Beerse Boys lijdt ook in Beek en Donk een nederlaag: 3-1

DSC_0051

Vanwege het 75-jarig jubileum dat in april 2020 wordt gevierd, speelden Beerse Boys en Sparta '25 vandaag al de wedstrijd die voor 19 april gepland stond. Beerse Boys zoekt nog naar het juiste ritme en komt daar steeds beter in. Het gaf goed partij aan de nieuwe koploper en had meer verdiend dan de 3-1 nederlaag. Een eigen doelpunt van Ruud Willems bracht Sparta gelukkig op voorsprong, maar vlak voor rust kwam Beerse Boys even gelukkig maar verdiend langszij via Stijn van Heerbeek. Tussen twee goede Beerse mogelijkheden door scoorde Rick van Heijnsbergen na een uur spelen de 2-1 en besliste Daan van Heinsbergen in de 4e minuut van de extra tijd de wedstrijd. De Beerse doelman Rob Wilborts stopte in de 81e minuut een penalty.

Sparta '25 trok vanaf het begin fel van leer, maar desondanks was Beerse Boys tot het eerste doelpunt nog niet in gevaar gekomen. De openingstreffer viel in de 10e minuut toen Ruud Willems een harde lage voorzet onderschepte en niet naast maar in zijn eigen doel zag verdwijnen buiten bereik van doelman Rob Wilborts. Hierna ontspon zich een stevige pot voetbal met weinig doelkansen over en weer. De verdedigers konden aan beide zijden steeds tijdig redding brengen. Een hoge voorzet van Stijn van Heerbeek in de 41e minuut bracht de doelman van Sparta '25 aan het twijfelen; de bal werd echter niet aangeraakt en verdween achter de toen mistastende doelman tegen het net: 1-1. Een gelukkig tot stand gekomen Beers' doelpunt maar gelet op de verhoudingen in het veld verdiend. Met een goede redding bij een vrije trap voorkwam Rob Wilborts dat Sparta nog voor rust weer op voorsprong kwam.

Die voorsprong kwam er in de tweede helft toch. Eerst zag Jannes Mulders in de 60e minuut een kopbal uit een hoekschop net naast het Sparta doel verdwijnen. Uit de tegenaanval scoorde Rick van Heijnsbergen wel. Bij een snelle aanval kreeg hij de bal vanuit het midden wat rechts van het Beerse doel opkomend aangespeeld en kon afdrukken voordat een Beerse verdediger de bal zou kunnen blokken: 2-1 in de 61e minuut. De volgende aanval was weer voor Beerse Boys en nu ging een harde lage schuiver van Jannes Mulders opnieuw rakelings naast de verkeerde kant van de paal. Beerse Boys deed qua spel ook in deze fase niet onder voor de thuisploeg en een inzet van Ruud Willems bij een hoekschop in de 78e minuut werd van de doellijn gehaald. Ook Sparta was, een minuut later, bij een hoekschop gevaarlijk; de wat wild ingeschoten bal ging via bovenkant lat over het Beerse doel. De beslissing leek in de 80e minuut dicht bij. Scheidsrechter Ooms bestrafte een overtreding van Nick van Rooy met een penalty. Rob Wilborts onderstreepte zijn goede vorm door de pingel in de linker benedenhoek te stoppen. Met wegtrappen en wegslaan van de bal pakte Sparta in de slotfase nog enkele gele kaarten, maar profiteerde uiteindelijk zelf van de extra tijd die bijgeteld werd. In de 4e minuut van die extra tijd kreeg Daan van Heijnsbergen alle gelegenheid om bij een snelle tegenaanval zijn hoek uit te kiezen: 3-1.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Nick van Rooy, Ruud Willems, Bram Gooskens, Stijn van Heerbeek; Koen Verhagen (68. Dennis Schapendonk), Joop Willems, Teun Wanrooij (68. Dirk Vingerhoets); Pepijn van Spreuwel, Jannes Mulders, Daan Mulders.

Op de foto boven het verslag stopt Rob Wilborts de strafschop.

Klik op de foto's hieronder voor een vergroting.