Beerse Boys en Wilhelmina Boys strijdend naar een remise: 1-1

WB-BB-022

Op sportpark Naastenbest stonden twee gehavende ploegen tegenover elkaar en dat was aan het spel wel te zien; veel in de opbouw ging niet naar wens en tot uitgespeelde kansen kwam het dan ook nauwelijks. Wilhelmina Boys startte wel voortvarend en kwam al snel via Ward van Rooij op voorsprong. De gelijkmaker viel pas in het laatste kwart van de wedstrijd en kwam op naam van Bas van de Schoot. Uiteindelijk konden beide ploegen leven met de puntendeling want ook beide ploegen kregen nog een goede kans om de winnende te scoren.

Vanaf de aftrap was de thuisploeg duidelijk de betere partij en drong Beerse Boys terug. Bij een aanval door het midden in de 4e minuut werd de Beerse verdediging uitgespeeld en schoot Ward van Rooij trefzeker binnen voorbij de uitkomende Beerse doelman Rob Wilborts. Bij een hoekschop in de 10e minuut was Beerse Boys dicht bij de gelijkmaker; de bal ging rakelings naast het doel. Hoewel Beerse Boys steeds beter in zijn spel kwam kwamen er nauwelijks kansen op een doelpunt. Dat was pas in de 41e minuut het geval, toen Bas van de Schoot op rechts de diepte in werd gestuurd. Zijn voorzet vanaf de achterlijn was op maat voor de inkomende Jannes Mulders en die kon de bal ook richting de verre hoek sturen maar hij raakte de paal en daarmee kon de gelijkmaker niet bijgeschreven worden. In de extra tijd, ruim bemeten door diverse blessurebehandelingen, leek Wilhelmina Boys op 2-0 te komen, maar de bal ging bij een lage voorzet uiteindelijk niet over de doellijn en kon op tijd weggewerkt worden.

Na de thee ging Beerse Boys op zoek naar de gelijkmaker en die leek in de 54e minuut gevallen te zijn toen Pepijn van Spreuwel een vrije trap van Robin van Rooij voorbij doelman Tomas van Raaij kopte. Het doelpunt werd echter na enige discussie afgekeurd omdat hij kennelijk buitenspel stond. Bij de volgende vrije trappen zocht de scheidsrechter zelf de laatste lijn op en zo ging de gelijkmaker in de 71e minuut wel de boeken in. De bal werd uit de vrije trap van Robin van Rooij niet goed weggewerkt waardoor deze opnieuw hoog ingebracht kon worden. Nu kopte Bas van de Schoot bij de tweede paal vanuit een moeilijke hoek bij de verre paal binnen: 1-1. Beide ploegen hadden de drie punten hierna nog op kunnen eisen. Allereerst kopte Finn van Kollenburg namens Beerse Boys uit een voorzet van Jannes Mulders in de 85e minuut de bal over doelman Van Raaij heen, maar ook over het doel. Een minuut later speelde Wilhelmina Boys een levensgevaarlijke situatie slecht uit en liep het voor Beerse Boys met een sisser af. Het bleef uiteindelijk bij het gelijkspel, een goede weerspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld.

Komende zondag, 14 april, speelt Beerse Boys 1 de thuiswedstrijd tegen RKVVO. Voorafgaand aan de wedstrijd organiseert supportersclub Vrienden van Beerse Boys een demonstratietraining voor de Beerse Boys jeugd met de selectiespelers vanaf 12.00 uur en om 13.00 uur speelt een jeugdteam van Beerse Boys een voorwedstrijd tegen hun leeftijdgenootjes van RKVVO. Publiek is uiteraard van harte welkom.