Beerse Boys wint geflatteerd van Wilhelmina Boys: 4-0

DSC_0032

De uitslag van de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina Boys doet vermoeden dat Beerse Boys heer en meester was, maar dat was niet het geval. Doordat Beerse Boys een stuk effectiever met de kansen omsprong maakte wel dat de overwinning verdiend te noemen is. Niels van Heerbeek zorgde voor een 2-0 ruststand en na de pauze maakten Lars van de Sande en Jannes Mulders het kwartet vol. Scheidsrechter Panjoel gaf zowel Leandro Rodrigues van de bezoekers (in de 20e minuut) en Nick van Rooy van de thuisploeg (in de 61e minuut) een tweede gele kaart en daarmee een rode. In die 40 minuten man-meer situatie was daar amper iets van te merken in het spelbeeld.

Hoewel Beerse Boys met name over rechts via de snelle Guus Hems al enkele keren gevaarlijk was geweest was het spelbeeld gelijk opgaand. De thuisploeg was voor doel echter gevaarlijker en brak via Niels van Heerbeek in de 7e minuut de score open. Guus Hems kwam na goed doorzetten van Koen Timmermans in balbezit en stelde Niels van Heerbeek in staat om eenvoudig binnen te tikken: 1-0.

Niet lang daarna moest Guus geblesseerd het veld verlaten. Scheidsrechter Panjoel twijfelde in de 20e minuut niet om de rechtsachter van Wilhelmina Boys, Leandro Rodrigues, na een ferme tackle op Niels van Heerbeek zijn tweede gele en dus een rode kaart te geven. Beerse Boys werd snel daarna twee keer gevaarlijk met een laag schot van Koen Timmermans dat net naast ging in de 22e minuut en 5 minuten later met een doelpunt van Jannes Mulders dat, na overleg van de scheidsrechter met zijn assistent, werd afgekeurd. Wilhelmina Boys was in het vervolg van de wedstrijd met 10 man zeker niet de mindere van de thuisploeg, maar moest in de 43e minuut dan toch een tweede tegentreffer toestaan. Niels van Heerbeek werd door Jannes Mulders aangespeeld en met een snel schot in de korte hoek verraste hij de Bestse doelman Tycho Berings: 2-0.

Ook na de rust deden de 10 van Wilhelmina Boys niet onder voor de 11 van Beerse Boys en in de 61e minuut werden de teams weer op een gelijk aantal gezet toen de Beerse verdediger Nick van Rooy tegen zijn tweede gele kaart aanliep. De vrije trap werd naast geschoten, maar met een tegengoal zouden de kansen mogelijk weer heel anders zijn komen liggen. Daar kon in de 64e dan een streep door want bij een aanval van Beerse Boys legde Niels van Heerbeek de bal panklaar voor Lars van de Sande en diens poeier eindigde hard tegen de touwen: 3-0. Wilhelmina Boys legde zich niet zomaar bij de situatie neer en in de 65e minuut voorkwam Sjoerd van Beers een doelpunt door de bal van de lijn te trappen en in 72e en 88e minuut waren knappe reddingen van doelman Rob Wilborts nodig om de nul te houden. Een snelle aanval van Beerse Boys in de 90e minuut leverde nog een hoekschop op, te nemen door Robin van Rooy, en daaruit bepaalde Jannes Mulders hoog opspringend met een kopstoot vlak onder de lat de eindstand op 4-0. Na de aftrap klonk meteen het eindsignaal.