Beerse Boys wederom met lege handen: De Valk wint op de Klep met 0-1

DSC_0022

Een stevige regenbui in het begin van de wedstrijd en geen supporters rond het veld gaven de wedstrijd tegen De Valk een troosteloze ambiance. Op het veld werd weer voor elke meter geknokt, door beide partijen, en de goed leidende invaller-scheidsrechter Bezemer voelde dat goed aan. Na een gelijk opgaande eerste helft met nauwelijks goede scoringskansen, kwam De Valk in de 54e minuut wat gelukkig aan de leiding door Joran Vermeulen, die een hoekschop rechtstreeks binnen zag gaan. Hierna zette Beerse Boys alles op alles om tot de gelijkmaker te komen, maar de 2 doelrijpe kansen die het veldoverwicht opleverde konden niet verzilverd worden.

Het spelbeeld van de eerste helft was dat beide ploegen niet wilden verliezen en vanuit een gesloten verdediging aanvallen probeerden op te zetten. Door onnauwkeurige passing of slordig balverlies kwam het zelden tot gevaar voor beide doelen. Pas in de 26e minuut was er de eerste grote kans voor De Valk, maar een geplaatste bal richting de kruising werd door doelman Rob Wilborts nog net op tijd weggetikt. Beerse Boys was pas in 34e minuut dicht bij een doelpunt. Teun Wanrooij onderschepte de bal bij een spelhervatting van De Valk en zette een vlotte combinatie op via Daan Mulders, die met een hakballetje Dennis Schapendonk een aardige schietkans bood, maar zijn schot werd door doelman Verhoeven uit de benedenhoek gedoken.

Zoals al vaker is gebeurd kwam Beerse Boys al snel in de tweede helft op achterstand. Joran Vermeulen nam op rechts een hoekschop die over doelman Rob Wilborts zeilde en door Erik Jans bij de tweede pal werd weggeschoten, maar scheidsrechter Bezemer stond op de juiste plaats om vast te kunnen stellen dat de bal over de lijn was geweest en zo kwam in de 54e minuut de 0-1 op het scorebord. De thuisploeg ging niet bij de pakken neerzitten en deed er nog een schepje bovenop om de score een beter aanzicht te geven. De eerste grote kans kwam in de 62e minuut, toen Jannes Mulders een schot op doel kon afvuren, maar de bal werd door een tegenstander geraakt en ging over. Het Beerse spel was nu een stuk beter en De Valk werd terug gedrongen op eigen helft. Dat geeft ook ruimte voor tegenaanvallen en een daarvan leidde in de 77e minuut ook tot een doelpunt, maar dat werd wegens buitenspel afgekeurd. In de 83e minuut glipte Pepijn van Spreuwel door de defensie van De Valk en verscheen vrij voor doelman Verhoeven. Die stond echter zo dicht bij dat het doel wel erg klein werd en hij de hard ingeschoten bal kon blokken. Verder kwamen er slechts kleine mogelijkheden en ook die leverden de verdiende gelijkmaker niet op.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Teun Wanrooij, Bram Gooskens, Dennis Schapendonk; Daan Mulders, Jannes Mulders, Erik Jans (75. Koen Verhagen)