Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys kansloos tegen Oirschot Vooruit na slechte start: 4-2 verlies

20220403-192146DSC_0016

Zo sterk als het spel van thuisploeg Oirschot Vooruit in het eerste half uur van de wedstrijd was, zo dramatisch was het dat van het bezoekende Beerse Boys. Al in de 22e minuut lag de 4-0 in het net en dat kwam Beerse Boys, ondanks een goede tweede helft, niet meer te boven. Bram van Straten, Koen Versteden en Bram Meeuwis (2x) hadden het net al gevonden voordat Dima van Ham de ruststand op 4-1 bepaalde (zie foto hierboven). Na de fraaie omhaal van Daan Mulders, die daarmee nog net binnen het uur de stand op 4-2 bracht, had het nog spannend kunnen worden, maar het lukte Beerse Boys niet om de marge terug te brengen tot één.

Hoewel Oirschot Vooruit vanaf het begin het betere van het spel had, wees aanvankelijk niets erop dat de wedstrijd snel beslist zou worden. Maar nadat Bram van Straten met een houdbare bal via een vrije trap de score in de 7e minuut had geopend ging het snel. Oirschot Vooruit was met snel combinatievoetbal 'los' en Beerse Boys had er geen antwoord op. Een voorzet van Bram van Straten vanaf rechts werd door Koen Versteden hard binnen gekopt in de 12e minuut en in de 16e kwam de 3-0 al op het scorebord. Een hoekschop van Bram van Straten kwam bij de tweede paal terecht waar Bram Meeuwis de bal hoog in het doel kon koppen. Ditzelfde tafereel herhaalde zich in de 22e minuut; Meeuwis kopte opnieuw bij de tweede paal een hoekschop van Van Straten hoog voorbij doelman Rob Wilborts: 4-0. Dankzij uitstekende reddingen van de Beerse doelman in de 33e minuut bij een lob en in de 34e bij een kopbal naar de bovenhoek werd het niet erger voor de rood witten die nog geen schim waren van hun beste zelf. Linksbuiten Dima van Ham was al enkele keren bereikt zonder dat er gevaar uit kwam voor de thuisploeg toen hij in de 41e minuut door Daan Mulders met een dieptepass vrij voor doelman Niels Stockman werd gezet. De jonge aanvaller faalde niet en schoof de bal keurig in de linker hoek van het Oirschotse doel: 4-1.

Het gaf de ploeg van trainer Hans Staps kennelijk wat meer vertrouwen in eigen kunnen, want in de tweede helft boden de Boys duidelijk meer tegenstand dan in de eerste helft. Het was dan ook niet verrassend dat de stand op 4-2 kwam, wel de manier waarop. Dima van Ham werd op links aan het werk gezet en hij kwam met een afgemeten voorzet op Daan Mulders. Die maakte met een fraaie omhaal een doelpoging die bijzonder goed slaagde: de bal zeilde net onder de lat buiten bereik van doelman Stockman tegen de touwen: 4-2 in de 58e minuut. Terwijl Oirschot Vooruit zich verder beperkte tot het consolideren van de voorsprong, deed Beerse Boys er alles aan om het nog spannend te maken met Niels van Heerbeek als onvermoeibare aanjager. Hij kreeg echter Koos Gloudemans als bewaker bij zich en die greep de nodige middelen aan om hem af te stoppen. Met name in de 80e minuut was Beerse Boys dicht bij een doelpunt, maar doelman Stockman redde uiteindelijk op een gevaarlijke kopbal van Joost Schapendonk. In de eerste minuut van de blessuretijd ging een hard schot van Niels van Heerbeek uit de draai maar net over en een minuut later werd een beuk in zijn rug in het strafschopgebied niet bestraft, maar beide momenten vielen eigenlijk te laat om nog een puntje uit het vuur te kunnen slepen. In de laatste minuut was nog een redding van doelman Rob Wilborts nodig om de 5-2 te voorkomen.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Dennis Schapendonk (65. Guus Hems), Bram Gooskens, Teun Wanrooij; Daan Mulders, Niels van Heerbeek, Dima van Ham.