Skip to main content



Nieuws



Beerse Boys JO19-1 kampioen!!!

JO19-1-kampioen-najaar-2023-1

Op zaterdag 2 december was er de eerste mogelijkheid voor onze JO19-1 om kampioen te worden in de najaarscompetitie. Hiervoor moest er zelf gewonnen worden van Hapert JO19-1 en concurrent Dommelen mocht niet winnen op bezoek bij DBS.

Aan de 1e vereiste werd voldaan door met 4-0 te winnen. Omdat de wedstrijd tussen DBS en Dommelen een uur en een kwartier later was gestart, moest er na de wedstrijd nog even gewacht worden op dit resultaat.

Na een telefoontje naar DBS kwam om kwart voor 6 dan toch het verlossende bericht dat Dommelen had verloren van DBS en hierdoor was onze JO19-1 dus kampioen!!

Omdat dit dus redelijk onverwachts was, werd besloten om dit een week later écht te vieren.

Op zaterdag 9 december stond de wedstrijd tegen nummer 2 Dommelen op het programma. Vooraf was het doel van deze wedstrijd duidelijk, winnen van de nummer 2 en daarmee in stijl de competitie als kampioen afsluiten.

Om 3 uur startte de wedstrijd op een niet verlicht veld en door de aanhoudende regen, werd het al moeilijk bespeelbare veld omgetoverd via een slecht bespeelbaar veld naar een ware modderpoel.

In de eerste helft kwamen de jongens op een verdiende 0-1 voorsprong door een goal van Senn van Kollenburg voorafgegaan door een goede actie van Tom vd Brand, die de bal panklaar neerlegde voor Senn.

Door de omstandigheden, een onbespeelbaar veld en het invallen van de duisternis, was goed voetbal niet mogelijk en kwam het aan op werklust en strijd. Dit zijn beide niet te onderschatten facetten van het voetbal, maar worden door de spelers nu al beheerst.

Nadat Dommelen op 1-1 was gekomen schakelde de JO19 nog een tandje bij en zette ze de tegenstander continu onder druk. Uit 1 van de spaarzame uitvallen van Dommelen verdienden zij een corner. De corner werd op doel gespeeld en waar sommige supporters de 2-1 dachten te gaan zien, hield Swen met een knappe reflex de bal toch nog uit zijn doel. Hierdoor bleef het dus 1-1 en hielden de spelers en de supporters, die met velen aanwezig waren bij deze wedstrijd, de hoop houden op een goed resultaat.

Op het einde van de wedstrijd was het zo donker dat van de zijlijn alleen een witte bal en soort van witte broeken waren te zien. In de laatste minuut zagen we vanaf de zijlijn ineens juichende spelers van Beerse Boys en bleek er nog gescoord te zijn. Door wie was ons niet duidelijk, maar na afloop van de wedstrijd bleek dit bij navraag door Lars Brans te zijn gebeurd.

De scheidsrechter nam niet meer de moeite om nog af te laten trappen en daardoor werd ook de 6e wedstrijd in deze competitie in winst omgezet. Beerse Boys JO19-1 is de overduidelijke kampioen geworden in deze klasse en zal volgend jaar uitkomen in de 1e klasse. Gezien het vertoonde spel en de resultaten een klasse waar deze groep zeker thuis hoort.

Namens de Jeugdcommissie werd er een heuse kampioensschaal beschikbaar gesteld en deze werd door de directeur van onze hoofdsponsor, Hjalmar van Winkel van Connection, uitgereikt en daarna is, mede dankzij de inzet van het kantinepersoneel, het kampioenschap goed gevierd.

Vanuit Beerse Boys, de welgemeende en verdiende felicitaties aan spelers en staf!