Beerse Boys opent nieuwe seizoen met kleine zege op NWC

DSC_0031

Beerse Boys is de competitie gestart met een 2-1 zege op NWC uit Asten, dat gelijkwaardig was aan de thuisploeg. Beerse Boys nam een snelle voorsprong via Jannes Mulders in de tweede minuut en moest zich de rest van de eerste helft voornamelijk beperken tot verdedigen. Het lukte NWC in de tweede helft wel snel om op gelijke hoogte te komen via Chesron Geuns en werd ook een periode de bovenliggende partij. Uit een vrije trap van Jannes Mulders bracht Pepijn van Spreuwel Beerse Boys echter weer op voorsprong en kreeg de thuisploeg kansen op de 3-1. Die viel echter niet, evenmin als de gelijkmaker.

De wedstrijd was nauwelijks in gang gezet of Beerse Boys kwam – in de 2e minuut – al op voorsprong. Daan Mulders ging, randje buitenspel, achter een diepe bal aan en was net iets eerder bij het speeltuig dan NWC-doelman Gijs Brusewitz. Hij kwam links van het doel in balbezit en produceerde een voorzet die broer Jannes bij de eerste paal hard binnen kopte: 1-0. NWC drong vervolgens de thuisploeg terug op eigen helft en doelman Rob Wilborts moest enkele keren zijn kwaliteiten tonen om zijn doel schoon te houden. Beide ploegen hanteerden veel de lange bal en meestal was die eenvoudig te verdedigen. Zo brak de rust aan met de kleine Beerse voorsprong.

Al snel na rust ging een harde lage Beerse schuiver maar net voorlangs het NWC-doel en moest de Beerse doelman met zijn benen redding brengen bij een gevaarlijke Astense aanval. De gelijkmaker was even later niet te voorkomen; Cherson Geund stond geheel vrij bij een voorzet en had de hoek voor het uitkiezen: 1-1 met het hoofd in de 53e minuut. NWC veerde vervolgens duidelijk op en was de gevaarlijkste ploeg. In de 59e minuut voorkwam doelman Rob Wilborts met een uitstekende redding een Beerse achterstand. Maar de thuisploeg kwam er af en toe ook gevaarlijk uit en een overtreding leverde een vrije trap op die door Jannes Mulders geplaatst werd ingeschoten. Doelman Brusewitz kon de bal keren, maar niet vast houden en zo werd deze een prooi voor de ingelopen Pepijn van Spreuwel die vervolgens voor de 2-1 zorgde. Enkele minuten later leek de wedstrijd gespeeld toen Pepijn van Spreuwel na een dieptepass op maat nogmaals scoorde, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Hoewel hierna nog zo'n 20 minuten gespeeld werd kwamen beide doelen niet echt meer in gevaar en was de Beerse overwinning een feit.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Robin van Rooy, Ruud Willems, Stijn van Heerbeek, Nick van Rooy; Joop Willems, Bram Gooskens, Tijs van Oirschot; Daan Mulders (80. Koen Verhagen), Jannes Mulders, Pepijn van Spreuwel.