Beerse Boys moet de punten aan De Valk laten: 4-1

20220515-202643DSC_0013

De Valk begon fel aan de wedstrijd en zette Beerse Boys meteen onder zware druk; het resulteerde in twee doelpunten binnen het kwartier van spits Luc Nouwen. De Valkenswaardse storm ging echter geleidelijk aan liggen en met een fraai afstandsschot bracht Dima van Ham al snel de spanning terug. Daarna raakte Beerse Boys ook nog de paal, maar kreeg op slag van rust een gevoelige tik toen een blunder van Robin van Rooy resoluut werd afgestraft door wederom Luc Nouwen. Hoewel in de tweede helft beide partijen nog wel probeerden het doel te vinden bleek dat een moeilijke opgave; alleen Joran Vermeulen lukte dat met schot op maat buiten bereik van doelman Rob Wilborts en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.

De Valk combineerde vanaf de aftrap vlot richting het Beerse doel en ook dieptepasses waren meestal op maat. Beerse Boys kwam onder druk te staan en zwichtte al in de 3e minuut. Een aanval over links leverde een schot tegen de verre paal op, maar de bal belandde voor de voeten van spits Luc Nouwen en die had er weinig moeite mee om de score te openen: 1-0. Pas in de 10e minuut kon Beerse Boys een eerste goede aanval opzetten; de voorzet vanaf links door Guus Hems werd door spits Pepijn van Spreuwel bij de eerste paal maar net naast getikt. Een minuut later eindigde een schot van de Beerse gelegenheidsspits op de vuisten van doelman Tim van Gils. De Valk wist de score al snel te verdubbelen. Een aanval over rechts resulteerde in een voorzet die door Luc Nouwen vlak voor het Beerse doel doorgestuurd kon worden naar de verre hoek: 2-0 in de 15e minuut. Het antwoord van Beerse Boys volgde in de 20e minuut. Dima van Ham kwam op rechts in balbezit en trok met de bal aan de voet naar binnen en vond met een fraai schot met links de verre hoek: 2-1. Ook de gelijkmaker had snel kunnen vallen. Een pegel van Dennis Schapendonk ging richting de rechter bovenhoek, maar Tim van Gils wist de bal tot hoekschop te verwerken. Uit de hoekschop werd de bal door Joost Schapendonk tegendraads tegen de binnenkant van de paal gekopt, maar die kwam terug het veld in. De aanvallen die volgden leverden bij beide doelen weinig gevaar op. Ook in de 45e minuut was dat het geval, toen Robin van Rooy bij de achterlijn de bal controleerde en de tijd nam om verder uit te verdedigen. Te veel tijd bleek, want de bal werd van hem afgesnoept en doorgeschoven naar Luc Nouwen, die geheel vrij voor het Beerse doel simpel binnen kon tikken: 3-1 op een vervelend moment vlak voor rust.

De warmte eiste zijn tol kennelijk, want in de tweede helft was de pit bij veel spelers verdwenen. Zo had Brian Vemeer voor De Valk in de 53e minuut de 4-1 op de schoen, maar hij lobde geheel vrij voor doelman Rob Wilborts de bal in diens handen. Enkele doelpogingen van Beerse Boys in de 54e minuut werden geblokt. De 4-1 eindstand kwam in de 62e minuut op het scorebord. Joran Vermeulen waagde een poging van afstand toen Rob Wilborts voor zijn doel stond; de bal vloog over de Beerse doelman heen tegen de touwen. Het laatste halfuur van de wedstrijd leverde geen noemenswaardige momenten meer op.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pim Ars, Nick van Rooy, Robin van Rooy (71. Sten Berben), Joost Schapendonk; Erik Jans (58. Ivo Roefs), Dennis Schapendonk, Teun Wanrooij; Guus Hems (81. Doi Deenen), Pepijn van Spreuwel, Dima van Ham (71. Joran Liebregts).