Beerse Boys maatje te licht voor Bladella: 0-4

20220925-190442DSC_0041

Beerse Boys is de nieuwe competitie een klasse lager dan vorig seizoen niet best begonnen. In de eerste helft had de thuisploeg niets in te brengen tegen de veel fellere bezoekers uit Bladel. Die hadden aan één minuut – de 21e – voldoende om de winnaar eigenlijk al te bepalen via doelpunten van Niek Janssen en Luuk de Bruijn. Na ruim een half uur viel de 0-3 van Huib Liebregts met enig fortuin. Toen nog ruim binnen het uur de 0-4 van Thijn Schoenmakers was gevallen kwam Beerse Boys tegen het een tandje minder spelend Bladella wat beter in zijn spel, maar een tegendoelpunt zat er niet in.

Bladella is niet voor niets in de poll van AVE als grootste kanshebber voor het kampioenschap uit de bus gekomen. De vlot combinerende ploeg van Eric Viscaal dwong Beerse Boys vanaf de eerste minuut terug op eigen helft en was al enkele keren dreigend geweest voordat de score door Niek Janssen werd geopend. Hij kopte bij de tweede paal een van doel af draaiende voorzet langs doelman Rob Wilborts. Na de aftrap verloor Beerse Boys de bal doordat die met een wilde trap door een speler van Bladella naar voren werd geschoten. Daar viel deze bij het koppel Luuk de Bruijn van Bladella en Pim Ars van Beerse Boys rechts van het doel weer op het veld en schudde De Bruijn zijn tegenstander van zich af om vervolgens via binnenkant van de verre paal raak te schieten: 0-2 in de 21e minuut. Met een schot van grote afstand was Bladella in de 28e minuut al dicht bij de 0-3, maar doelman Rob Wilborts tikte de bal uit de bovenhoek. Maar in de 32e minuut viel de 0-3 toch. Een voor het doel gebrachte bal kon door de Beerse verdediging niet voldoende weggewerkt worden en via de kluts kwam deze voor de voeten van Huib Liebregts en die schoot via de paal binnen. Routinier Niels van Heerbeek moest snel hierna geblesseerd afhaken. Op slag van rust werd nog een Bladels doelpunt afgekeurd, zodat de thee met de 0-3 ruststand werd bereikt.

De tweede helft gaf aanvankelijk hetzelfde spelbeeld: vooral een aanvallend Bladella. De 0-4 kon niet uitblijven, maar kwam wat ongelukkig voor de thuisploeg tot stand. Bij het uitverdedigen schoot een speler van Beerse Boys de bal tegen de rug van zijn aanvoerder Joost Schapendonk, waarna het speeltuig precies voor de voeten viel van Thijn Schoenmakers; die controleerde de bal en kon vrij de hoek uitkiezen: 0-4 in de 52e minuut. Hierna kwam er wat meer lijn in het spel van Beerse Boys, hoewel nog te vaak de bal lukraak naar voren werd getrapt. Maar steeds vaker lukte het om combinerend de aanval te zoeken of via een solo door te breken, maar het werd nimmer gevaarlijk voor het doel van Bladella doelman Stan van den Berg. Bladella drong ook niet meer aan zoals in het eerste bedrijf, zodat de erg goed leidende scheidsrechter Van den Corput de wedstrijd met een 0-4 uitslag affloot.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Robin van Rooy, Joost Schapendok, Pim Ars; Jannes Mulders, Teun Wanrooij (61. Ivo Roefs), Nick van Rooy; Guus Hems (80. Juul Verhagen), Lars van de Sande (61. Doi Deenen), Niels van Heerbeek (36. Joran Liebregts)