Skip to main content



Nieuws



Boyke van de Week donderdagavond 25 april 2024: Raf van Gerwen

Raf-van-Gerwen-close

Hoewel het al enkele weken geleden is dat ik een Boyke aan jullie mocht voorstellen en mijn grijze haren niet meer op 1 hand te tellen zijn, is het toch de juiste datum die in de aankondiging hierboven genoemd staat. De eerstvolgende thuiswedstrijd van ons vaandelteam tegen het altijd lastige team uit Acht, het team waarin Erwin Koeman zijn voetballoopbaan is beëindigd, is inderdaad a.s. donderdagavond al en niet zondag 28 april zoals in het eerdere programma vermeld staat. De wedstrijdaftrap is om 20.00 uur en zal ondanks het late tijdstip toch worden verricht door een bikkel van een Boyke met de prachtige naam Raf van Gerwen.

De vorige thuiswedstrijd, tegen RKVVO, had onze zeer actieve supportersvereniging een prachtig voorprogramma in elkaar gezet, waar 2 jeugdteams enorm van hebben genoten. Eerst was er een trainingssessie door de selectiespelers, gevolgd door een voorwedstrijd tussen de 8/9 jarigen van Beerse Boys en RKVVO. Nadat deze jongelui werden getrakteerd door onze supportersvereniging op een drankje en iets "lekkers", mochten ze aan de hand van hun idolen het veld betreden bij aanvang van de wedstrijd. Met trotse gezichten liepen ze het veld op net als al die kinderen die bij een profwedstrijd ook zo met een grote glimlach in de camera kijken. Op een ander moment zal ik graag een mooie foto van dit tafereel met jullie delen.

Voor nu gaan we onze "Bikkel" Raf even nader aan jullie voorstellen. Boyke Raf is 9 jaar oud en zit in groep 6 van basisschool "de Vliertuin". Raf heeft een broer en heel veel leuke vriendjes. Al die vrienden trainen en voetballen ook bij de Beerse Boys en juist dat is de reden dat Raf voetballen bij onze prachtige vereniging zo leuk vindt. Raf kan heel goed een mooie bal naar een andere ploeggenoot spelen of zoals de kenners dat zeggen: "Raf heeft een prima pass in huis!". Raf kan ook heel goed afwerken, dus heel goed een mooie voorzet "promoveren" tot doelpunt!

Wat Raf nog wil leren is een bal hoog houden. Op de prachtige foto die hij doorstuurde is te zien dat hij heel goed de bal aan de voet kan houden, maar het balletje in de lucht houden is toch een stukje moeilijker. Vraag zondag maar of een speler van Beerse Boys dat wil voordoen, want die kunnen dat allemaal. Zelfs trainer Ben kan dat prima. Op de foto zie je achter Raf nog 2 ballen liggen en nu gaat het gerucht, dat Raf aan het oefenen is om 3 ballen tegelijk in de lucht te houden. Nou als dat lukt, dan komt hij binnenkort op tv in de kampioenswedstrijd van PSV, zijn favoriete club, dat weet ik zeker!

Raf geniet van elke training en het maakt niet uit welke oefeningen ze dan krijgen. Raf vindt alles leuk. Ook dat maakt hem een "Bikkel". Wat ik vooral zo knap van Raf vind, is dat hij ondanks het late tijdstip toch ons Boyke van de Week wilde zijn. Gelukkig is het vakantie en met wat extra "lekkers" zal hij beslist de wedstrijd vol maken. Mocht hij eerder afhaken vanwege heftige activiteiten van het zandmannetje dan hebben we daar alle begrip voor natuurlijk. Misschien is de avondwedstrijd wel zo spannend en goed, dat Raf er geen seconde aan denkt om eerder af te haken. Ook zou ik de supporters willen oproepen om in groten getale te komen kijken naar deze spannende wedstrijd tegen Acht, want zelf ben ik jaren leider bij Beerse Boys geweest en in die jaren waren de avondwedstrijden de beste wedstrijden die Beerse Boys in dat seizoen speelde. Dit mag je dus niet missen donderdag 25 april vanaf 20.00 uur!

Zoals ik al verklapt heb is Raf een groot fan van PSV, maar ookPSG en Barcelona behoren tot zijn favoriete teams. De beste speler vindt Raf de aanvaller van PSG, Mbappé, omdat die speler in de laatste WK finale liefst 3 keer het net wist te vinden. Raf heeft een lieve grote nicht Lenne Reijrink die in MO 17-1 speelt. Naast het voetbal is Raf dol op freerunnen en gamen. Een prachtige combinatie: gamen bij slecht weer lekker op de bank en voetballen en freerunnen heerlijk buiten en ondertussen een goede conditie opbouwen. Op de foto kun je zien wat dit met een mensenlichaam doet; je krijgt er een gezond atletisch figuur voor terug. Raf is daar het bewijs van en ik moet eerlijk bekennen dat ik wel een beetje jaloers op hem ben. Van mijn eigen goddelijke lichaam van vroeger heb ik in de afgelopen jaren afstand moeten doen, helaas! Maar genoeg over mezelf en terug naar Raf. Hij kijkt op de TV of tablet graag naar You-Tube filmpjes, waarbij hij "Walnut" het allerleukste vindt. Zoals veel jongeren eet Raf het liefst een lekkere friet met appelmoes. En als hij het hooghouden van de bal onder de knie krijgt wil hij later graag profvoetballer worden. Tja, wie wil dat nu niet?? En met de hulp van zijn fanatieke trainers/coaches, Rob, Paul, Stijn, Bas, Peter Paul en Jorg, gaat hem dat misschien nog wel lukken ook!Op de vraag wie de beste speler van Beerse Boys 1 is, kan Raf heel kort zijn: "Ik vind dat ze allemaal de beste zijn!" Een prachtig antwoord Raf. Juist omdat elke speler zijn "beste ik" op het veld laat zien, kom je tot de beste teamprestaties. Daarom denkt Boyke Raf dat al die prima spelende "ikken" donderdagavond met 3-1 gaan winnen. Graag wensen we Raf een onvergetelijke avond toe en onze spelers van Beerse Boys 1 heel veel succes en voetbalplezier. Jij komt toch ook kijken en aanmoedigen? Onze spelers en Boyke Raf verdienen dat!