Beerse Boys herstelt zich bij Braakhuizen: 0-1 winst

20221002-190624DSC_0019

Na de zeperd van vorige week tegen Bladella was er Beerse Boys alles aan gelegen om een goed resultaat te halen tegen Braakhuizen. Dat lukte, want dankzij een doelpunt van Jannes Mulders na zo'n 10 minuten spelen in de tweede helft mogen 3 punten worden bijgeschreven. Hoewel Beerse Boys voortdurend een veldoverwicht had nadat een speler van de thuisploeg halverwege de eerste helft van het veld werd gezonden, lukte het maar niet om dat uit te drukken in de score. Daardoor bleef tot het eindsignaal de spanning in de wedstrijd.

De toeschouwers zagen geen al te beste wedstrijd in Geldrop. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd verloren en wilden dat nu niet opnieuw doen. Uit de duels van vorig seizoen in de tweede klasse was bekend dat de ploegen weinig voor elkaar onder doen – ieder een thuisoverwinning van 1-0 – en een tegendoelpunt dus zwaar zou wegen in het uiteindelijk te behalen resultaat. Er waren dus logischerwijs weinig doelrijpe kansen te noteren. Een vrije trap van Jannes Mulders in de 6e minuut leverde slechts een hoekschop op en na een half uur kon Jannes Mulders, goed diep gestuurd, opnieuw uithalen, maar ook nu was doelman Youri van Tilburg van Braakhuizen een sta in de weg. Intussen had Beerse Boys een speler meer op het veld staan, want scheidsrechter Raats toonde in de 23e minuut de rode kaart aan Nick Frederiks van Braakhuizen wegens een grove charge op Robin van Rooy. Op slag van rust was Braakhuizen met een vrije trap gevaarlijk, maar de hard en laag ingeschoten bal was een prooi voor Beerse Boys doelman Rob Wilborts.

In de tweede helft zorgden de tien van Braakhuizen in de 49e minuut voor het eerste gevaar, maar Rob Wilborts stond zijn mannetje bij de eerste paal waar hij de ingeschoten bal knap keerde. Aan de andere kant leidde een aanval van Beerse Boys in de 54e minuut tot een hoekschop. Deze werd door Robin van Rooy nu niet hoog voor doel geplaatst, maar laag in de voeten van Jannes Mulders; die schoot hard diagonaal raak: 0-1. De zege had in de 57e minuut veilig gesteld kunnen worden toen Guus Hems de kans kreeg om op doel te schieten, maar de bal werd van richting veranderd en ging rakelings naast. Ook daarna deed Guus Hems nog van zich spreken met enkele snelle rushes over de rechter vleugel, maar hoewel daardoor kansrijke situaties ontstonden leidde geen enkele tot een doelpunt. Braakhuizen, ook moegestreden, trachtte in de slotfase nog wel een punt te halen, maar uiteindelijk kwam de Beerse overwinning niet meer in gevaar.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Robin van Rooy, Joost Schapendok, Pim Ars; Nick van Rooy, Bram Gooskens, Teun Wanrooij; Guus Hems (86. Ivo Roefs), Jannes Mulders, Doi Deenen (69. Joran Liebregts)