Beerse Boys verslaat Nijnsel met ruime cijfers: 0-5

DSC_0018

Beerse Boys was in de uitwedstrijd tegen Nijnsel duidelijk de bovenliggende partij. Niels van Heerbeek opende in de 7e minuut de score, nadat hij al enkele riante mogelijkheden onbenut had gelaten. Jannes Mulders verdubbelde de score al snel en op slag van rust nam hij ook de 0-3 voor zijn rekening. Na de pauze zakte Beerse Boys aanvankelijk wat weg en kon ook Nijnsel voor gevaar zorgen, maar in de slotfase drong Beerse Boys toch weer wat meer aan en brachten Lars van de Sande en Pepijn van Spreuwel de eindstand van 0-5 op het meestal haperende en inmiddels uitgeschakelde scorebord.

Beerse Boys begon net als vorige week tegen PSV voortvarend aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut kreeg Niels van Heerbeek een open kans in de voeten geworpen door een verkeerde terugspeelbal, maar hij schoot over. En ook in de 5e minuut kreeg hij door Guus Hems via een voorzet op maat de kans om de score te openen, maar opnieuw ging zijn inzet over. In de 7e minuut was het dan wel raak. Nu leverde Pepijn van Spreuwel een perfecte voorzet af en die kopte Niels bij de tweede paal binnen: 0-1. Beerse Boys bleef de aanval zoeken maar door stug verdedigen van Nijnsel leverde dat nauwelijks nog doelrijpe kansen op. De 0-2 viel in de 17e minuut min of meer toevallig. Na een afgeslagen aanval bracht Sjoerd van Beers met een ruime boog de bal weer in de doelmond waar doelman Youri Dortmans deze dacht te kunnen vangen en niet rekende op Jannes Mulders die de bal voor zijn handen over hem heen in het doel kopte: 0-2. In de 24e minuut was een redding van Rob Wilborts nodig in het Beerse doel om een lage diagonale schuiver voorlangs te duwen. Vervolgens bleef Niels van Heerbeek in de 27e minuut na een kopduel op het veld zitten en bleek andermaal zijn schouder uit de kom. Kees Rooijakkers kwam hem verdienstelijk vervangen en Lars van de Sande schoof door naar de spitspositie. Daar werd hij in de 41e minuut diep gestuurd door Jannes Mulders en speelde hij zich knap vrij om vervolgens hard uit te halen; de bal ging via een tegensander naast. De stand kwam nog net voor rust alsnog op 0-3. In de drukte voor het Nijnsel-doel kwam Jannes Mulders in balbezit en haalde uit, maar de bal werd geblokt. In de rebound lukte te hem alsnog te scoren, hoewel hij al even last had van een blessure. Hij kwam in de tweede helft dan ook niet terug het veld op.

Met Ivo Roefs als vervanger van Jannes Mulders begon Beerse Boys aan het tweede bedrijf met enkele omzettingen in de opstelling. Het spel liep niet zo soepel als voor rust en regelmatig had Nijnsel een overwicht. Dat leidde in de 65e minuut tot een grote scoringskans, maar de Beerse doelman Rob Wilborts zag het gevaar en redde uitstekend met de voeten. De slotfase was weer voor de bezoekers en leverde nog twee doelpunten op. Lars van de Sande zorgde in de 83e minuut voor de 0-4. Nadat hij de bal goed had vrijgespeeld volgde een schot op doel, maar de bal werd geblokt; de tweede kans die hij daarna kreeg benutte hij wel door zuiver in de hoek raak te prikken. De eindstand werd door Pepijn van Spreuwel in de eerste seconden van de extra tijd op 0-5 bepaald. Een hard schot van Lars van de Sande werd in het strafschop gebied door een Nijnselse verdediger met de arm/hand gekeerd, waarna Pepijn vanaf de strafschopstip geen fout maakte.