Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys boekt eerste overwinning en doet dat meteen goed: 5-1 winst op Hilvaria

20220318-000325DSC_0003

De derby tegen Hilvaria op donderdagavond heeft Beerse Boys de eerste overwinning van het seizoen gebracht. In een goede wedstrijd met wederom veel strijd verdubbelden de Boys van trainer Hans Staps het puntentotaal helemaal en het aantal voor-doelpunten bijna in één wedstrijd. Doelpunten van Joost Schapendonk, Niels van Heerbeek en Dennis Schapendonk betekenden een geruststellende ruststand van 3-0. In de tweede helft zorgden Guus Hems en Daan Mulders (fraaie lob) voor een 5-0 voorsprong voordat Max Toemen in blessuretijd de eer voor Hilvaria redde en de eindstand op 5-1 bepaalde.

Hilvaria zorgde voor het eerste gevaar in de 7e minuut toen een kopbal uit een vrije trap maar net naast het Beerse doel achter ging. Het spel ging vlot op en neer, maar er deden zich slechts kleine kansjes voor. Ook bij het openingsdoelpunt van Beerse Boys in de 15e minuut. De Beekse verdediging kreeg de bal in een druk strafschopgebied niet weggewerkt; deze kwam bij Joost Schapendonk en die knalde de bal in het dak van het doel: 1-0. Dat was lang geleden en smaakte naar meer. Het tweede doelpunt werd dan ook met veel gejuich ontvangen en dat gebeurde in de 26e minuut. Dima van Ham werd op links diep gestuurd en zijn perfecte voorzet werd door Niels van Heerbeek achter Hilvaria-doelman Martijn Bijdevier tegen het net geschoten: 2-0. Vervolgens leverde de Beerse doelman Rob Wilborts een welkome bijdrage aan het resultaat door de doorgebroken Dorus van Trier met een knappe redding het scoren te beletten. Een kopbal van Niels van Heerbeek uit een voorzet van Pepijn van Spreuwel in de 32e ging net naast het Beekse doel, maar in de 38e minuut was het wel voor de derde keer raak. Dennis Schapendonk liet doelman Bijdevier kansloos met een laag schot in de rechter hoek: 3-0. Dat werd de ruststand, maar dat was ook omdat een goed schot op het Beerse doel in de eerste minuut van de extra tijd maar net naast de kruising vloog.

Hilvaria trachtte in het tweede bedrijf de bakens te verzetten en zette alles op de aanval. Dat schiep vanzelf extra ruimte voor de Beerse aanvallers. Guus Hems profiteerde daarvan in de 57e minuut door een pass in de diepte beheerst voorbij de uitkomende doelman Bijdevier in het lege doel te schuiven: 4-0. In de 67e en 68e minuut stond het vizier bij Hilvaria niet goed afgesteld bij een laag schot dat naast ging en een dropkick die over het Beerse doel zeilde. Daan Mulders ging in de 70e minuut achter een bal aan die over de Hilvaria-verdediging was geplaatst; met een fraaie boogbal plaatste bij de bal in de rechter bovenhoek van het vijandelijke doel over de uitkomende sluitpost van Hilvaria heen. Max Toemen van Hilvaria zette zich twee keer achter de bal bij een vrije trap op een kansrijke plaats net buiten het keepersgebied; de eerste ging hoog over, maar bij de tweede in de 78e minuut ging de bal richting de rechter bovenhoek; doelman Rob Wilborts was attent en bokste de bal weg. Guus Hems leek in de 87e minuut zijn tweede doelpunt te gaan scoren maar hij mikte iets te ruim zodat zijn inzet tegen de paal belandde. In de 3e minuut van de extra tijd redde Max Toemen de eer voor Hilvaria door uit een hoekschop raak te koppen: 5-1 Eén minuut later had Teun Wanrooij de marge weer op 5 kunnen brengen, maar hij schoot in kansrijke positie rakelings naast.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Rob van Bijsterveldt, Joost Schapendonk; Koen Verhagen, Dennis Schapendonk, Robin van Rooy; Daan Mulders, Niels van Heerbeek (46. Teun Wanrooij), Dima van Ham (52. Guus Hems)