Beerse Boys verdiend winnaar bij Gestel: 1-3

DSC_0021

Beerse Boys speelde een knappe wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst, v.v. Gestel. Het technisch hoogstaande spel van de Eindhovenaren werd met veel inzet succesvol bestreden in een levendige en met vlagen pittige wedstrijd. Nadat Gestel met een knap uitgespeelde uitval in de 24e minuut op voorsprong was gekomen via Rheda el Bekkali draaiden Niels van Heerbeek en Jannes Mulders de score binnen een tijdsbestek van 5 minuten om. Na de pauze zette Erik Jans een fraai lopende aanval over enkele schijven op om zelf doeltreffend af te ronden naar 1-3. Hoewel Gestel zeker het eerste half uur van de tweede helft flink aandrong hield de Beerse verdediging vrij gemakkelijk stand. In de slotfase moest de thuisploeg met 10 man verder nadat Serhat Koç zijn tweede gele kaart zag van de uitstekend leidende scheidsrechter Uijttewaal.

Vanaf de aftrap gaf Beerse Boys vol gas en was de bovenliggende partij. Tot echt grote kansen leidde dat vooralsnog niet; een mooie aanval over links in de 15e minuut leverde een goede kans op, maar doelman Jan van Hout was meester over de situatie. Het openingsdoelpunt in de 24e minuut viel dan ook tegen de verhoudingen in aan de andere kant. De eerste de beste goed lopende tegenaanval van Gestel leverde meteen een doelpunt op van Rheda el Bekkali: 1-0. Tot dan konden de Beerse verdedigers de passes simpel onderscheppen. De ploeg van trainer Ben Hoek liet zich door deze tegenslag echter niet uit het veld slaan en zette nog een tandje bij. De Beerse doelpunten vielen uit dode spelmomenten. In de 35e minuut nam Kees Rooijakkers op rechts halverwege de helft van Gestel een vrije trap die door Niels van Heerbeek subtiel werd binnen geknikt: 1-1. Op onderstaande foto Niels met nummer 9; Pepijn (11) komt niet meer aan de bal.

Enkele minuten later werd Guus Hems midden voor het Gestel-doel met behulp van een overtreding afgestopt; de vrije trap die door de goed leidende scheidsrechter Uijttewaal werd toegekend werd door Jannes Mulders hard binnen geschoten: 1-2 in de 38e minuut.

Vlak voor de pauze scoorde Jannes Mulders nogmaals, maar deze treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft kreeg Beerse Boys met een massaal aanvallend Gestel te maken. De combinaties waren meestal fraai, maar strandden als het erop aan kwam en anders stond doelman Rob Wilborts zijn mannetje. De ruimte die in de Gestelse verdediging logischerwijs ontstond werd door de bezoekers niet goed uitgebuit; enkele kansrijke aanvallen liepen spaak. Zo niet in de 63e minuut. Erik Jans, door de afwezigheid van Robin van Rooy op het middenveld spelend, kwam op het midden van het veld in balbezit en dribbelde zich vrij, ging enkele combinaties aan en werd zo vrij voor het doel van Jan van Hout gezet. Hij plaatste de bal zuiver langs de Gestelse doelman: 1-3. De dadendrang van Gestel hield nog even aan, maar met assistentie van Jannes Mulders, wiens lengte regelmatig een sterke troef was, konden alle aanvallen en hoekschoppen geneutraliseerd worden. Bij een Beerse aanval in de 75e minuut viel nog bijna de 1-4, maar de uithaal van Pepijn van Spreuwel kwam tegen de verre paal. Zo'n 10 minuten voor het einde kreeg de spits van Gestel, Serhat Koç, zijn tweede gele kaart, nu wegens commentaar op de leiding, en moest de thuisploeg met 10 man verder. Het geloof verdween uit de aanvallen van Gestel en Beerse Boys kreeg nog de beste kansen, maar het bleef bij de dik verdiende 1-3.