Beerse Boys ruimschoots voorbij Braakhuizen: 7-1

DSC_0044

Beerse Boys beleefde een betrekkelijk gemakkelijke middag tegen het meestal lastige Braakhuizen. Op het eerste halfuur na domineerde de thuisploeg en kon na een 4-1 ruststand in het tweede bedrijf een tandje terug schakelen. Het werd desondanks 7-1. De doelpunten werden gemaakt door Jannes Mulders (3), Niels van Heerbeek (2), Guus Hems en Erik Jans. Ibrahim Sanatci scoorde bij een 1-0 stand namens Braakhuizen tegen.

In de rommelige beginfase van de wedstrijd was Braakhuizen het eerste dicht bij een doelpunt; een voorzet vanaf rechts in de 10e minuut 'kuste' de lat boven doelman Rob Wilborts. Beerse Boys was wel gevaarlijk geweest bij een goede aanval en enkele hoekschoppen, maar had het doelman Willem van Woerkum nog niet echt lastig kunnen maken. Dat was in de 18e minuut wel het geval. Uit een voorzet van Pepijn van Spreuwel vanaf rechts kon Niels van Heerbeek geheel vrij staand de score openen: 1-0.

Lang kon de thuisploeg van deze voorsprong niet genieten; in de 20e minuut schoot Ibrahim Sanatci bij een tweede poging de bal alsnog in de verre hoek: 1-1. Beerse Boys nam het initiatief hierna wat nadrukkelijker in eigen hand en dat leidde tot meerdere goede kansen. In de 26e minuut moest doelman Van Woerkum twee keer achter elkaar ingrijpen om eerst Jannes Mulders en daarna Guus Hems van scoren af te houden. Op aangeven van de assistent scheidsrechter keurde scheidsrechter Heijboer in de 28e minuut een doelpunt van Niels van Heerbeek af wegens buitenspel. Het bleek uitstel van executie. De 2-1 viel in de 32e minuut toen Guus Hems bij de tweede paal een perfecte voorzet van Lars van de Sande binnen kopte. Getwijfel in de achterhoede van Braakhuizen leverde in de 39e minuut de 3-1 op doordat Jannes Mulders er als de kippen bij was om dat af te straffen. De koek bleek nog niet helemaal op, want ook de 4-1 viel nog voor het rustsignaal. Erik Jans zette een fraaie aanval over links op met Jannes Mulders die met een steekpass op maat zijn aangever vrij voor het doel van Braakhuizen zette en dat betekende een marge van 3 door de treffer van Erik Jans in de 3e minuut van de extra tijd.

De beslissing, als die er al niet was, viel meteen na de hervatting. Een inzet van Niels van Heerbeek in de 48e minuut belandde via een verdediger van de bezoekers in het verlaten doel: 5-1.

De scoringsdrift verdween hierna goeddeels en in het volgende halfuur viel er niet veel te beleven en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Maar in de 78e minuut was het dan toch weer raak. Jannes Mulders wist in een rommelige situatie voor het doel van Braakhuizen de bal over de doellijn te plaatsen en daarmee de 6-1 stand op het scorebord te brengen. Nadat enkele goed lopende aanvallen niet tot een gevaarlijke situatie hadden geleid was dat in de 89e minuut wel het geval. Bij een goed geplaatste voorzet van Pepijn van Spreuwel ging Jannes Mulders de lucht in maar hem werd door een flinke duw vanachter een goede scoringskans ontnomen. Een terechte strafschop was het gevolg en die werd door Jannes Mulders zelf feilloos binnen geschoten.

Een ruime overwinning voor Beerse Boys waarop weinig af te dingen was.