Beerse Boys en PSV delen de punten in een enerverend duel: 3-3

DSC_0033

De neutrale toeschouwer – ik weet overigens niet of die er wel was – kon zondagmiddag genieten van een enerverende competitie-opening tussen Beerse Boys en PSV. Wisselende kansen, pittige duels en enkele fraaie doelpunten waren de ingrediënten die daarvoor zorgden. Door doelpunten van Guus Hems en Niels van Heerbeek nam Beerse Boys een 2-0 voorspong die al binnen het kwartier op het scorebord stond. In een tijdsbestek van 5 minuten tegen het einde van de eerste helft brachten Sander Megens en Niels Raaijmakers PSV op gelijke hoogte. Na de pauze nam PSV, wederom via Sander Megens, zelfs een voorsprong en die bleef lang staan. Pas in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd kopte Niels van Heerbeek Beerse Boys alsnog naar een verdiend gelijkspel: 3-3.

Beerse Boys begon voortvarend aan de wedstrijd en was in de 8e minuut al dicht bij een doelpunt na een snelle aanval over rechts. Daar kwam ook in de 12e minuut het gevaar vandaan en nu stond Guus Hems op de goede plaats voor het PSV-doel om de score te openen: 1-0. Amper twee minuten later was het weer raak; een lage voorzet kwam bij de tweede paal voor de voeten van Niels van Heerbeek en die passeerde doelman Devidson Janzen met een lage schuiver voor de 2-0. Hierna bleef Beerse Boys de betere ploeg en had verder afstand kunnen nemen, maar in de 39e minuut viel onverwacht een tegendoelpunt. Sander Megens zag midden op het veld de Beerse doelman Rob Wilborts ver voor zijn doel staan en leverde een fraaie boogbal op maat af die trefzeker in het Beerse Boys belandde: 2-1. Beerse Boys moest nu alle zeilen bijzetten om grotere schade te voorkomen. Die kwam er toch, want in de 43e minuut mocht Niels Raaijmakers schuin voor het Beerse doel een vrije trap nemen en die schoot hij verrassend rechtstreeks binnen in de korte hoek: 2-2. Op slag van rust was Niels van Heerbeek nog dicht bij een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg, maar zijn inzet kwam tegen het hoofd van doelman Janzen. Hierna ontstond een scrimmage waarin de doelman geblesseerd raakte en vervangen moest worden door Sidney Woensdregt.

In het tweede bedrijf was PSV de betere partij. Terwijl de Beerse aanvallen meestal spaak liepen was PSV regelmatig gevaarlijk. Een doelpunt kon niet uitblijven en dat viel dan ook in de 61e minuut; Sander Megens kon vrij raak schieten bij de tweede paal. Beerse Boys zette nu alles op de aanval in de jacht op de gelijkmaker. Het leidde in de 70e minuut bijna tot de 2-4, maar de bal kon nog van de doellijn getrapt worden. Ook in de 75e minuut had het pleit beslecht kunnen worden in het voordeel van de bezoekers maar een vrije kans werd ruim over geschoten. In het veld werd een stevige strijd gestreden en dat leverde in totaal maar liefst 7 gele kaarten op, waarvan er 5 voor Beerse spelers waren. In de 89e minuut leverde die dan toch de verdiende gelijkmaker op. Niels van Heerbeek passeerde van buiten de tweede paal met een diagonale kopbal doelman Woensdregt: 3-3. Door veel oponthoud voor blessurebehandelingen kwam er nog flink wat extra tijd bij en daarin had Beerse Boys nog de winst kunnen grijpen. Niels van Heerbeek mocht links voor het doel staand hard uithalen, maar doelman Sidney Woensdregt redde bekwaam.