Nieuws

Aanbevolen

Beerse Boys en Acht delen de punten: 2-2

BB-Acht-001

Het is Beerse Boys niet gelukt om donderdagavond de punten in eigen zak te steken. Na een mindere beginfase nam de thuisploeg in de eerste helft het heft in handen en creëerde legio kansen. Het doelpunt viel echter op slag van rust aan de andere kant en kwam op naam van Yannick Vunge. In het tweede bedrijf draaide Beerse Boys binnen 10 minuten de score om door doelpunten van Niels van Heerbeek en Lars van de Sande. Dat bleek in de mindere tweede helft niet voldoende want Paul Holthuizen bracht ruim een kwartier voor tijd de score weer in evenwicht: 2-2.

De bezoekers uit Acht namen vanaf de aftrap het initiatief en waren meestal op de Beerse helft te vinden. Het leidde tot kleine kansen tot de Beerse doelman in de 12e minuut een goede redding moest verrichten op een gevaarlijk schot om zijn doel schoon te houden. Vanaf dat moment beet Beerse Boys beter van zich af en naam het heft in handen. Kees Rooijakkers was in de 13e minuut al dicht bij een doelpunt uit een hoekschop van Robin van Rooy; doelman Rick Saes redde bekwaam. Ook het schot van Jannes Mulders in de 16e minuut dwong hem tot een goede redding en nog in dezelfde minuut werd een doelpunt van Niels van Heerbeek wegens buitenspel afgekeurd. In de 22e minuut was doelman Saes opnieuw de reddende engel voor Acht door een kopbal van Jannes Mulders tot hoekschop te verwerken en uit deze hoekschop werd de inzet van de lijn gehaald. In de 29e minuut was Jannes Mulders na een gesmeerd lopende aanval over rechts opnieuw dicht bij een doelpunt; zijn schot ging via een tegenstander tegen de lat. Zo ontsnapte Acht nog een paar keer maar kwam geleidelijk weer wat onder de druk uit en nam in de 40e minuut zelfs een voorsprong. Een vrije trap wegens hands werd scherp voor het Beerse doel gebracht waar Yannick Vunge klaar stond om het laatste zetje te geven: 0-1.

Beerse Boys begon voortvarend aan de tweede helft. Een hoge voorzet werd in de 47e minuut niet goed beoordeeld in de Achtse defensie waardoor Niels van Heerbeek eenvoudig de gelijkmaker tegen de touwen kon prikken: 1-1. In de 53e minuut kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Een uitdraaiende voorzet vanaf links was precies op maat voor de inkomende Lars van de Sande die hard raak kopte: 2-1. Scheidsrechter De Vaan nam het vlagsignaal van de assistent van Acht niet over en dat leidde wel tot enig tumult, maar het doelpunt bleef staan. Het niveau dat Beerse Boys ruim een half uur in de eerste helft op de mat had gelegd kreeg in de tweede helft geen vervolg. Er werd door beide ploegen hard gewerkt voor enerzijds een veilige voorsprong en anderzijds voor de gelijkmaker. Een schot van afstand van de bezoekers ging in de 68e minuut maar rakelings over en een minuut later ontstond enige consternatie in het Beerse doelgebied bij vermeend hands van een Beerse verdediger. Maar uiteindelijk kreeg Acht in de 72e minuut toch waar het naar op zoek was: uit een hoekschop werkte Paul Holthuizen de bal in het Beerse doel na wijfelend optreden in de defensie van de thuisploeg: 2-2. Ook hierna bleven beide ploegen gaan voor de 3 punten, maar het spel was niet goed genoeg meer om echte kansen te creëren en dus bleef het bij de puntendeling.

De afgelaste wedstrijd tegen Vessem wordt ingehaald op zaterdag 4 mei, aanvang 17.00 uur (in Vessem uiteraard).