Ondanks groot veldoverwicht verliest Beerse Boys van SBC: 1-2

DSC_0025

Het wil nog niet echt lukken in de thuiswedstrijden met Beerse Boys. Terwijl de uitwedstrijden (tegen laag geklasseerde ploegen overigens) eenvoudig in overwinningen werden omgezet staat de teller voor de wedstrijden op De Klep na de wedstrijd tegen SBC op één schamel puntje (behaald tegen PSV). Daarbij is wel van belang te vermelden dat de tegenstanders de huidige nummers 1, 3 en 4 van de ranglijst zijn. Een vroeg eigen doelpunt zorgde ervoor dat Beerse Boys vrijwel de hele wedstrijd achter de feiten aan moest lopen. Een door Jannes Mulders benutte strafschop bracht de verdiende gelijke stand op het scorebord maar in de slotfase sleepte SBC alsnog de overwinning uit het vuur dankzij Mark van Doorn.

De wedstrijd begon erg slecht voor Beerse Boys. Al in de eerste minuut kopte Sjoerd van Beers de bal achter zijn doelman Rob Wilborts. Een duidelijk geval van slechte communicatie: terwijl de Beerse doelman richting een hoge bal ging, kopte Sjoerd van Beers deze terug op zijn keeper, maar die kon niet snel genoeg terug om de bal uit zijn doel te houden. Op een enkele, ongevaarlijke, tegenaanval na speelde de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van SBC af. Maar de thuisploeg lukte het maar niet om gevaarlijk te worden. De verdediging van SBC zat goed in elkaar en anders was er nog altijd de uitstekende doelman David Peña Diaz, die in zijn doelgebied heerste. Het was dan ook niet raar dat het enige gevaar kwam uit een vrije trap van Jannes Mulders die in de 43e minuut via de SBC doelman rakelings naast ging.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: een aanvallend Beerse Boys, zonder grote doelkansen te kunnen creëren. Doordat enkele SBC verdedigers in de 64e minuut een lage voorzet voorbij lieten glippen kwam Lars van de Sande kansrijk voor doelman Peña Diaz te staan en hij schoot ook goed in, maar met een snelle reflex wist de doelman met één hand de bal nog te keren. In de 68e minuut ondernam de Beerse linksachter Eric Jans een solo en brak daarmee door de SBC-defensie, maar ook zijn schot kon door doelman Peña Diaz onschadelijk worden gemaakt. Een penalty in de 79e minuut leek de redding van een punt voor Beerse Boys te betekenen. In het strafschopgebied van SBC werd de bal met de arm gespeeld en scheidsrechter Mathon wees gedecideerd naar de stip; Jannes Mulders liet de SBC doelman nu kansloos: 1-1. Met nog 10 minuten en ruim bemeten extra tijd voor de boeg zou de sterkere – qua balbezit – thuisploeg voor de winst kunnen gaan, maar bij een aanval over rechts via de geslepen Sander Egmond in de 87e minuut kwam de bal voor doel bij Mark van Doorn en die prikte deze voorbij doelman Rob Wilborts binnen: 1-2. Scheidsrechter Mathon had inmiddels meerdere gele kaarten uitgedeeld voor tijdrekken en hard spel en trok in de 3e minuut van de extra tijd ook nog rood voor Quinten Peeters van SBC wegens gevaarlijk inkomen met gestrekt been. Maar in de stand kwam geen verandering meer.