Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys komt goed terug tegen NWC, maar verliest toch in Asten: 3-2

DSC_000_20200202-234552_1

Na een eenzijdige eerste helft die volledig door NWC werd gedomineerd en twee doelpunten had opgeleverd – Chesron Geuns en Luuk Castelijns scoorden voor de thuisploeg – zat Beerse Boys in de tweede helft veel beter in de wedstrijd en kwam via Ruud Willems (penalty) en Niels van Heerbeek op gelijke hoogte. Daarna kon het alle kanten op, al hield NWC het betere van het spel, maar leek de wedstrijd in een remise te gaan eindigen. In de 89e minuut viel via Chesron Geuns toch nog de (verdiende) 3-2 voor de thuisploeg.

Beerse Boys nam vanaf de aftrap de verdedigende stellingen in en liet NWC, wellicht noodgedwongen, het spel maken. Zowel in de 4e als 12e minuut leverden de aanvallende aspiraties van de thuisploeg een levensgrote kans op om te scoren, maar in beide gevallen lukte het de Astense aanvallers niet om de score te openen. Dat gebeurde in de 29e minuut wel bij een spelhervatting. De bal werd vanaf rechts hoog voor het Beerse doel gebracht waar doelman Rob Wilborts de lucht in ging om het speeltuig te vangen, maar net voor zijn grijpgrage handen roerde Chesron Geuns nog de bal, die vervolgens onder de lat in het doel verdween: 1-0. De ploeg van Hans Staps probeerde met trappen van achteruit de spitsen Niels van Heerbeek en Daan Mulders te bereiken, maar dat lukte maar mondjesmaat. Nog voor rust viel een tweede treffer voor NWC, opnieuw uit een vrije trap. De bal werd in de 43e minuut laag voor het Beerse doel geplaatst, waar iedereen vervolgens in de drukte de bal miste, inclusief doelman Rob Wilborts, waarna deze in het doel verdween: 2-0. De enige Beerse kans kwam hierna nog na goed doorzetten van Niels van Heerbeek; diens voorzet kwam bij Daan Mulders die in de draai vervolgens over schoot.

Enkele aanpassingen in de opstelling van Beerse Boys hadden een heel ander spelbeeld in de tweede helft tot gevolg. Eerst voorkwam doelman Rob Wilborts nog de 3-0 door een schot van grote afstand net onder de lat onschadelijk te maken, maar daarna liet Beerse Boys zich wat meer zien voor het doel van Gijs Brusewitz. Bij een vrije trap in de 55e minuut bereikte Stijn van Heerbeek koppend broer Niels die midden voor het doel stond opgesteld. Maar voordat die kon uithalen werd hij aan zijn shirt getrokken, waardoor de doelkans verloren ging. Scheidsrechter Theelen legde de bal op de stip en dat betekende de 2-1 via Ruud Willems, die feilloos raak schoot. Vervolgens was Chesron Geuns twee keer dicht bij een doelpunt, maar zowel zijn afstandsschot in de 64e minuut als zijn intikker met buitenkant voet bij de tweede paal in de 65e minuut werden door doelman Wilborts met goede reflexen tot hoekschop verwerkt. Bij een goede aanval in de 67e minuut over rechts via Bram Gooskens in het midden kwam de bal op links bij Niels van Heerbeek die met een droge knal onder doelman Brusewitz door de gelijkmaker noteerde: 2-2. Na raadplegen van zijn vlaggende assistent van NWC bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing om het doelpunt goed te keuren. Met nog een kwart wedstrijd voor de boeg lukte het beide ploegen nog nauwelijks om echte doelkansen te creëren en leek de wedstrijd onbeslist te gaan eindigen. Opnieuw een dood spelmoment deed Beerse Boys alsnog de das om. De bal belandde uit een hoekschop in de 89e minuut uiteindelijk bij Chesron Geuns in de drukte voor het doel en die vond met een intikker het net: 3-2. Het werd de eindstand, verdiend voor NWC en jammer voor Beerse Boys.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Stijn van Heerbeek, Ruud Willems, Nick van Rooy, Robin van Rooy (79. Doi Deenen); Joop Willems, Bram Gooskens, Koen Verhagen; Niels van Heerbeek, Daan Mulders (54. Dennis Schapendonk).