Beerse Boys komt goed terug tegen RPC maar verliest toch: 1-2

DSC_0040

Op slag van rust nam RPC een 0-1 voorsprong door een afgemeten lob van Sidney Gakpo over de Beerse doelman Rob Wilborts heen. Het was een verdiende voorsprong gelet op de doelrijpe kansen die met name dezelfde speler in het laatste kwartier van de eerste helft om zeep had geholpen. Na de pauze bracht Samuel Franssen al snel de 0-2 op het scorebord en leek de strijd gestreden. Maar daarbij was dan buiten de vechtlust van de thuisploeg gerekend. Een stevig aandringend Beerse Boys kwam via Lars van de Sande op 1-2 en zeker daarna kneep RPC hem als een dief en zette het alle middelen in, ten koste van 4 gele kaarten, om de overwinning over de streep te trekken.

De ambities van RPC zijn om hoog te eindigen en gelet op de ruime overwinning op Braakhuizen een week eerder was Beerse Boys, dat 3 basisspelers waaronder de topscorers moest missen door blessures,zeker van een zware opponent. RPC nam dan ook niet verrassend het heft in handen en in de 10e minuut kwam het tot een grote kans. Doelman Rob Wilborts redde bekwaam en daarna werd de bal weggewerkt. Beerse Boys liet zich na een klein half echter ook niet onbetuigd. Kees Rooijakkers kopte in de 27e minuut rakelings voorlangs en een minuut later was het niet raar geweest als de bal op de stip was gelegd na een overtreding op Guus Hems; de scheidsrechter oordeelde echter dat de eerste overtreding buiten het strafschopgebied was ingezet. Sidney Gakpo verscheen in de 32e minuut vrij voor het Beerse doel nadat de leidsman een signaal voor buitenspel had weggewuifd; hij mist tot opluchting van de thuisploeg. Ook in de 33e minuut kwamen de Boys goed weg toen een voorzet tegen de lat kwam en vervolgens weggewerkt kon worden. Slordig Beers' balverlies in de 41e minuut leidde andermaal een grote kans voor Gakpo in, maar nu schoot de RPC-er naast. Hij revancheerde zich in de 42e minuut toen hij doelman Rob Wilborts ver voor zijn doel zag staan en van grote afstand over hem heen raak schoot: 0-1.

Al snel na de onderbreking bracht Samuel Franssen de stand op 0-2. Hij kon met een dribbel ver komen richting het Beerse doel en schoot vanaf links via binnenkant van de verre paal raak: 0-2 in de 50e minuut. De strijd leek gestreden. In de 55e minuut behoedde Rob Wilborts in het Beerse doel zijn team voor een grotere achterstand door met een snelle reflex een kopbal van dichtbij te pareren. Het bleek het laatste wapenfeit van RPC; Beerse Boys rechtte de rug en trok vol overtuiging ten aanval. Zowel in de 67e als 69e minuut had doelman Sam van Rooij knappe reddingen nodig om bij lage schoten van Pepijn van Spreuwel en Kees Rooijakkers (uit een vrije trap) zijn doel schoon houden. De aansluitingstreffer viel alsnog in de 80e minuut. Joran Liebregts werd op links weg gestuurd en vanaf de achterlijn produceerde hij een puike voorzet die door Lars van de Sande koppend tot doelpunt werd verheven. Hierna ging Beerse Boys voor de gelijkmaker en was daar enkele keren dicht bij, maar het lukte uiteindelijk niet om de op basis van het laatste half uur verdiende gelijkmaker te produceren.