Beerse Boys geeft Someren goed partij, maar krijgt er in de slotfase nog twee om de oren: 3-0

20220224-232635DSC_0009

In de beginfase was Someren veruit de bovenliggende partij en legde goed lopende combinaties op het veld, maar kwam desondanks met een gelukje, bal onderkant lat, maar één keer tot scoren door Koen de Louw. Na een half uur kwam Beerse Boys steeds beter in de wedstrijd en was met Robin van Rooij met een bal binnenkant paal dicht bij de gelijkmaker. In het tweede bedrijf had Beerse Boys het grootste gedeelte van de wedstrijd het beste van het spel, maar hoe dichter bij het doel van de tegenstander hoe lastiger het werd. Someren was met snelle uitvallen gevaarlijker, maar kon pas in de slotfase de score opvoeren tot 3-0 door doelpunten van Luc Bouwmans en Thijs Martens.

Het verschil op de ranglijst tussen Someren en Beerse Boys was het eerste half uur duidelijk in het spel te zien. Terwijl Beerse Boys de bal amper in de ploeg kon houden bouwde Someren de ene goedlopende aanval na de andere op. Het leidde al snel tot een voorsprong; in de 7e minuut haalde Koen de Louw verwoestend uit en zag de bal via onderkant lat doel treffen: 1-0. Echt grote kansen deden zich daarna echter niet voor, met uitzondering van de 15e minuut toen een van de voorwaartsen van Someren vrij voor doel de bal amper raakte en deze langs het doel van Rob Wilborts zag hobbelen. Beerse Boys bleef strijden voor wat het waard was en kwam steeds beter in zijn spel. De voorhoedespelers kregen steeds meer bruikbare ballen en in de 41e minuut werd Daan Mulders met succes bereikt toen hij aan de Somerense achterhoede was ontsnapt. Terwijl hij de bal zo'n 10 meter vrij voor het doel aannam werd hij van achter tegen de grond gewerkt door doelman Sil Joosten. Scheidsrechter Lahaije zag er als een van de weinigen geen strafschop in. Op slag van rust, in de 45e minuut, kreeg Robin van Rooij een vrije trap te nemen even buiten het strafschopgebied en dat deed hij bijna perfect; de bal stuitte via binnenkant linker paal weer het veld in. De pech die kennelijk hoort bij de rode lantaarn.

In de tweede helft, die begon met een fikse sneeuwbui, zette Beerse Boys het goede spel van het slot van de eerste helft goed door en kwam nu met vlotte combinaties beter voor de dag dan de thuisploeg. Het lukte de brigade van trainer Hans Staps echter niet om gevaarlijk te worden. De goede eindpass ontbrak te vaak. Someren was dan wel minder aan de bal, het was wel gevaarlijker. In de 48e minuut was een uitstekende redding van doelman Rob Wilborts nodig om de schade beperkt te houden en in de 67e en 81e minuut gingen indraaiende ballen maar net naast het Beerse doel. Daar stond slechts één volwaardige doelpoging, een kopbal van Daan Mulders in de benedenhoek, van Beerse Boys in de 85e minuut tegenover; doelman Joosten keerde de inzet. Toen was de wedstrijd echter al beslist want in de 83e minuut had Luc Bouwmans de voor Someren bevrijdende 2-0 tegen het net geschoten. Bij een snelle uitbraak over rechts in de 89e minuut kwam de bal bij Thijs Martens die bij de tweede paal simpel de 3-0 kon binnen tikken. Ondanks een uur goed voetbal toch een (geflatteerde) nederlaag voor Beerse Boys.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Teun Wanrooij, Bram Gooskens, Dennis Schapendonk; Erik Jans (67. Dima van Ham), Niels van Heerbeek, Daan Mulders