Beerse Boys verspeelt binnen 2 minuten riante voorsprong: 2-2 tegen Valkenswaard

DSC_0037

Beerse Boys was in de eerste helft de bovenliggende partij en wist dat ook in de ruststand tot uiting te brengen: 1-0 van de voet van Jannes Mulders. Beide teams ontliepen elkaar echter niet veel en dat was in de tweede helft ook het geval. Met hulp van doelman Koen Wouters van Valkenswaard verdubbelde Jannes Mulders rond het uur de Beerse voorsprong, maar daarna drong Valkenswaard wat nadrukkelijker aan en speelde het spel zich voornamelijk richting het Beerse doel af. Bij de twee doelpunten van de bezoekers in de 77e en 79e minuut zag de verdediging van de thuisploeg er niet goed uit. Met de puntendeling had uiteindelijk iedereen wel vrede.

Hoewel de meeste en betere kansen in de eerste helft voor Beerse Boys waren golfde het spel op en neer en leek erop gericht om geen tegendoelpunt te moeten incasseren. Een schot van Dennis Schapendonk in de 27e minuut ging rakelings over en een minuut later redde Rob Wilborts in het Beerse doel met de voet toen een doorgebroken speler voor gevaar zorgde. Het lukte de thuisploeg alsnog om het eerste doelpunt te maken. Een aanval in de 38e minuut over rechts liep via Daan Mulders die op links zijn broer Jannes vond, geheel vrijstaand bij de tweede paal, en dat betekende de 0-1 met een geplaatst schot.

Na de thee zagen de toeschouwers, gelukkig zonder beperkingen weer welkom langs de lijn, aanvankelijk hetzelfde spelbeeld met wisselende kansjes. Toen Jannes Mulders, op rechts aangespeeld, met de bal aan de voet naar binnen trok, creëerde hij in de 59e minuut voor zichzelf ook geen grote kans, maar zijn schot met links trof toch doel omdat doelman Wouters de bal tussen zijn benen door over de lijn zag stuiteren. Omdat Valkenswaard er moeite mee had om gevaarlijk te worden leek de wedstrijd gespeeld, maar dat bleek niet het geval. In de 77e minuut viel de 2-1 toen een Beerse verdediger zich simpel weg liet drukken en Valkenswaard met een lage schuiver in de verre hoek de aansluitingstreffer aantekende. Ruim een minuut later was het nogmaals raak bij een rommelige aanval van de bezoekers en de bal bij een alles of niets poging uit de draai in de uiterste hoek binnen rolde: 2-2. De Beerse supporters hielden hun hart vast, maar de grootste kans om alsnog 3 punten uit de strijd te halen was voor de thuisploeg; met een uitstekende redding maakte doelman Wouters zijn eerdere misser echter weer goed voor zijn ploeg.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Joost Schapendonk, Koen Timmermans (57. Erik Jans); Teun Wanrooij, Bram Gooskens, Dennis Schapendonk, Robin van Rooy; Daan Mulders, Jannes Mulders.

Supportersclub Vrienden van Beerse Boys verwelkomde alle bezoekers op het sportpark de hele dag met een gratis bekertje koffie of thee met peperkoek!