Beerse Boys dwingt Hilvaria gelijkspel af: 1-1

DSC_0013

Beerse Boys heeft het eerste punt van deze competitie binnen. Na een redelijk gelijk opgaande wedstrijd moesten beide ploegen genoegen nemen met ieder één punt, terwijl er voor beide ploegen meer in gezeten had. Hilvaria verzuimde in de eerste helft zijn voorsprong, doelpunt Max Abrahams, uit te bouwen; Beerse Boys maakte vlak voor rust gelijk via Daan Mulders, maar kreeg meteen daarna en ook in de betere tweede helft mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het bleef echter bij de 1-1 die dus bij rust al op de klok stond.

Hilvaria begon zeer aanvallend aan de wedstrijd op het lege sportpark De Klep, maar tot grote kansen leidde dat niet, hoewel de voorzetten over het algemeen gevaarlijk oogden. Beerse Boys was met tegenstoten enkele keren zeker zo gevaarlijk en kreeg via Koen Verhagen (te zacht ingeschoten) en Guus Hems (stuit op doelman Martijn Bijdevier) uitstekende mogelijkheden. In de 21e minuut was Hilvaria echter het dichtst bij een doelpunt toen een geplaatste bal via buitenkant kruising maar net naast vloog. In de 27e minuut kwam Hilvaria toch op een verdiende 1-0 voorsprong. Max Abrahams was op tijd bij de bal die diep was aangespeeld en passeerde met een lage schuiver doelman Giovanni de Vrij via de binnenkant van de verre paal. Hoewel Beerse Boys zich inmiddels onder de grootste druk uit gevoetbald had, kon het nauwelijks voor gevaar zorgen. Met enig geluk kwam er dat in de 42e minuut wel. Uit een aanval over rechts kon Robin van Rooy de bal voor geven omdat een Beekse verdediger net te laat was maar de bal nog wel aanraakte. Deze maakte daardoor een andere curve en kon zo door Daan Mulders over doelman Bijdevier heen diagonaal in het lege doel gekopt worden: 1-1. Meteen na de aftrap trok Beerse Boys weer ten aanval en een goede kopbal van Daan Mulders kon door de Hilvaria-doelman maar net over getikt worden. En ook in de 45e minuut kwam er een grote kans voor de thuisploeg, maar nu stuitte Guus Hems vrij voor het vijandelijke doel op doelman Bijdevier.

In de tweede helft deden beide ploegen hun best om de winnende te scoren, maar kwamen niet verder dan dicht bij een treffer. In de 47e minuut schoot Joerie van Rijswijk namens Hilvaria maar net voorlangs en in de 59e hielp Daan Mulders een grote Beerse kans om zeep door over te schieten. Pas in de 79e minuut deed hij het beter door een voorzet van Pepijn van Spreuwel meteen op de slof te nemen, maar ook nu ging de bal over, zij het maar net. Ook Hilvaria kreeg nog een kans, in de 85e minuut; het harde lage schot van Joerie van Rijswijk werd echter uitstekend met de voet gepareerd door doelman Giovanni de Vrij. Robin van Rooy moest in de 72e minuut de strijd staken na een ongelukkige botsing met ploeggenoot Zeb van Beers. Voor de zekerheid werd de ambulance opgeroepen, maar na onderzoek door de ziekenbroeders hoefde hij niet mee naar het ziekenhuis; hij zal nog wel enige tijd last hebben van zijn gekneusde danwel gebroken rib(ben). De talentvolle scheidsrechter Islam Elsayyad leidde de af en toe pittige derby voortreffelijk.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Robin van Rooy (74. Kevin Dieker), Zeb van Beers, Koen Timmermans, Nick van Rooy; Koen Verhagen, Bram Gooskens, Niels van Heerbeek; Daan Mulders, Guus Hems (62. Pepijn van Spreuwel), Erik Jans.