Mitrogol en Bas Ven op de bank, werd er afgetrapt. En die mannen uit Tilburg bleken toch een aardig potje te kunnen ballen. Niet dat we daar erg van onder de indruk waren, want met Niels H. onder de lat en een waterdichte verdediging met de twee Piet(ers) Fijneman en Blankers en het zorgteam Puck Hems en de jarige Juul Aben werden er toch maar weinig kansjes weggegeven. En langzaam maar zeker werden ook Fons Bongo Soetens, Fritske het Spitske van Gerven en Dave a.k.a. Divke a.k.a. D'n Dave van Woensel steeds dreigender. En met een sterk verbindend middenveld bestaande uit Ward – Il Duce – Pasmans, de fluwelen Jantje Mijs en de onvermoeibare Mark – Krul jr. – van Dooren, konden we toch een leuk potje meeballen met de Tilburgse mooiweervoetballers. En waar het voor die kruikenzeikers misschien als een donderslag bij heldere hemel kwam, zette Krul jr. na een goeie actie van Fritske het Spitske de 0-1 op het scorebord. Frits had eerder al met een mooie boogbal de keeper proberen te verschalken, maar dat deed hij uit buitenspelpositie. En de bal kwam op de lat, dus hij zat toch niet. Maar even later lukte het hem wel. Met een mooie loopactie ontliep hij als een ware Luc Nilis de Tilburgse buitenspelval, waarna hij met een – al zeg ik het zelf – sublieme pass door rechtsback Blankers bediend werd. Frits bleef rustig en schoof de bal rustig achter de keeper: 0-2. Ondertussen had d'n Dave aka Divke ook al een uitgelezen kans gekregen, maar de loepzuivere voorzet van Bongo werd door hem vol tegen de keeper geknald. Dat ging hem geen tweede keer gebeuren en na weer een heerlijke actie van Bongo kreeg Dave de bal kort voor de goal in de voetjes. Na een keurige aanname schoot hij de bal heerlijk tegen de touwen en bepaalde daarmee de ruststand op 0-3.

Na de rust was het wel duidelijk dat ook de Tilburgers last hadden van de hitte. Dus met een niet al te hoog tempotje, speelden we het potje lekker uit. Met Max Mitrogol en Bas van de Ven als verse krachten, kregen wij kansen. FC Tilburg niet. Ward Pasmans werd een aantal keer heerlijk diep gestuurd. Maar het sprintkanon kon zijn solo's niet tot doelpunt promoveren. Ook zijn geweldige crosspasses op Bongo kregen helaas geen doelpuntrijk vervolg. Onder de keurige leiding van de zaalvoetbalscheidsrechter moest FC Tilburg nog even verder met 10 man, nadat onze Grote Leider weer eens diep ging, maar ondersteboven gekegeld werd door een inmiddels zoekgespeelde verdediger. Bongo wist de bal in een scherpe counter na een fluwelen pass van middenvelder Mijs nog wel in het mandje te leggen, dus stapten we met 0-4 van het veld. Dat betekent: door in de beker! Dus voorlopig is het meest succesvolle senioren zaterdagteam van Beerse Boys en tot nu meest succesvolle seniorenteam van de club gepromoveerd tot heuse cupfighters!