Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys verovert tweede periode na winst op DBS

Als alles mee zat zou Beerse Boys deze middag de tweede periode voor zich kunnen opeisen en alles zat mee. Het won zelf met 3-0 van DBS. Maar daarnaast zou Wilhelmina Boys niet mogen winnen bij Hoogeloon en dat gebeurde; de thuisploeg trok met 1-0 zelfs aan het langste eind.

Hoewel de 3-0 overwinning van Beerse Boys doet vermoeden dat het een makkie was, was dat in de eerste helft zeker niet het geval. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel en uit de sporadische scoringskansen benutte Joran Liebregts er een voor Beerse Boys. In het tweede bedrijf bood DBS minder weerstand en konden Jannes Mulders en Niels van Heerbeek de stand opkrikken naar de 3-0 overwinning.

De eerste helft was wat rommelig en bood weinig spektakel. De meeste aanvallen strandden voordat een goede scoringsmogelijkheid ontstond. De eerste was in de 13e minuut voor Niels van Heerbeek die midden voor het doel van DBS de bal ontving en vrij speelde, maar zijn inzet ging via een tegenstander net naast. Aan de andere kant was dat het geval toen een kopbal in de 25e minuut maar net naast het Beerse doel verdween. Uiteindelijk kon Joran Liebregts in de 29e minuut wel tot scoren komen. Geheel vrij staand op links ontving hij de bal uit een verre pass van Jannes Mulders en kon met één tegenstander voor zich oprukken naar het doel van Mitchell van Laarhoven. Nadat hij zijn tegenstander had afgeschud liet hij de doelman van DBS met een geplaatste bal kansloos: 1-0.

Daarna probeerde DBS tot de gelijkmaker te komen en Beerse Boys om de voorsprong te verdubbelen, maar beide ploegen slaagden daar niet in.

In de tweede helft was Beerse Boys wat gevaarlijker en in de 55e minuut al dicht bij de 2-0. In een goed lopende combinatie tussen Jannes Mulders en Lars van de Sande zette laatstgenoemde eerstgenoemde vrij voor doelman Van Laarhoven en Jannes schoot de bal op de verre paal; de rebound werd daarna geblokt. In de 61e minuut was het wel raak. Een Beerse aanval leek op niets uit te lopen, maar de laatste man van DBS liet zich voor eigen doel de bal ontfutselen door Jannes Mulders en die schoof de bal vervolgens laag binnen: 2-0.

De beslissing leek wel gevallen en in het laatste half uur kwamen beide ploegen niet meer tot echt goed uitgespeelde aanvallen. Op één na in de 82e minuut toen Niels van Heerbeek een lage voorzet vanaf rechts van Lars van de Sande binnen kon tikken: 3-0.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Rombouts werd bekend dat Wilhelmina Boys de punten in Hoogeloon had moeten laten en daarmee was de tweede periode een prooi voor Beerse Boys.