Beerse Boys laat ruime voorsprong glippen tegen Unitas’59: 3-3

20221127-183923DSC_0023

De kop boven dit verslag is hetzelfde als vorige week; alleen de naam van de tegenstander is anders. Net als tegen Wilhelmina Boys bleek Beerse Boys ook tegen Unitas '59 niet voldoende te hebben aan een 0-2 voorsprong bij rust. De doelpunten kwamen van Robin van Rooy en Niels van Heerbeek. Binnen de minuut in de tweede helft kwam Unitas terug in de wedstrijd door een doelpunt van Marijn Franse, maar toen Pepijn van Spreuwel uit een strafschop de 1-3 op het bord zette was er toch hoop dat er geen herhaling van de week ervoor zou komen. Niets was echter minder waar want binnen een tijdsbestek van 5 minuten maakten Dominic Drijver en Nick Meeuwissen de aansluitingstreffer en de gelijkmaker. Met nog 20 minuten te gaan kon het vervolgens alle kanten op, maar bleef het gelijkspel staan; een terechte uitslag.

In de beginfase van de wedstrijd was Unitas de bovenliggende partij zonder gevaarlijk te worden. Bij de eerste goed lopende aanval door het midden was het wel raak voor Beerse Boys; links voor doel vrijgespeeld schoot Robin van Rooy in de 8e minuut diagonaal raak: 0-1. Dat deze stand lang op het scorebord bleef staan was min of meer een wonder. Unitas was vier keer dicht bij de gelijkmaker, maar deze viel niet. In de 22e minuut belandde een schot op de paal, in de 31e minuut redde doelman Giovanni de Vrij bij een laag schot in de hoek, bij een scrimmage een minuut later kon de bal ternauwernood weggewerkt worden en in de 36e minuut was een snelle reflex van de Beerse doelman nodig om de bal voor de doellijn weg te slaan. In de tegenaanval na deze laatste doelkans van Unitas ging aan de overkant de bal rakelings voorlangs. De 0-2 viel in de 40e minuut. Doi Deenen werd op links aangespeeld en hij nam perfect aan, speelde zich vrij en speelde op maat Niels van Heerbeek aan. Die schoot met een boogbal op doel en zag de bal via de handen van doelman Sven van der Maat en onderkant lat in het doel verdwijnen: 0-2.

Koud terug op het veld was het 1-2. Uit een lage voorzet vanaf rechts schoot Marijn Franse bij de eerste paal in de 46e minuut de 1-2 binnen. Beerse Boys trachtte uiteraard de marge weer snel te herstellen en dat lukte in de 55e minuut. Niels van Heerbeek kon alleen met een overtreding binnen het strafschopgebied gestuit worden en dat betekende een strafschop. Deze werd onhoudbaar binnen geschoten door Pepijn van Spreuwel: 1-3. Unitas antwoordde al bijna in de 58e minuut toen een kopbal uit een vrije trap maar net voorlangs het Beerse doel ging. Het bleek uitstel van executie want uit een voorzet vanaf rechts schoot Dominic Drijver in de 64e minuut de 2-3 binnen. Dat tafereel herhaalde zich in de 70e minuut. Alleen was het nu een vrije trap vanaf rechts die nu door Nick Meeuwissen achter doelman De Vrij werd gewerkt: 3-3. In de resterende tijd, inclusief ruim 7 minuten extra tijd nog een klein half uur, ging het spel op en neer en hadden beide ploegen de overwinning nog binnen kunnen halen. Dat gebeurde niet, vooral ook omdat in de 84e minuut doelman Van der Maat in een duel met de doorgebroken Niels van Heerbeek als winnaar uit de strijd kwam door de bal voor zijn voeten weg te tikken. In de absolute slotfase was invaller Joran Liebregts goed op weg naar het Unitas doel toen Desay Bergen de bal nog net weg kon werken. Het bleef dus bij de 3-3; gelet op het spelbeeld een terechte puntenverdeling.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Joost Schapendonk, Pim Ars; Robin van Rooy, Bram Gooskens, Arn Scholten (72. Teun Wanrooij); Lars van de Sande, Niels van Heerbeek, Doi Deenen (84. Joran Liebregts)

LET OP: In december is de aanvangstijd 14.00 uur van alle wedstrijden in de standaardklassen!