Beerse Boys kan niet tippen aan kampioen Marvilde: 0-4

20220522-203331DSC_0014

Beerse Boys was vanmiddag duidelijk de mindere in de strijd van de onderste tegen de bovenste. Kampioen Marvilde had wat goed te maken na twee nederlagen en liet weinig aan het toeval over. Vanaf het begin was de ploeg net zo strijdlustig als Beerse Boys en maakte met een overdaad aan klasse het verschil duidelijk. Al in de 2e minuut leverde een strafschop via Yurjen de Jongh de openingstreffer op en in de resterende 43 minuten van de eerste helft brachten Sil van Herwijnen en Twan Demin de ruststand op 0-3. Met zijn tweede van de middag tilde Sil van Herwijnen halverwege de tweede helft de eindstand naar 0-4.

Het ging al snel fout achterin bij Beerse Boys en dat was niet de eerste keer dit seizoen. Met een steekbal werd Sil van Herwijnen vrij voor doelman Rob Wilborts gezet en die greep wat al te enthousiast in door zich voor Sil te werpen: strafschop. Yurjen de Jongh zette zich achter de bal en schoot hoog in de rechterhoek onhoudbaar raak: 0-1 in de 2e minuut. De 0-2 viel nog voor de eerste drinkpauze; een lage voorzet vanaf links kon net niet beroerd worden door doelman Rob Wilborts, waarna het een koud kunstje was voor Sil van Herwijnen om de bal in het doel te plaatsen: 0-2 in de 19e minuut. De Beerse doelman voorkwam in de 34e minuut een doelpunt door de inzet van Tayfun Yilmaz met de vingertoppen tot hoekschop te verwerken. Beerse Boys kon er aanvallend weinig tegenover stellen, maar in de 43e minuut deed zich een mooie kans voor om tegen te scoren. Jannes Mulders, sinds half november voor het eerste weer in de basis, stelde Erik Jans in de gelegenheid een doelpoging te ondernemen, maar zijn lob was net iets te hard en landde op het lege doel. In de tegenaanval kwam aanvoerder Twan Demin enkele meters buiten het strafschopgebied in balbezit en mikte de bal zuiver binnen: 0-3 in de 44e minuut.

Na de thee viel er niet al te veel meer te genieten. Door de regenval van enkele dagen geleden was het veld niet meer zo gortdroog als de laatste weken, maar het was nog verre van goed en maakte het lastig om vloeiende combinaties uit te voeren. De Beerse aanval in de 56e minuut met Lars van de Sande en Erik Jans in de hoofdrol eindigde dan ook nogal rommelig voor het Marvilde doel met doelman Sam van Rooij uiteindelijk als winnaar. Met een goed schot van Pepijn van Spreuwel in de 60e minuut had de Marvilde doelman meer moeite, maar meer dan een hoekschop leverde het niet op. Aan de andere kant was het in de 69e minuut wel raak doordat Sil van Herwijnen een voorzet vanaf links bij de eerste paal binnen tikte: 0-4. Doordat Marvilde in de 71e en 83e minuut nog lat en paal raakte bleef de schade voor Beerse Boys beperkt tot 0-4, maar de nederlaag had dus ook ruimer kunnen uitvallen.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Pim Ars; Erik Jans (68. Sten Berben), Dennis Schapendonk, Teun Wanrooij; Jannes Mulders (46. Lars van de Sande), Niels van Heerbeek (64. Ivo Roefs), Dima van Ham.