Weer ruime overwinning voor Beerse Boys: 2-5 bij DBS

DSC_0004

Op bezoek bij DBS, dat na 3 wedstrijden nog puntloos was, voldeed Beerse Boys aan de verwachtingen van de supporters: een overwinning boeken. Daar zag het ook al snel naar uit want na ruim 10 minuten spelen hadden Pepijn van Spreuwel en Lars van de Sande het net al gevonden. Daarna werd het spel wat rommelig en viel pas rond het uur de 0-3 van Guus Hems. Vrijwel binnen de minuut maakte Lars van de Sande er 0-4 van en stond de winnaar wel vast. Pedro Francisco Silva Mateus deed met het mooiste doelpunt van de middag wat terug, maar ook nu herstelde Beerse Boys via Guus Hems weer snel de marge. De eindstand werd krap in blessuretijd door Rik de Wit op het scorebord gezet: 2-5.

Beerse Boys had slechte herinneringen aan het bezoek aan DBS vorig seizoen, toen het een 2-0 nederlaag had moeten slikken. Een herhaling daarvan heeft nooit in de lucht gehangen, want vanaf het eerste fluitsignaal trok Beerse Boys ten aanval en had het heft stevig in handen. In de 7e minuut was Niels van Heerbeek met een inzet uit een lage voorzet van Guus Hems al dicht bij een treffer en ook in de 9e, toen doelman Thomas Hooyberghs met een gerichte duik een inzet van Niels van Heerbeek tot hoekschop wist te verwerken. Het was uitstel van executie, want uit deze hoekschop van Robin van Rooy kopte Pepijn van Spreuwel in de 10e minuut de 0-1 binnen. In de 12e minuut was het wederom raak. Niels van Heerbeek kopte een hoge bal door in de voeten van Lars van de Sande; die kon vrij oprukken naar het doel en diagonaal raak schieten: 0-2. DBS had hier nog weinig tegenover gezet, maar was in de 20e minuut plotseling vrij voor het Beerse doel wel gevaarlijk. Doelman Rob Wilborts behoedde zijn ploeg met een snelle reflex voor een tegendoelpunt. Enkele minuten later moest aanvoerder Bram Gooskens geblesseerd het veld verlaten en werd het spelbeeld erg rommelig en slaagden beide ploegen er niet in om doelrijpe kansen te creëren.

Aanvankelijk was het in de tweede helft niet veel beter, maar kwam het Beerse middenveld steeds beter in zijn spel. Dat leidde weer tot enkele aardige aanvallen en zo ook in de 60e minuut. Een goed opgezette aanval over links werd naar de opkomende rechtsachter Pepijn van Spreuwel verplaatst en diens hoge voorzet werd voorbij het doel meteen op de slof genomen door Guus Hems en in de verre hoek binnen geschoten: 0-3. De eerstvolgende Beerse aanval leverde een minuut later weer een doelpunt op. De aanval werd opgezet via Joran Liebregts die met een boogbal Lars van de Sande bereikte en tegen diens inzet had doelman Hooyberghs geen verweer: 0-4. Er sloop wat gemakzucht in het Beerse spel en daarvan kon invaller Pedro Francisco Silva Mateus namens de thuisploeg profiteren. Bij zijn dribbel van links naar binnen werd hem weinig in de weg gelegd en op zijn fraai indraaiende bal bij de tweede paal had doelman Rob Wilborts geen antwoord: 1-4 in de 78e minuut. De marge van 4 doelpunten werd door Guus Hems in de 81e minuut weer hersteld. In de drukte voor het DBS-doel kon hij de bal oppikken en in het lege doel werken: 1-5. Nadat de Beerse doelman Rob Wilborts nog een schot net onder de lat onschadelijk had gemaakt en het scorebord net op 90 was gesprongen wist Rik de Wit met een geplaatst schot in de korte hoek de eindstand op 2-5 te bepalen.