Beerse Boys en Hoogeloon sluiten matige wedstrijd af met puntendeling: 1-1

Afbeelding-035

De laatste wedstrijd voor de winterstop leverde voor zowel thuisploeg Beerse Boys als de bezoekers uit Hoogeloon slechts één punt op. Gelet op het vertoonde spel hadden beide ploegen ook geen recht op meer. Over en weer waren en kansen gemist toen Erik Jans in de 83e minuut Beerse Boys op voorsprong zette. De beslissing van scheidsrechter Verkoeijen om het doelpunt goed te keuren leidde tot ongekend felle reacties van de bank van de bezoekers en bijna tot het stilleggen van de wedstrijd. Hoogeloon profiteerde maximaal van de extra tijd en het laatste balcontact van de wedstrijd was de gelijkmaker van Hans van der Heijden uit een hoekschop.

Het eerste grote gevaar kwam in de 4e minuut van Hoogeloon toen een hoge voorzet over de Beerse verdediger Erik Jans zeilde, maar de kans werd niet verzilverd. Beerse Boys kwam daarna wat beter in het spel en bouwde een overwicht op. In de 27e minuut was Niels van Heerbeek dicht bij een doelpunt toen hij een lage voorzet van Jannes Mulders ineens op de slof nam; de bal 'kuste de lat' en ging over. Ook in de 36e minuut zat de lat een Beerse treffer in de weg; Jannes Mulders nam uit een hoekschop van Robin van Rooy het doel van Hoogeloon ineens onder vuur, maar de bal kwam tegen de lat boven doelman Koen Adams. Een minuut later was ook Hoogeloon dicht bij de openingstreffer toen de bal uit een vrije trap maar net over werd gekopt.

Ook in de tweede helft was het spel van matig gehalte en waren er over en weer wat kleine kansen om te scoren. De eerste deed zich in de 64e minuut voor toen bij een lage strakke voorzet bij de tweede paal een vrije Beerse speler trachtte af te ronden, maar doelman Adams was op tijd ter plekke. Na een balverovering van Hoogeloon vlak bij de cornervlag werd de bal vanaf de achterlijn laag voor het Beerse doel geplaatst en dat leverde in de 69e minuut een doelrijpe situatie op, maar de bal kwam tegen de paal. De volgende kans voor de bezoekers deed zich voor in de 79e minuut toen een aanvaller vrij voor het Beerse doel verscheen, maar doelman Rob Wilborts kwam als winnaar uit de tweestrijd tevoorschijn. Een lange pass van Jannes Mulders bereikte in de 83e minuut Erik Jans, die vanaf de rechtsachter positie naar de aanval was gedirigeerd. Die omspeelde zijn tegenstander en liet met een lage schuiver in de verre hoek doelman Adams kansloos: 1-0. De assistent scheidsrechter van Hoogeloon had evenwel voor buitenspel gevlagd en hield zijn vlag omhoog. Scheidsrechter Verkoeijen had uit eigen waarneming – Erik Jans en zijn tegenstander stonden bij de pass van Jannes Mulders vlak bij elkaar – vastgesteld dat er geen sprake was van buitenspel en nam het vlagsignaal niet over. De reacties van de bank van Hoogeloon waren zodanig dat hij al op weg was naar de uitgang om de wedstrijd stil te leggen, laat staan staken. In overleg met beide aanvoerders besloot hij het spel toch weer te hervatten. Het betekende dat er nog even doorgespeeld werd nadat de 90 minuten vol waren. De laatste aanval van de wedstrijd leverde in de 97e minuut een hoekschop voor Hoogeloon op. De bal viel voor het Beerse doel in de drukte voor de voeten van Hans van der Heijden en die schoot de gelijkmaker binnen: 1-1. Hierna is er niet meer afgetrapt.