Beerse Boys wint moeizaam van rode lantaarndrager Nijnsel: 2-1

DSC_0018

De uitslagen van de laatste twee wedstrijden van Nijnsel, twee goede overwinningen, deden al vermoeden dat het team veel bijgeleerd was sinds de eerste onderlinge wedstrijd die Beerse Boys met 0-5 won. De thuisploeg moest vandaag alle zeilen bijzetten tegen de fysiek sterke tegenstander, die overigens maar sporadisch gevaarlijk kon worden. Bij de rust leidde Beerse Boys met 1-0 dankzij een doelpunt van Jannes Mulders. Na de pauze maakte Stefan Hulsen uit een fraai genomen vrije trap de gelijkmaker, maar niet veel later zette Jannes Mulders koppend de thuisploeg weer op voorsprong. De overwinning van Beerse Boys kwam daarna niet meer in gevaar.

Beerse Boys begon sterk aan de wedstrijd en zette menig goede aanval op, maar ze leverden geen gevaar op voor de bezoekers. Nijnsel kwam af en toe tot een tegenaanval, maar ook daarin zat weinig doelgevaar. Bij een Beerse aanval in de 21e minuut lukte het wel om de score te openen; Jannes Mulders schoot een voorzet vanaf rechts uit de draai trefzeker voorbij doelman Youri Dortmans: 1-0. Nijnsel zocht hierna meer de aanval en zorgde in de 24e minuut voor gevaar, maar doelman Rob Wilborts was uiteindelijk de situatie de baas. De gelijkmaker had in de 32e minuut wel kunnen vallen. Een hoge voorzet vanaf links ging over alles en iedereen heen en kwam bij Jari de Haan bij de tweede paal terecht. Wellicht schrok hij van de grote kans, want hij schoof de bal naast het doel. In de tegenaanval was Beerse Boys dicht bij een tweede doelpunt. Linksachter Erik Jans ondernam een succesvolle solo richting het Nijnsel-doel en besloot zijn dribbel met een geplaatst schot: de bal kwam tegen de lat. Het laatste kwartier van de eerste helft leverde geen noemenswaardige feiten op.

In de tweede helft was Nijnsel al meteen gevaarlijk. Een vrije trap leverde een goed geplaatste kopbal net onder de lat op en die werd door doelman Rob Wilborts fraai onschadelijk gemaakt door de bal over te tikken. Aan de andere kant was Jannes Mulders dicht bij zijn tweede treffer; uit een vrije trap van Robin van Rooy kopte hij rakelings voorlangs. Een gemakkelijk gegeven vrije trap voor Nijnsel net buiten het doelgebied leverde de gelijkmaker op. Invaller Stefan Hulsen zette zich achter de bal en plaatste deze onhoudbaar in de bovenhoek: 1-1 in de 68e minuut. Beerse Boys moest weer op zoek naar de voorsprong en vond die vrij snel. In de 75e minuut kopte Jannes Mulders een voorzet van Robin van Rooy tegendraads binnen: 2-1. Hoewel Nijnsel naarstig op zoek ging naar een nieuwe gelijkmaker was de thuisploeg in de 81e minuut dichter bij een grotere voorsprong toen Erik Jans na een goed lopende aanval maar net naast schoot. Het bleef uiteindelijk bij de krappe overwinning voor Beerse Boys in een niet al te hoogstaande wedstrijd.